Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viatja arreu del món a través de la música, la poesia i el so de les llengües de 18 països


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/25/2016 11:37:29 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes viatja arreu del món a través de la música, la poesia i el so de les llengües de 18 països

Alumnes catalans i estrangers de l’Oficina de Català han mostrat al públic un any més el seu lloc d’origen a través d’un espectacle audiovisual allotjat al Teatre

Un dels objectius que sempre s’ha proposat l’Oficina de Català de Blanes és aconseguir que els seus alumnes esdevinguin protagonistes de diferents experiències que traspassen els murs de les aules on fan classe. Una de les que ha tingut més èxit al llarg dels anys, a banda de la campanya del Voluntariat per la Llengua, és la que va tenir lloc el vespre d’aquets passat divendres al Teatre de Blanes.


Alumnes i Professors, protagonistes de l'espectacle,
amb l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez
Presentat sota el títol Escoltem les Llengües del Món. Les Llengües que es parlen a Blanes, es tracta d’un espectacle audiovisual, que aquest 2016 ha entrat ja en la seva dotzena edició. Durant prop d’una hora i mitja, el públic que omplia el recinte va tenir l’ocasió d’assistir a una representació viva de gran diversitat de les llengües maternes que es parlen en aquest municipi de la Costa Brava.

Elaborat conjuntament pels alumnes i les professores de l’Oficina de Català de Blanes, l’esdeveniment es va començar a fer l’any 2005 a la Plaça de la Biblioteca Comarcal, en el marc de la Festa de la Diversitat, i s’ha continuat fent ininterrompudament fins aquest 2016. L’espectacle té com a ingredients bàsics imatges, música i el so de les llengües maternes dels alumnes per recordar al públic la diversitat lingüística i cultural que conviu a Blanes.

Un passeig per 18 països d’arreu del món

Al llarg d’aquests anys, hi ha hagut un gran moviment demogràfic a Blanes, en bona mesura propiciat pel flux migratori. Va haver una gran injecció demogràfica els anys 2005-2009 amb població provinent sobretot del nord d’Àfrica i de l’Amèrica del Sud i, per contra, aquests darrers anys també hi ha hagut una lleugera davallada de la població de Blanes.


Intervenció d'un dels alumnes en l'espectacle
Actualment aquesta població de la Costa Brava compta amb 39.322 habitants, 8.000 dels quals són nascuts fora de l’estat espanyol. Amb aquesta franja de població és amb la que l’Oficina de Català treballa majoritàriament, perquè són els nous blanencs que s’esforcen a aprendre la llengua del país per integrar-s’hi. Amb l’espectacle Escoltem les Llengües del Món es tracta de mostrar les seves arrels perquè els puguem conèixer millor.

En aquesta nova edició s’ha comptat amb 23 participants que representaven un total de 18 països diferents, amb llurs llengües respectives: rus, irlandès, romanès, persa, àrab, wòlof, castellà de l’Amèrica del Sud amb una àmplia representació, gallec, alemany, francès, portuguès, etc. Els dos grans objectius de l’esdeveniment és fomentar el coneixement dintre de les cultures per contribuir a la bona convivència, així com reivindicar la diversitat lingüística i cultural com una riquesa que cal preservar.


Públic durant l'espectacle "Escoltem les Llengües del Món"
Majoritàriament, va consistir en la lectura de poesia en les diferents llengües dels alumnes, ambientada amb la projecció d’imatges acompanyades de música autòctona de cada país de procedència. L’espectacle evoluciona cada any, ja que els alumnes van canviant en cada curs, de manera que hi ha hagut ocasions en què les intervencions han consistit en un ball o una altra manifestació escènica.
Data de realització: 04/25/2016 | Data de la darrera actualització: 04/25/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300