Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Casal La Cooperativa celebra el Segon Aniversari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/21/2016 06:32:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Casal La CooperativaEl Casal La Cooperativa celebra el Segon Aniversari

Al llarg del cap de setmana s’han organitzat diverses activitats lúdiques i populars, entre elles una Fira d’Entitats que es va allotjar davant del local dissabte al matí

El Casal La Cooperativa de Blanes ha bullit d’activitats durant aquests darrers dies en motiu del Segon Aniversari de la seva inauguració, l’any 2014. La celebració es va encetar divendres al vespre, amb la projecció del documental Arran de Mar, realitzat per Jaume Pujadas i Cristina Fernández, que tracta sobre els orígens i trajectòria de la Casa del Poble, així com l’empremta que ha deixat en la història de la vila. L’endemà dissabte va tenir lloc una de les activitats més agraïdes: la Fira d’Entitats, que es va allotjar principalment al Carrer Muralla, davant del local.


Fira d'Entitats 2on Aniversari Casal La Cooperativa
A la fira s’hi aplegaven taules informatives a càrrec de diverses entitats i col·lectius: Amnistia Internacional, Blanes Solidari, El Banc del Temps, L’Associació Country Blanes, l’ANC (Assemblea Nacional Catalana), l’Ateneu Sa Fera Ferotge, la Plataforma Aturem la C-32, la CUP, Acció Cultural Es Viver i el propi Casal la Cooperativa. Del què es tractava era de donar a conèixer les activitats que organitzen respectivament, així com de fer difusió de les campanyes que tenen actualment en marxa.


Per completar de manera encara més activa la difusió i promoció de les entitats, durant la tarda del dissabte es va fer una vetllada presentada sota el títol Potenciem la Cultura Popular, que va comptar amb una plantada de gegants i una actuació de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra. La jornada del dissabte es va tancar amb un sopar d’aniversari i una festa amenitzada amb PD Bullanga. Finalment, diumenge es va tancar el cicle de celebració del segon aniversari amb una vermutada al migdia i un Taller Infantil de Mones de Pasqua a la tarda.

Balanç positiu dels dos primers anys del Casal La Cooperativa

Des de la Coordinadora del Casal, que regeix el funcionament d’aquesta entitat, s’ha fet un balanç positiu dels dos primers anys que porta en marxa. No tan sols perquè s’està aconseguint l’objectiu que els va menar: potenciar el treball en xarxa i la cultura popular. Una part molt positiva és que durant aquest temps ha continuat creixent el nombre d’entitats i associacions del municipi que s’han adherit a la iniciativa popular.


Així, entre les adhesions més significatives d’aquests darrers mesos cal apuntar El Banc del Temps, l’Associació Country Blanes i el grup d’havaneres Es Portell. Amb la incorporació d’aquestes i altres entitats que al llarg d’aquests anys s’han afegit al projecte, s’ha anat afegint atraient un tipus de públic més divers i altra gent que potser encara no coneixia el local, dinamitzant així el seu propi funcionament. En un altre ordre de valoracions, també hi hagut recentment un altre fet prou destacable, que ha significat tot un nou impuls.


Es tracta del canvi d’imatge que s’ha fet del propi Casal La Cooperativa, amb un new look tant del seu interior com del seu exterior que l’ha fet més càlid, més acollidor i proper encara. Per això, la progressió d’aquests dos primers anys de vida que en fan els seus responsables és total i absolutament positiva, amb el convenciment que tot el què s’ha aconseguit fins ara no farà sinó seguir creixent. En el què se seguirà treballant és en els objectius de punt de partida que es van fixar: l’auto-gestió del nou espai, obrir-se a l’adhesió de nous membres, i donar-li vida a través de la organització de xerrades, tallers, presentacions, etc.

Data de realització: 03/21/2016 | Data de la darrera actualització: 03/21/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300