Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

A Blanes, Mones i Tortells per triar i remenar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/26/2016 01:32:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CAMPANYA PROMOCIO SETMANA SANTAA Blanes, Mones i Tortells per triar i remenar

Les fleques i pastisseries que participen a la campanya de promoció de productes artesans de Setmana Santa calculen que s’hauran venut uns 9.000 d’aquests típics pastissos

Durant aquests dies, acostar-se a les fleques i pastisseries de Blanes i d’arreu de Catalunya és sinònim de quedar-se bocabadat tot admirant els tortells i mones que hi ha exposats, els productes artesans típics de Setmana Santa. Aquests dos pastissos, juntament amb els bunyols, són els articles més demanats tant pels blanencs com pels nombrosos visitants que han vingut al municipi de la Costa Brava a gaudir d’aquests dies de vacances.


Des del 2013 l’Ajuntament de Blanes uneix esforços amb les fleques i pastisseries del municipi per impulsar una campanya de promoció d’aquests productes artesans per potenciar aquest pol d’atracció gastronòmic afegit que hi ha a la vila. L’objectiu és donar a conèixer i valoritzar els productes artesans que es fan a la vila en motiu d’aquest cicle festiu, després que des de l’Oficina de Turisme de Blanes, s’havia constatat durant els anys anteriors un creixent interès.


Les consultes les acostumaven a fer visitants de l’estat espanyol, així com d’arreu de Catalunya, de Barcelona i fins i tot residents de poblacions de la rodalia de Blanes que s’interessaven per adquirir aquests productes i preguntaven on podrien localitzar-los. D’aquí va néixer la idea d’impulsar aquesta campanya que aquest 2016 ja s’ha fet per quart any consecutiu.


El principal eix de la campanya és un díptic informatiu que inclou un mapa amb l’adreça i localització dels establiments que s’hi adhereixen. Enguany han estat 13, distribuïts arreu del municipi. La principal novetat d’aquest 2016 ha estat el canvi d’imatge del material de promoció, tant dels díptics com dels cartells. Si bé s’ha mantingut una de les icones que l’havia encapçalat fins ara –el conillet de pasqua-, ara la imatge destacada són els característics ous de xocolata.

Uns 9.000 tortells i mones aquesta Setmana Santa

Durant aquests darrers dies els obradors de les fleques i pastisseries de Blanes han treballat a tota màquina per poder satisfer les demandes relacionades amb dos dels principals productes estrella d’aquests dies: les mones i els tortells. La majoria de les vendes es concentraran durant aquest cap de setmana així com el mateix dilluns, el dia en què la tradició marca que el padrí li ha de regalar la mona al seu fillol.


Sumant els tortells i mones que hauran servit als clients durant tots aquets dies en els establiments que participen a la campanya, es calcula que les vendes d’aquests dos productes voltaran les 9.000 unitats. Se’n fan de totes mides i gustos, i s’ha percebut una creixent demanda d’un dels productes més tradicionals, el tortell de massapà amb ous, així com les figures de xocolata personalitzades. Pel que fa als preus de les mones, es mantenen respecte anys anteriors, i solen voltar entre els 30 i 40 euros el quilo.


Els responsables dels establiments també constaten majoritàriament que la tradició de regalar la mona es manté entre les famílies blanenques, i fins i tot s’ha experimentat un lleuger i gairebé imperceptible creixement, si bé no és una opinió unànime. També n’hi ha molts que assenyalen que són nombrosos els visitants que d’un any per l’altre no marxen de Blanes sense haver comprat una mona o un tortell. On si coincideixen tots ells és en el tipus de mones que prefereixen la canalla, que s’inspiren en personatges de dibuixos animats i del cinema i la televisió.


Ou de xocolata mida XXL
Enguany els personatges més demanats per decorar les mones de la mainada són els de les pel·lícules Star Wars, Frozen, Spiderman i Batman, així com d’Els Minions i la Patrulla Canina. Una altra temàtica que marca tendència des de fa molts anys són els principals equips de la lliga de futbol professional, encapçalant el rànquing el Futbol Club Barcelona. Els prestatges i aparadors de les fleques i pastisseries també estan acaparats per animals de tota mena, personatges clàssics de la Disney, així com els no menys tradicionals ous de totes mides.Data de realització: 03/26/2016 | Data de la darrera actualització: 03/26/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300