Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Mirall estrena el 29 i 30 d'abril “Plou a Barcelona”, de Pau Miró, coincidint amb el 30è aniversari del grup


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/21/2016 01:14:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Mirall estrena el 29 i 30 d'abril “Plou a Barcelona”, de Pau Miró, coincidint amb el 30è aniversari del grup

El grup blanenc estrena per primera vegada una obra aliena, co-dirigida per Pep Alum i Cristina Cervià, i protagonitzada per Carme Rodríguez, Marc Bertran i Xavier Puigdemont

El grup El Mirall estrenarà al Teatre de Blanes els dies 29 i 30 d’abril la seva nova producció: Plou a Barcelona, tant divendres com dissabte a les 9 de la nit. Es tracta de la primera vegada que el grup blanenc interpreta un text aliè sense tocar ni una coma, ja que habitualment ofereix muntatges originals o bé inspirats en històries de grans escriptors com William Shakespeare o Federico García Lorca, així com del món cinematogràfic, amb el director nord-americà Woody Allen.Marc Bertran, Carme Rodríguez i Xavier Puigdemont,
els protagonistes de "Plou a Barcelona"
Co-dirigida per Pep Alum i Cristina Cervià, l’obra la protagonitzen tres personatges encarnats per Carme Rodríguez, Marc Bertran i Xavier Puigdemont. Segons el veterà director teatral, va decidir-se per aquest text principalment per dues raons: “La vaig triar perquè m’agrada molt la història que explica, però també per afinitat, perquè vaig ser alumne d’escriptura teatral amb Pau Miró fa quatre o cinc anys. Em va seduir la idea de posar en escena per primera vegada una obra que no hagi estat escrita per nosaltres: no hem tocat ni una sola coma del text!”. En aquest sentit, val a dir que Pau Miró ha cedit al grup El Mirall la utilització del seu text de manera gratuïta, donada la proximitat que hi ha amb ells.


Pep Alum i Cristina Cervià durant un assaig
Per la seva banda, l’altra co-directora de l’obra, Cristina Cervià, és el primer cop que assumeix aquestes tasques fent tàndem amb Pep Alum: “Jo li dono suport extern, de manera que així pot tenir l’ajuda d’una altra mirada, donar nous aires al grup”. Aquest nou espectacle s’inscriu dins els actes de celebració del 30è aniversari d’El Mirall, que es completarà properament amb les estrenes de dos altres noves produccions: Guantanamera i Els Boscos de William -un treball conjunt amb Quantus Teatre de Lloret-, actualment en fase de muntatge.

Plou a Barcelona, un calidoscopi d’emocions

L’acció té lloc al barceloní barri del Raval, però podria ben bé emplaçar-se en qualsevol altre indret d’arreu del món, perquè les emocions que mostra són universals. Tot gira a l’entorn de tres personatges: una prostituta interessada en Dante, un proxeneta agorafòbic, i un client habitual que treballa com a llibreter.Ara bé, no seria just per a l’obra quedar-se amb el típic estereotip d’un aparent triangle amorós. Plou a Barcelona és una mostra de relacions humanes molt íntimes que aconsegueix arribar molt més lluny, traspassar idees preconcebudes i retratar les inquietuds humanes més quotidianes i universals. Per això, pot ambientar-se tant a Barcelona com en qualsevol localitat similar sense que perdi gens ni mica el seu sentit i contingut.

La casualitat també ha volgut que els tres actors protagonistes tornin a coincidir plegats dalt l’escenari després que el darrer cop va ser fa tretze anys, amb el muntatge dedicat a Joaquim Ruyra que va escriure Pep Alum. Ara, Carme Rodríguez incorpora el paper de la Lali; Marc Bertran es fica en la pell d’en Carlos, el proxeneta i parella d’ella; i Xavier Puigdemont dóna vida a en David, el llibreter client habitual.

Respecte quina etiqueta cal penjar-li perquè el públic se’n faci una idea de què s’hi trobarà, es fa difícil triar-la tal com explica Pep Alum: “El tema podria ser molt dramàtic, però en canvi prefereix ser un calidoscopi de les emocions humanes que viatgen per diferents passions, diferents personatges. El públic acompanya als tres protagonistes en un viatge que els canvia la vida, i que transcorre únicament durant quatre dies: és l’aproximació de mon aparentment allunyats que acaben connectant entre ells”.No es tracta doncs d’una obra on els estereotips estiguin al servei dels personatges, per això quan des del grup El Mirall li van demanar a Pau Miró que els ajudés a trobar la lectura idònia que requereixen la història i els seus personatges per no errar en la interpretació d’un text tant subtil, el dramaturg va contestar-los: “Estimeu els personatges, estimeu-los molt !”. I així ho han fet en aquests darrers mesos d’assajos, i durant l’hora justeta que s’allarga la representació de Plou a Barcelona.

Venda d’entrades anticipades

Les entrades per assistir a qualsevol de les dues sessions que es faran de Plou a Barcelona el divendres 29 i el dissabte 30 d’abril es podran comprar el mateix dia de les representacions una hora abans que comencin –de 20 a 21 h de la nit-, així com de manera anticipada. En aquest darrer cas, la taquilla del Teatre de Blanes estarà oberta des del dilluns 25 fins al dijous 28 d’abril de 18’30 a 20 h.

Els qui no puguin desplaçar-se físicament fins la taquilla del Teatre de Blanes, poden fer una pre-reserva a través del correu josepalumvi@gmail.com, amb el sol requisit complementari d’anar a recollir l’entrada abans d’entrar a sala. El preu és de 10 €


Data de realització: 04/21/2016 | Data de la darrera actualització: 04/21/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300