Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes deté per tràfic de drogues un home que hauria distribuït prop de 2 kg en cocaïna


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/04/2016 12:37:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes deté per tràfic de drogues un home que hauria distribuït prop de 2 kg en cocaïna

El presumpte autor va ser detingut després d’una persecució policial de matinada pel centre de Blanes, i se li ha intervingut droga valorada en uns 100.000 euros

Aquest dimecres ha passat a disposició judicial el presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i per conducció temerària, que va ser detingut per agents de la Policia Local de Blanes la matinada de dilluns. Es tracta d’A.B, un veí del municipi de 45 anys, per al qual la jutgessa ha decretat l’ingrés a presó. Feia temps que es sospitava que el detingut podia dedicar-se al tràfic de drogues manipulant-la en un garatge de la seva propietat.

A causa d’aquestes sospites, els efectius del cos de seguretat local portaven un quant temps vigilant especialment el local per intentar enxampar al sospitós in fraganti. Finalment, els esforços van quedar recompensats la nit d’aquest passat diumenge, quan passaven pocs minuts de les 23 h. Una patrulla de la Policia Local va veure l’home que sortia del garatge amb el seu ciclomotor, i quan li van cridar l’alto, va fer cas omís i es va escapolir.


Material comissat per la Policia Local de Blanes
A partir d’aquí va començar una persecució que va transcórrer per diversos carrers del centre del municipi fins que el motociclista va patir un accident que va deixar-lo ferit lleu. Immediatament, la Policia Local va acostar-se al sospitós i li va trobar al damunt una bossa amb 13 paperetes amb una substància que, pel seu aspecte, podia ser cocaïna.

Cadascuna de les bosses pesava 1’5 grams i estava preparada per a la venda al detall, i al detingut també li van trobar al damunt una quantitat molt elevada de diners en efectiu. Per poder entrar a l’interior del garatge per inspeccionar-lo, es va comptar amb la col·laboració de la dona del detingut, que es va personar a les dependències de la Prefectura de la Policia Local de Blanes, interessant-se pel seu home ja que, en compliment dels seus drets, així se li havia comunicat. Va ser llavors quan la Policia Local va demanar a la dona que els deixés entrar al garatge, cosa a la qual va accedir.

Així ho van fer agents policials acompanyats de la dona del detingut, l’advocat defensor d’ofici del sospitós i dos testimonis més de la zona. A l’inspeccionar el garatge, la policia va trobar dos embolcalls per separat, un amb 1’250 kg, i el segon amb aproximadament mig quilo, i tots dos van donar positiu al reactiu del test de drogues de cocaïna, un d’ells amb major puresa.

El detingut, acusat d’un delicte contra la salut pública –tràfic de drogues- i conducció temerària, ja que durant la persecució en motocicleta va posar en perill la vida de diversos vianants, va passar ahir dimecres a disposició judicial, havent decretat la jutgessa l’ingrés a presó. Segons estimacions de la Policia Local de Blanes, la substància comissada estaria valorada en prop de 100.000 euros.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/04/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300