Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Albert Arribas Forcada exposa les seves obres de gran format a Casa Saladrigas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/23/2016 11:17:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Albert Arribas Forcada exposa les seves obres de gran format a Casa Saladrigas

El reconegut artista plàstic blanenc de projecció internacional ha estat notícia per la inauguració d’ una escultura a la Plaça d’Europa de l’Hospitalet en motiu del Mobile World Congres

Habitualment les exposicions que s’allotgen a Casa Saladrigas de Blanes atrauen especialment l’atenció no tan sols perquè l’indret és certament emblemàtic, sinó perquè es tracta de mostres que llueixen encara més al estar en aquest entorn tan adequat. En aquest cas, però, les peces que conformen la que es podrà visitar fins el proper 9 d’abril sembla com si haguessin estat creades especialment perquè les haguéssim de gaudir aquí.


Jornada Inaugural Exposició Albert Arribas - Fotografies: Albert Navarro
I és que les obres de gran format d’Albert Arribas parlen per sí soles emplaçades al llarg de les dues plantes que ocupen, complementen l’espai on llueixen la seva poderosa atracció. Es tracta d’un recull de prop de 50 peces, majoritàriament de grans dimensions, però també de mida més estàndard. Són obres creades durant els darrers quatre anys, algunes de les quals han viatjat molt lluny de Blanes per tornar ara als seus orígens.

Fetes amb oli sobre tela, les seves creacions passen diferents processos de secat que li confereixen dinamisme, alhora que els seus vibrants colors li afegeixen encara més efectisme. La seva aturada a Blanes arriba en un dolç moment per a l’artista, que tot just el passat mes de febrer va inaugurar una escultura pública que es pot gaudir a la Plaça Europa de l’Hospitalet de Llobregat, encarregada en motiu del Mobile World Congres a través de la Fundació Arranz-Bravo, juntament amb una altra peça creada pel també artista blanenc Miquel Gelabert.


Arran d’aquesta irrupció en l’escenari públic i quotidià que significa tenir obra permanentment exposada al carrer, diversos ajuntaments s’han interessat en aconseguir que la seva obra també pugui lluir en els seus respectius carrers, places i avingudes. Un d’ells ha estat l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, amb qui Albert Arribas està negociant actualment la creació d’una obra de característiques similars a la de l’Hospitalet.

Les creacions que estan recollides a Casa Saladrigas simbiotitzen a la perfecció l’intercanvi de tècniques: són pintures esculturitzades i escultures pictòriques. Són peces que no poden deixar indiferent a ningú, no tan sols per les seves generoses dimensions, sinó també pel mar de sensacions que arrosseguen amb la seva contemplació.

Un blanenc de projecció internacional

Albert Arribas Forcada és un pintor i artista plàstic de Blanes format a l’Escola La Massana Centre d’Art i Disseny i la Universitat de Barcelona. Considerat un referent artístic de primer ordre, ha exposat i col·laborat en solitari en nombroses galeries de Barcelona, Catalunya, l’estat espanyol, França i el Regne Unit. La seva dedicació i perseverança afegida a la creença en el seu ofici dóna l’oportunitat de veure els fruits del seu potencial creatiu i artístic.


Considerat com un dels artistes més destacats dins de l’escena pictòrica contemporània a Catalunya, Albert Arribas té una llarga vinculació amb la Fundació Arranz-Bravo, amb qui ha fet diverses col·laboracions. Una d’elles va tenir lloc el 2012, quan va produir diverses peces de gran format expressament per a la ocasió en un moment de la seva trajectòria en què ja se’l reconeixia com un autèntic virtuós en l’art de combinar colors estridents, a banda de la seva habilitat en obres de gran format.

L’any 2014 va ser un dels vuit joves creadors escollits en la veterana Biennal d’Art Contemporani Català amb l’obra Epojé, una creació que ha significat per a Albert Arribas un impuls i estímul prou destacats. Segons la crítica d’art Georgina Parrilla, l’artista ha evolucionat i ha fet un gir a la seva personalitat creadora: Ha establert una fresca i nova relació amb la pintura. Escultura pictòrica és un projecte evolutiu de la seva pintura. Es tracta d’un conjunt d’escultures on el que hi pren força és l’empremta de l’oli en sí mateixa”.

D’altra banda, Georgina Parrilla també se sent absolutament captivada per la intensitat de l’obra d’Albert Arribas: “L’essència i sublimació de la pintura, que vol ser la protagonista i vol copsar l‘espectador amb estridència, força i contundència dels empastaments, vol reivindicar la passió, la vida. La pintura pren l’acció pictòrica de pensament hedonista, és desbordant i dionisíaca en el sentit nietzscheà del terme”.


El seu currículum inclou un extens repertori de reconeixements i guardons, entre els quals el més especial és la menció d’honor que va guanyar al Premi de Pintura de Centelles en l’edició de l’any 2009, especialment distingit perquè és el concurs de pintura més antic de Catalunya, ja que va ser iniciat l’any 1943. Una peculiaritat seva, que diu molt sobre el seu vessant polifacètic, és que la creativitat d’Albert Arribas no tan sols es circumscriu al món de la pintura i l’escultura.


Afirma sense estridències que tot el què fa ho viu intensament: des de crear obres pictòriques i escultòriques fins a donar classes de cinema en una Escola de Cinema de Barcelona. Pot afirmar sense falsa modèstia que actualment viu de l’art, de la direcció artística, del cinema i de donar classes. La seva exposició es podrà visitar a Casa Saladrigas fins al 9 d’abril en el següent horari: de dimarts a dissabtes de 10 a 13 h i de dijous a dissabtes de 17 a 20 h. Diumenges i dilluns és tancat
Data de realització: 03/23/2016 | Data de la darrera actualització: 03/23/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300