Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Benedicció de Rams enceta els actes de Setmana Santa a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/21/2016 04:40:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CAMPANYA PROMOCIO SETMANA SANTALa Benedicció de Rams enceta els actes de Setmana Santa a Blanes

Centenars de persones es van aplegar ahir a les tres parròquies per celebrar el primer dels actes religiosos, populars i tradicionals que tindran lloc en motiu de Pasqua

Blanes, igual que a la immensa majoria de municipis d’arreu de Catalunya, ha donat el tret de sortida oficial que marca l’inici de la Setmana Santa amb el primer dels actes de caire religiós, popular i tradicional que enceten aquest cicle. Es tracta de la Benedicció de Rams que va tenir lloc aquest passat diumenge a les tres parròquies de la vila. Els més matiners van ser els fidels de la Parròquia Santa Teresa, al barri de Ca la Guidó, que ho van celebrar a les 11 del matí. A les 12 els van seguir els de la Parròquia Santa Maria, i finalment a les 12’15 h els membres de la Parròquia Sagrada Família d’Els Pins.


Benedicció de Rams a la Parròquia Santa Maria 2016
Com sol passar cada any, minuts abans que hagi de començar la benedicció a les respectives parròquies s’hi van acostant les famílies duent les palmes, palmons, fulls de llorer i olivera. A mesura que s’acosta l’hora indicada, la gentada va in crescendo. En el cas de la Parròquia Santa Maria, que congrega el major nombre de participants, quan van ser les 12 del migdia va sortir a l’exterior de l’església el seu rector, mossèn Enric Roura, qui va recordar el ritual que estava a punt que es tornés a rememorar; l’entrada de Jesús a Jerusalem.


D’aquesta manera, quan va ser el moment indicat, el rector va beneir amb aigua beneïda les palmes, palmons i fulls d’olivera i llorer que els fidels van agitar reproduint l’episodi que la tradició indica que es va fer fa gairebé 2000 anys. Perquè no quedés ningú sense rebre l’aigua beneïda, el rector es va passejar pel mig del públic, assegurant-se que arribés a tots els congregats. Un cop finalitzada la benedicció, el rector va convidar tothom qui volgués a continuar la celebració evangèlica a l’interior de l’església, en el què la religió cristiana anomena Missa de la Passió.


Durant els propers dies, a Blanes tindran lloc diverses celebracions majoritàriament lligades a la tradició cristiana, com per exemple la Processó Penitencial de Divendres Sant, coneguda aquí com la Processó de la Penitencial del Sant Crist o, fins i tot, com la Processó del Silenci. Abans de divendres, la tarda de dijous sant els Manaies de Blanes renovaran un any més la tradició del Relleu del Capità Manaies, i el migdia del divendres s’ha programat la cercavila de Presentació dels Manaies Iuniores.


Les altres activitats que es faran a Blanes aquests dies seran la Processó del Ressuscitat de diumenge al matí, així com el no menys tradicional Aplec del Vilar que enguany coincidirà amb el dia 29 de març. Molt abans, en motiu de la Campanya de Promoció dels Productes de Pastisseria de Blanes, divendres i dissabte al matí l’Ajuntament de Blanes ha organitzat uns Tallers Infantils on la canalla pot aprendre a fer-se la seva pròpia mona, el seu ou de Pasqua o màscares del conillet de Pasqua i els vestits de Manaies. Els tallers s’emplaçaran al Passeig de Mar, són gratuïts, i funcionaran des de les 10’30 fins a les 13’30 h. També hi haurà inflables per als més petits instal·lats al costat de les carpes dels tallers. El Parc Infantil d’Inflables funcionarà des del dijous 24 fins al diumenge 27 de març a partir de les 10’30 h i durant tot el dia.

Data de realització: 03/21/2016 | Data de la darrera actualització: 03/21/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300