Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes incorporarà 4 nous agents


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/01/2016 07:25:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes incorporarà 4 nous agents

Aquest va ser un dels temes més destacats de la sessió plenària corresponent al mes de març celebrada ahir a la nit per l’Ajuntament de Blanes

El consistori està preparant un nou model de Policia Local pel període 2016-2019 que s’espera aprovar abans del 30 de maig, en el qual es potencien les funcions de Policia Administrativa, de competència directa local. Al marge d’aquest aspecte, l’Ajuntament seguirà adreçant-se als òrgans competents en matèria de seguretat de la Generalitat reclamant major dotació de Mossos d’Esquadra per a l’ABP de la Selva Litoral amb seu a Blanes.


Agents Policia Local de Blanes en formació durant els actes
institucionals de l'11 de Setembre - Fotografia: Javier Calvete
D’altra banda, s’ha tingut en compte que la plantilla de la Policia Local de Blanes porta diversos anys sense cap nova incorporació, i s’ha produït un envelliment de l’edat mitjana dels agents en actiu. Precisament el què es va aprovar per unanimitat en la sessió plenària del passat mes de març és poder disposar de forma immediata de cinc places a la Policia Local. Una d’elles serà per cobrir una baixa per jubilació que hi ha hagut, mentre que els altres 4 nous agents seran per incorporar-se al cos dins el nou model de Policia Local.

Resta de punts tractats al ple municipal del mes de març

En l’apartat del ple on es fan els debats i votacions, la primera qüestió que es va tractar va ser la modificació de l’acord de ple del passat juliol per a la composició dels grups municipals, que va prosperar amb la unanimitat de tots. Per contra, la modificació d’un altre dels acords d’aquella mateixa sessió –el nomenament de representants en els òrgans col·legiats- va ser llargament debatuda pels grups polítics.

Així va ser perquè alguns d’ells no estaven d’acord en que un d’aquests nomenaments –conseller a l’empresa mixta Aigües de Blanes- estigui incorporat per algú que no és regidor a l’Ajuntament. Finalment, el tema es va aprovar amb els vots a favor del PSC, CDC, ERC, CUP i PP; mentre que la resta –ICV-EUiA, Batega i Ciutadans-, van fer-ho en contra.

Els dos següents punts a l’ordre del dia –una sanció de l’ordenança de tinença d’animals i la ja esmentada per incorporar places a la Policia Local- van prosperar amb la unanimitat de tots els grups. Entrant ja a la part de control, es van tractar 4 mocions, totes elles presentades per ICV-EUiA, si bé la quarta -inclosa al ple per urgència- va ser assumida per tots els grups municipals. La primera proposta d’acord per celebrar el 85è aniversari de la República el proper 14 d’abril va ser recolzada per tots els grups llevat del PP, que es va abstenir.

D’altra banda, la moció per una moratòria en la implantació de nous supermercats va ser rebutjada pels 13 vots en contra del PSC, CDC, ERC, Ciutadans i PP, ja que els 8 vots dels proponents, Batega per Blanes i la CUP van ser insuficients. Per últim, la proposta per a la millora del servei de tren i autobusos interurbans es va aprovar per unanimitat, igual que la moció presentada per urgència per denunciar l’acord entre la Unió Europea i l’estat de Turquia, relacionada amb la crisi dels refugiats.
Data de realització: 04/01/2016 | Data de la darrera actualització: 04/01/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300