Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Música, Literatura, Pintura, Dansa i altres activitats en motiu de la Diada de Sant Jordi


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/19/2016 12:54:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ROSA I LLIBRE SANT JORDIMúsica, Literatura, Pintura, Dansa i altres activitats en motiu de la Diada de Sant Jordi

Amb motiu de la jornada literària Blanes bullirà d’activitats divendres i dissabte, amb propostes per a tots els gustos i edats al Teatre, la Biblioteca, la Sala de Plens, la ràdio i al carrer

A banda de la representació de "Conillet" que es farà dissabte al Teatre, un dels indrets on la jornada de Sant Jordi es viurà amb més intensitat serà a la Biblioteca Comarcal, on tindrà lloc la IV Revetlla de Sant Jordi divendres a partir de 2/4 de 6 de la tarda. La vetllada començarà amb una entrega especial de l’Hora del Conte: Llegendes i Històries de Blanes, a càrrec d’Assumpta Mercader. Tot seguit hi haurà dues hores de dansa non stop a la Plaça de la Biblioteca amb les escoles de dansa Míriam Beltran, Esclat i Daina, l’Esbart Joaquim Ruyra i l'Associació Country Blanes.


Contes a la Biblioteca Comarcal
La revetlla acabarà amb un ingredient de luxe, el primer debat sobre ciència que organitza l’entitat Aula Blanes dins el cicle de xerrades d’enguany. El debat tindrà per tema Dilemes ètics de la ciència del Segle XXI, i comptarà amb tres ponents per donar resposta als casos que es presentin: l’escriptor i científic blanenc Salvador Macip, el filòsof Toni Muñoz i la jove estudiant Mar Gibernau seran els encarregats de fornir de contingut el debat i provocar la controvèrsia sobre qüestions ètiques al voltant de la ciència mèdica.

Literatura blanenca, música, murals i altres activitats

L’element literari tampoc no faltarà enguany al Sant Jordi blanenc, i ho farà per partida triple. Des d’aquesta setmana ja es pot visitar a la Sala Casa Oms una interessant exposició sobre Literatura Blanenca que pren com a referència l’escriptor Josep Alemany Borràs. D’altra banda, divendres la Sala de Plens acull la presentació del llibre d’homenatge a Josep Bota-Gibert Entre tantes llums. Recerca, estudis i notes sobre art, societat i saber, publicades a la revista Blanda 1998-2015.


Presentació del llibre de Rafel Bagot - Fotografia: Javier Calvete
Per la seva banda, els qui encara no tinguin signat Corre, Vola, Viu !, el llibre que fa tot just unes setmanes va presentar el periodista i escriptor blanenc Rafel Bagot, tindran l’oportunitat de fer-ho dissabte a la tarda. Rafel Bagot signarà exemplars del seu llibre a la parada que l’Arxiu Municipal tindrà al Carrer Ample amb motiu de Sant Jordi, situada davant de la Sala Casa Oms.

Tornant als actes de la vigília de Sant Jordi, divendres a dos quarts de 9 de la nit es farà la segona edició de Ram de mots a la Plaça Verge Maria. Es tracta d’una vetllada plena de música, literatura i emocions que organitza la revista Recvll conjuntament amb l’Ajuntament de Blanes, i que inclourà un concert de Guiem Soldevila acompanyat al cello d’Edmon Bosch.


Concurs de Murals al Carrer 2015
L’endemà dissabte, dia de Sant Jordi, hi haurà les ja conegudes parades de llibres i roses a càrrec de diferents entitats del municipi, i també es farà una de les activitats que ens acompanyen des de fa 29 anys: el Concurs de Murals al Carrer, on participen centenars de nens i nenes L’endemà diumenge es farà l’entrega de premis a l’espai del Monument a Joaquim Ruyra, i seguidament un concert a càrrec de la Bandeta i la Minibandeta de la Banda del Col·legi Santa Maria.

Un altre dels ingredients de la Diada de Sant Jordi arribarà a través del 97.7 de Ràdio Blanes, que ha programat per quart any consecutiu l’Especial Sant Jordi de 15 a 16 h, amb intervencions de nois i noies de l’Escola Joaquim Ruyra i l’Escola Napoleó Soliva, així com d’alumnes de les classes de català per adults de l’Oficina de Català. La canalla explicarà contes inventats per ells mateixos i els més grans llegendes i contes populars típics dels seus respectius països d’origen.


Espectacle "Escoltem Les Llengües del Món" 2015
I ja que parlem de català, bo és dir que divendres a la tarda es farà al Teatre de Blanes una nova edició de l’espectacle Escoltem les Llengües del Món, les llengües que es parlen a Blanes, que també protagonitzen els alumnes de les classes de català per a adults. Per últim, també cal apuntar a l’agenda l’exposició Joves Talents V.4 a Casa Saladrigas a partir de divendres, i la mostra La Llegenda de Sant Jordi en format còmic que s’allotja a la Sala Roberto Bolaño de la Biblioteca. El seu autor és el dibuixant de còmics Esteban Maroto, conegut internacionalmentData de realització: 04/19/2016 | Data de la darrera actualització: 04/19/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300