Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració d’Amnistia Internacional de Blanes en suport als refugiats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/30/2016 09:40:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

REFUGIATSConcentració d’Amnistia Internacional de Blanes en suport als refugiats

Aquesta vespre s’ha fet un acte simbòlic davant l’edifici consistorial en solidaritat amb la situació que pateixen els refugiats, així com per promoure el seu acolliment

Blanes ha tornat a pronunciar-se aquest vespre de dissabte en solidaritat amb la situació que pateixen els refugiats, a través d’un acte simbòlic que ha tingut lloc al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament. El Grup d’Amnistia Internacional de Blanes ha convocat l’acte que ha comptat amb el suport, entre d’altres, de l’entitat Blanes Solidari.

L’acte s’ha fet en suport dels refugiats, així com per promoure el seu acolliment, formant part de la campanya que està duent a terme Amnistia Internacional, i ha consistit en la lectura del manifest #yoacojo. Aquest document insta al govern de l’estat espanyol a comprometre’s a acollir persones refugiades que fugen de la guerra, en unes condicions dignes. Inicialment estava previst que es fes a les sis de la tarda, però s’ha post-posat per a les vuit del vespre, a causa de la pluja que queia a l’hora fixada.

Manifest Amnistia Internacional #yoacojo

El manifest recull quatre qüestions bàsiques: que garanteixi una resposta ràpida per a les persones refugiades que demanen asil quan arriben a Europa, ja sigui per terra o per mar; que compleixi amb les seves obligacions internacionals i augmenti el nombre de places de re-assentament, sobretot per a dones, nenes i persones en situació d’especial vulnerabilitat; que garanteixi unes condicions d’acolliment dignes; i que es comprometi a impulsar mesures que garanteixin el dret a l’asil i a l’establiment de rutes legals i segures perquè ningú hagi d’arriscar la seva vida a la recerca d’un refugi.


Acte en suport refugiats
El què ha impulsat a Amnistia Internacional a iniciar la campanya #yoacojo ha estat el continuat incompliment dels drets humans que estan patint les persones refugiades, així com que consideren que Europa no està donant una resposta adequada a aquesta crisi. Ans al contrari, des de l’organització internacional es creu que tot l’esforç d’Europa s’està concentrant en protegir les seves fronteres i convertir la comunitat en una mena de fortalesa.

A conseqüència d’aquesta situació, centenars de milers de persones es veuen obligades a emprendre perillosos viatges per mar o terra que poden costar-los la vida. Milers d’ells i elles ja no ho podran explicar, perquè moren en el camí, la majoria de vegades ofegades. D’altres, s’han quedat atrapades en campaments de refugiats, sobrevivint en condicions extremadament difícils.


En aquest sentit, Amnistia Internacional denuncia que és especialment tràgica la situació de dones i nenes exposades a l’explotació i a la violència sexual, així com de les persones en situació de major vulnerabilitat, com per exemple les que pateixen alguna discapacitat. Totes elles han vist escapçada la via que portaven i s’enfronten a abusos i violacions dels seus drets que mai no s’haurien imaginat, per no parlar dels milers de famílies que s’han trencat i que pateixen el rebuig dels països que haurien d’oferir-los un acolliment digne.
  Moció de suport als refugiats aprovada al ple de l’Ajuntament de Blanes

  La sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes del passat 24 de setembre ja va aprovar amb la unanimitat de totes les forces polítiques municipals una moció per declarar Blanes Ciutat Acollidora de persones refugiades de la guerra de Síria. En la proposta d’acord es recollien diverses consideracions, entre elles instar a l’estat espanyol a activar les polítiques d’asil polític per a les víctimes de la guerra de Síria i d’altres conflictes internacionals.


  També s’instava al govern espanyol a demanar una major dotació de recursos a la Unió Europa, augmentar el nombre de places d’asil, incrementar de 6 a un mínim de 24 els mesos el període d’acollida de les persones sol·licitants, i treballar per ampliar el concepte de refugiada a totes aquelles persones que es veuen obligades a abandonar els seus països per motius econòmics. També s’instava a la Generalitat a que tingués un paper actiu oferint la seva col·laboració, així com d’altres mesures que afavorissin l’acolliment.


  D’altra banda, l’Ajuntament de Blanes es comprometia a acollir persones refugiades posant a la seva disposició les mesures que estiguin al seu abast, així com treballar en la sensibilització a la població sobre la realitat de les persones refugiades, i la dinamització de la xarxa local solidària. Per últim, la proposta d’acord incloïa comunicar a l’Ajuntament de Barcelona que es dóna suport a la proposta per a la creació d’una xarxa de ciutats refugi, així com la voluntat de Blanes d’afegir-se a aquesta xarxa.  Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/30/2016


  © Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

  Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

  Inici de la pàgina

  © Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300