Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Processó del Ressuscitat i Cant de l’Àngel 2016


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/30/2016 12:17:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Processó del Ressuscitat i Cant de l’Àngel 2016

La tradicional celebració religiosa del Diumenge de Pasqua va tenir el moment culminant amb la interpretació del Cant de l’Àngel, que va anar a càrrec de Martí Piguillem

L’altre acte més destacat de la Setmana Santa blanenca el varem viure diumenge passat al matí, Diumenge de Pasqua, amb la Processó del Ressuscitat coneguda també com la Processó de l’Àngel. Per tercer any consecutiu, l’inici d’aquesta celebració es va fer un pèl més tard perquè d’aquesta manera hi hagués molta més gent que es pogués aplegar al llarg del seu recorregut per contemplar-la.


Processó del Ressuscitat - Fotografies: Aitor Roger
Per això, a ¾ de 12 del migdia va emprendre el seu camí la primera de les dues imatges que composen aquesta processó, la Verge de Pasqua, precedida també pel nou estendard que s’ha estrenat enguany. Des de fa 16 anys aquest pas el duen un grup de portadores format exclusivament per dones. La Verge de Pasqua és una talla de l’any 1954 d’inspiració barroca realitzada per l’escultor Josep Maria Bohigas a través d’una subscripció popular.

El grup va emprendre un recorregut que l’havia de dur pel Carrer Raval, Carrer Muralla i Passeig de Dintre. Mentre seguien el seu pas, al punt de les 12 del migdia va fer la seva sortida el segon ingredient de la processó, la imatge del Ressuscitat, seguint un camí diferent que el va dur pel Carrer Nou i el Carrer Ample. Val a dir que durant les dues processons paral·leles, els membres de l’organització es van comunicant per sincronitzar que l’arribada de les dues imatges coincideixi.


Les imatges de la Verge de Pasqua i la del Ressuscitat es troben des de fa pocs anys a la Plaça dels Dies Feiners, on hi ha el retrobament després que totes dues han sortit des del mateix indret, la Parròquia Santa Maria. Antigament, aquest retrobament s’havia fet a la Plaça d’Espanya, perquè després les dues imatges anessin plegades fins al Carrer Ample.

Martí Piguillem, intèrpret del Cant de l’Àngel

La Plaça dels Dies Feiners ja feia estona que era plena de gom a gom de centenars de persones que, expectants, esperaven l’inici de la tradició centenària del Cant de l’Àngel. Mentrestant, les dues imatges –acompanyades per la música de dues seccions de la Banda del Col·legi Santa Maria- van emprendre els darrers metres dels respectius recorreguts fins retrobar-se a la plaça.
Un cop arribades, tal com marca la tradició, la imatge de la Verge va fer les genuflexions davant de la del Ressuscitat i va arribar el moment culminant: la interpretació del Cant de l’Àngel. Enguany ha anat a càrrec de Martí Piguillem, acompanyat a l’orgue per la seva mare, la Marina.


Martí Piguillem durant la interpretació del Cant de l'Àngel
Val a dir que en Martí, que el proper novembre farà 10 anys, explicava moments abans d’iniciar la cerimònia que no estava gens ni mica nerviós perquè ja està avesat a actuar en públic perquè balla hip-hop. Malgrat la seva versatilitat artística, però, també avançava que vol ser enginyer de robòtica, i que no seguirà els passos dels seus pares, lligats al món de l’educació musical.


Un cop acaba la peça musical, el cant del Ressurrexit que serveix per anunciar a Maria que el seu fill ha ressuscitat, la processó es va posar de nou en marxa per tornar a l’Església Santa Maria. Allí es va celebrar l’ofici solemne durant el qual Martí Piguillem va tornar a interpretar el Cant de l’Àngel. Va ser la tercera vegada que el va fer, ja que la nit abans ja s’havia estrenat per primer cop en la missa de dissabte.Data de realització: 03/30/2016 | Data de la darrera actualització: 04/01/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300