Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 5.000 participants a la Ciutat Esportiva Blanes per Setmana Santa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/21/2016 11:15:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

fragment logotip ciutat esportiva de Blanes (sports)Més de 5.000 participants a la Ciutat Esportiva Blanes per Setmana Santa

Esportistes d’arreu d’Europa, Canadà i Catalunya utilitzaran les pistes poliesportives i el camp de futbol per competicions, tornejos i entrenaments, en l'inici de la Temporada Alta

De la mateixa manera que tradicionalment les vacances de Setmana Santa marquen turísticament l’inici de temporada als municipis costaners, la Ciutat Esportiva Blanes (CEB) enceta la temporada alta d’activitats amb aquest període festiu. Durant tots aquests dies es calcula que passaran més de 5.000 esportistes per les instal·lacions esportives, que inclouen diverses pistes per a tot tipus d’esports indoor, així com un camp de futbol de mides reglamentàries.


Participants XVI Torneig Internacional Esportiu Stucom
Si a aquest nombre de participants hi afegim tècnics, familiars i acompanyants, és fàcil entendre que la CEB haurà mogut més de 10.000 persones, que aprofitaran les activitats esportives per conèixer també la població que les allotja. En total, hi ha vuit activitats programades, organitzades per federacions i entitats internacionals i nacionals, que comptaran amb esportistes d’arreu d’Europa i Catalunya, amb competicions, tornejos i entrenaments de diversos àmbits i disciplines.

Segons el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Joel Comas, en els cinc anys que fa que es va posar en marxa, la CEB ja ha esdevingut en un referent nacional, internacional i estatal: “La impressió generalitzada de totes les entitats i federacions que han organitzat alguna activitat a la Ciutat Esportiva és sempre positiva, per les magnífiques instal·lacions que tenim i el bon tracte rebut. La prova és que, majoritàriament, tothom torna a demanar venir aquí per seguir organitzant esdeveniments”.


Autoritats i Organització Stucom
En relació a les vacances de Pasqua que ja han començat de facto aquest passat cap de setmana, es tracta d’una època on, a banda dels tornejos que organitzen les empreses de viatges esportius, també s’aprofita per coordinar entrenaments en diferents modalitats esportives d’equips estrangers i partits amb locals. En aquest darrer sentit, hi haurà entrenaments amb jugadors i esportistes procedents del Canadà, Noruega, Bèlgica Dinamarca i França.

Un ample ventall d’esports a la CEB durant la Setmana Santa

El tret de sortida al cicle d’activitats l’ha donat enguany el XVI Torneig Internacional Esportiu de Centres Escolars organitzat per Stucom, que ha aplegat més de 400 estudiants d’arreu d’Europa, i que va finalitzar el passat cap de setmana. Fins ara, la competició s’ha organitzat arreu del territori europeu -Gran Bretanya, Àustria, Itàlia, Eslovènia, Croàcia, França i Polònia, així com a Barcelona-, i ha inclòs cinc modalitats: Futbol 7, Bàsquet, Voleibol, Handbol, i Bàdminton.


Especialment emocionant va ser el lliurament de premis dels guanyadors de les diferents modalitats, ja que es van aplegar a la pista verda de la Ciutat Esportiva tots els joves esportistes per participar en aquest acte. La cerimònia de tancament de la competició la van encapçalar els regidors d’Esports i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, Joel Comas i Dafne Galvany respectivament; el regidor de Turisme de Lloret, Joan Gou; el director del Centre d’Estudis Stucom, Xavier Camí; i la responsable de l’allotjament, Susana González.

La resta de competicions d’aquests dies inclou la Globasket (Global Basketball Experience 2016), amb 30 equips de categoria U14 -22 masculins i 8 femenins- que competiran fins a mitjans d’aquesta setmana en cinc pistes repartides en quatre escenaris diferents, un d’ells a la Ciutat Esportiva Blanes. Durant aquesta setmana també es farà el Komm Mit de futbol, amb 1.200 participants de Dinamarca, Albània i Alemanya, i el Trofeu Sant Jaume amb l’autorització de la Federació Catalana de Futbol, amb més de 1.200 esportistes de Dinamarca, Albània i Alemanya que jugaran en camps de futbol de Blanes i Lloret.


El Club Bàsquet Blanes organitzarà el proper cap de setmana del 25 al 27 de març el Torneig Setmana Santa, amb uns 200 jugadors i jugadores. Pel que fa a estades esportives d’entrenaments que també s’allotjaran a la Ciutat Esportiva Blanes, destaquen els que organitza Globasket, amb 32 equips de diversos països europeus que sumaran més de 400 nois i noies. S’entrenaran en modalitats esportives prou eclèctiques: netball, bàsquet, ball esportiu, bàdminton, cheerleading i futbol.


El cicle d’esdeveniments de Pasqua n’inclourà un de prou singular, de caràcter extra-esportiu, però molt a tenir en compte pel què significa. Es tracta del Check-in que faran més de 3.000 futbolistes que participen en una competició organitzada per Eurosportring, que utilitzarà el hall de la CEB per fer la recepció dels equips. D’altra banda, també hi haurà el Torneig Valero Rivera de Setmana Santa, amb 50 equips de Noruega, Dinamarca, Suècia, Anglaterra, País Basc i Catalunya.

Escalfant motors per altres esdeveniments

Una vegada que s’hagi donat el tret de sortida de la temporada alta esportiva a la CEB, el flux d’esdeveniments serà continu a partir d’ara. Un dels primers tindrà lloc tot just el 3 d’abril, amb la 1a Marxa Cicloturística Cuando yo corria que organitzen la Federació Catalana de Ciclisme conjuntament amb BcnStatus. Es tracta d’una doble prova de ciclisme de carretera: una de 81 km i l’altra de 124 km.


Parlament Dafne Galvany, regidora Promoció de la Ciutat,
durant la cerimònia de cloenda Torneig Internacional Esportiu
El cap de setmana següent, el 10 d’abril, la CEB bullirà especialment d’activitats amb dos esdeveniments prou destacats. Al matí hi haurà el Cross Escolar, inclòs com a prova al calendari Blanes X Runners. Hi haurà més de 1.000 corredors, dels quals 600 són escolars locals, i la resta participaran a la Final Nacional de Cross, la principal novetat d’aquest 2016. Ja a la tarda, més de 600 nois i noies es concentraran a Blanes en la 2a Jornada de la Lliga Territorial de Hip Hop.


El Torneig Internacional d’Hoquei Patins VIII Old Stars, la XXV Ruta de les Ermites, el Campionat d’Espanya de Kempo, el VI Triatló Vila de Blanes i el Torneig Floorball –amb participants de Finlàndia i Suècia- són altres esdeveniments que s’aniran succeint a l’apretada agenda esportiva de Blanes durant les properes setmanes.Data de realització: 03/21/2016 | Data de la darrera actualització: 03/21/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300