Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 150 persones participen a la Manifestació unitària de l’1 de maig a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/02/2016 11:35:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOMés de 150 persones participen a la Manifestació unitària de l’1 de maig a Blanes

Diversos col·lectius, entitats i partits polítics del municipi van participar en l’acció que va tenir lloc la tarda del diumenge per reivindicar el Dia Internacional del Treballador

Amb motiu de la celebració i reivindicació del Primer de Maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora, la Comissió Maig Obrer i Anticapitalista de Blanes va convocar una manifestació que va tenir lloc la tarda d’aquest passat diumenge. L’acció reivindicativa va començar a les set de la tarda, i va sortir des de davant l’Ajuntament, al Passeig de Dintre. El recorregut va transcórrer pel Carrer Ample, Plaça Solidaritat, Rambla Joaquim Ruyra, Carrer Doctor Xavier Brunet, i tornada pel Passeig de Dintre fins arribar de nou davant l’edifici consistorial.


Aquesta ha estat la segona convocatòria de manifestació que ha dut a terme la comissió unitària, formada per diverses entitats i plataformes blanenques, organitzacions polítiques i sindicals. La comissió unitària s’havia marcat com a objectiu dotar les entitats i organitzacions socials d’un espai des del qual formar-se i carregar de reivindicació i consciència de classe la jornada de l’1 de Maig. D’aquesta manera, no tan sols s’ha limitat a la convocatòria de la manifestació, sinó que també ha dedicat tot un mes a la formació política i social.


En aquest darrer sentit, durant el mes d’abril s’han estat realitzant una sèrie de xerrades a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge, organitzades per les diferents entitats membres de la Comissió Maig Obrer i Anticapitalista. Les xerrades estaven orientades a diversos temes d’interès com el marxisme, les alternatives al capitalisme, el feminisme de classe o alguns conflictes laborals actuals com la vaga de Movistar i l’ERO de la fàbrica blanenca Nylstar.

Juntes contra l’atur, el patriarcat i la precarietat

La manifestació de l’1 de maig a Blanes va comptar amb la participació de més de 150 persones, que al llarg del recorregut van anar corejant diversos lemes. Un dels moments en què es va aturar la marxa va ser de manera simbòlica a la Plaça Solidaritat, on es va llegir un manifest en solidaritat amb la greu situació que estan patint els refugiats, reclamant que pugui acabar-se amb aquesta vulneració dels drets humans. Encapçalava la marxa de la manifestació una pancarta on es llegia el lema Juntes contra l’atur, el patriarcat i la precarietat.


Per últim, un cop la manifestació va finalitzar davant l’edifici de l’Ajuntament, diversos representants de la Comissió Maig Obrer i Anticapitalista van encarregar-se de llegir per torns el Manifest del Primer de Maig. Es tractava de reivindicar una diada combativa que serveixi per sumar forces en l’organització popular i fer-les avançar cap a la recuperació de les vagues, la lluita, l’acció unitària i de carrer, la construcció d’estructures de contrapoder, les eines que han permès a la classe social treballadora assolir les conquestes dels drets que s’han vist desaparèixer durant els darrers anys.


Lectura del manifest al terme de la manifestació
També es feia una crida a la unió, a superar diferències per acordar un projecte comú, i a mobilitzar-se. En la part final del manifest es va tenir un record en especial per Saturnino Mercader i Roger Sánchez, jutjats recentment per la defensa del dret a vaga, així com per a l’Alfon, l’Andrés Bódalo i altres encausats i encausades, presos i preses polítiques, per defensar al carrer els interessos socials i laborals de la classe treballadora. En acabada la lectura, es van repetir alguns dels lemes que es van corejar al llarg de la manifestació: Mai més explotades, Mai més aturades, Mai més Oprimides, Visca la Classe Treballadora i Visca el Primer de Maig !.

Data de realització: 05/02/2016 | Data de la darrera actualització: 05/10/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300