Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de participants als Tallers Infantils de la Campanya de Promoció de Productes Artesans


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/25/2016 02:20:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CAMPANYA PROMOCIO SETMANA SANTAÈxit de participants als Tallers Infantils de la Campanya de Promoció de Productes Artesans

Uns 800 nens i nenes han après avui a fer la seva pròpia mona, han decorat ous de Pasqua o bé s’han confeccionat vestits de manaies i altres elements típics d’aquestes dates

Aquests dies de vacances els nens i nenes són els qui més gaudeixen de l’estona de lleure i oci extra de què disposen. Una de les opcions d’entreteniment que des de fa quatre anys es posa al seu abast gratuïtament són els Tallers Infantils de Pasqua que organitza l’Ajuntament de Blanes. Formen part de la Campanya de Promoció de Productes Artesans que impulsa l’Àrea de Promoció de la Ciutat amb el suport de comerços de la vila.


Tallers Infantils Campanya Promoció Setmana Santa
L’objectiu de la campanya és donar a conèixer i valoritzar els productes artesans que elaboren aquests dies de Setmana Santa les fleques i pastisseries: tortells, bunyols de quaresma i mones principalment. Acompanyats dels pares, mares, amics o familiars, els tallers ofereixen a la mainada la possibilitat de participar en tres tallers amb activitats directament relacionades amb aquestes festes.


Parc Infantil d'Inflables al Passeig de Mar
Un miler de participants en la primera jornada

Avui divendres ha estat el primer dels dos dies en què tindran lloc els tallers que s’instal·len al Passeig de Mar, davant la façana marítima on s’hi apleguen bona part dels blanencs i visitants que gaudeixen d’aquests dies d’esbarjo. Com ja ha esdevingut habitual, el regalim de canalla en l’activitat ha estat constant, i es calcula que en la primera de les dues jornades han participat al voltant d’uns 800 nens i nenes, desafiant els núvols que han cobert el cel durant tot el matí.

En una de les carpes se’ls ensenya a confeccionar una mona al seu gust amb els ingredients bàsics que se’ls proporciona: xocolata, virostes de xocolata, configura i pa de pessic. En un altre taller poden pintar i decorar els típics i coneguts ous de Pasqua de diferents colors, i per últim la tercera proposta consisteix en que triïn què volen fer: màscares de conillets de Pasqua o vestits de Manaies.


Demà dissabte es tornaran a fer els tallers amb el mateix horari: de 10’30 a 13’30 h del matí al Passeig Cortils i Vieta, a tocar del Carrer Ample. D’altra banda, la canalla també podrà gaudir fins diumenge vinent dels inflables que no han faltat a la seva cita des de fa quatre anys. Organitzats per l’empresa OK Titans, el Parc Infantil està instal·lat al costat del recinte on s’aixequen les carpes que allotgen els tallers infantils, i funciona tot el dia: des de les 10’30 del matí fins les 21 h de la nit.

Díptics promocionals en diferents idiomes

Els principals destinataris de la Campanya de Promoció de Productes Artesans de Pasqua són els visitants del municipi. El seu principal eix rau en la distribució de cartells i díptics informatius on el més destacat és la reproducció d’un mapa de Blanes amb l’adreça i localització dels 13 establiments que hi participen. Es tracta de les fleques i pastisseries Can Gironès, Orench, Gutiérrez, Granier, Gallostra, Forn Noé, Marina Dolç i Mar de Sabores.


En total, s’han editat 9.500 díptics que s’han repartit als centres escolars –ja que els nens i nenes són els principals destinataris dels tortells i mones-, així com en altres llocs. Estan escrits en tres idiomes -català, castellà i anglès-, i també s’estan distribuint a les Oficines de Turisme, empreses d’allotjament turístic, equipaments i dependències municipals i emplaçaments d’interès.


L’atractiu tradicional afegit d’aquestes festes a Blanes són les activitats de caire religiós que van començar diumenge passat amb la Benedicció de Rams. Ahir dijous els Manaies van complir el tradicional Relleu del Capità, al migdia s’ha fet la presentació dels Manaies Iuniores, i tant avui divendres com diumenge se celebren sengles processons del Sant Crist i del Ressuscitat, respectivament, així com el Cant de l’Àngel.


Els actes religiosos culminaran dimarts de la setmana vinent, amb l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar que coincideix amb una de les dues festes locals que se celebren al municipi, i que s’allotja al Santuari del Vilar. Enguany l’aplec tindrà un significat especial, ja que el presidirà el Bisbe de Girona, Francesc Pardo, en motiu que aquest 2016 se celebra L’Any Sant de la Misericòrdia, i el Santuari del Vilar de Blanes és un dels indrets on es pot complir el Jubileo.Data de realització: 03/25/2016 | Data de la darrera actualització: 03/25/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300