Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 6è Birrasana aposta per l’exclusivitat i la qualitat, i concentra el bo i millor de la cervesa artesana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/09/2016 11:26:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El 6è Birrasana aposta per l’exclusivitat i la qualitat, i concentra el bo i millor de la cervesa artesana

El Festival de Cervesa Artesana es farà del 13 al 15 de maig al Passeig de Mar. Aplegarà una 30ena de cerveses nacionals, estatals i estrangers, i activitats per a tota la família

L’Associació Birrasana, Cervesa Marina i l’Ajuntament organitzen la sisena edició del Birrasana, el Festival de Cervesa Artesana de Blanes que tindrà lloc en aquesta localitat de la Costa Brava el proper cap de setmana del 13 al 15 de maig. Aquest 2016 serà la quarta edició consecutiva en què l’esdeveniment s’allargarà durant tres dies, després que els tres primers anys s’havia celebrat coincidint amb un cap de setmana.Els organitzadors amb el cartell 2016. D'esquerra a dreta:
Pep Andreu McCarry, Dafne Galvany, Gregori González i Kevin Andreu McCarry
Una de les novetats respecte al 2015 és que s’ha endarrerit en el calendari, perquè així els visitants aprofitin el pont que propiciarà la festa del 16 de maig per ser a Blanes durant aquest llarg cap de setmana. El festival obrirà les seves portes la tarda del divendres 13 de maig, i funcionarà ininterrompudament fins la tarda del diumenge dia 15.

Aposta per mantenir l’exclusivitat i la qualitat dels cervesers participants

Coincidint amb la sisena edició, i després dels positius resultats obtinguts fins ara, els organitzadors han decidit donar un nou tomb al festival. En aquest sentit, s’ha canviat la imatge del conegut got que s’ha estat utilitzant durant les cinc primeres edicions perquè els participants facin els tasts de cervesa. I és que l’entrada al Birrasana és gratuïta, només en cas que es vulgui degustar alguna cervesa cap comprar el pack que inclou el got i una guia on hi ha la informació de les cerveses i cervesers, el plànol amb la situació on son dins el recinte, així com els horaris de totes les activitats.5è Birrasana 2015 - Fotografies: Quim Llorens
Igualment, s’ha continuat fent prevaler la qualitat de les empreses participants, però alhora s’ha estat encara més selectiu i exigent a l’hora de triar les que vindran a Blanes per donar a tastar els seus productes. Per això, en la mateixa línia que ja es va seguir en l’anterior edició, es manté el format d’oferir les diferents varietats d’una 30ena de cerveses que hi haurà representades.

Hi haurà 154 cerveses amb una gran varietat, incloent les aptes per celíacs. D’aquesta manera, tothom podrà trobar aquella cervesa que pugui complarure’l més. D’aquesta manera, els visitants tenen més possibilitat de provar el millor d’entre tot el millor.


Així ho remarquen els organitzadors: “En el 6è Birrasana tornem amb el mateix format que va tenir l’any passat, perquè ha quedat demostrat que és el millor: la qualitat per sobre de la quantitat”. També tenen clar que cal seguir apostant per la fórmula que els identifica: “Es tracta que vinguin i s’ho passin bé fent tastos de la millor cervesa artesana, a l’hora que poden gaudir de la platja i el bon temps i de les activitats complementàries. No és un gran esdeveniment sense identitat: és un lloc on pot sentir-s’hi còmode tothom.”

Més varietat en les actuacions i ampliació de l’espai gastronòmic

Justament en aquesta darrera línia, l’altra novetat que s’ha introduït enguany és la varietat en les actuacions que s’aniran oferint al llarg dels tres dies. Fins ara, un sol grup s’ocupava de fer diverses intervencions variades d’ambientació i ara, per contra, s’ha apostat per diversos integrants que s’ocuparan d’ambientar el recinte, com per exemple Ambert Tar, música a DJ’s i animació amb Djammal, Catastrofer, Julieta i David Clown. Igualment, hi haurà dues actuacions programades per dissabte i diumenge amb AMBER TARA, TRIBAL FUSIO ORIENTAL; MAR GONZALEZ i NEUS KRIMI.


També s’han continuat potenciant les actuacions musicals en directe. Així, la nit del divendres tocaran els MON –un grup local- i LES TIETES QUEQUES, i dissabte serà el torn de GARRAPATEROS; BOOZ & DUKES i DALTON BANG. D’altra banda, l’objectiu que tota la família pugui gaudir del Birrasana i que ningú no quedi exclòs, queda acomplert de nou amb el parc infantil amb inflables instal·lat al costat del recinte.

Per últim, s’ha ampliat l’espai destinat a l’oferta gastronòmica per complementar la degustació de la millor cervesa artesana. D’aquesta manera, per evitar aglomeracions i que hi hagi més diversitat, s’ha duplicat amb dues zones situades en els dos extrems de la carpa. Al seu costat, com ha estat habitual fins ara, hi haurà un espai amb taules i cadires, així com el servei de renta-gots.

Blanes, capital estatal i europea de la cervesa artesana

A banda de cerveseres d’arreu de Catalunya i l’estat espanyol, hi haurà una nodrida presència de productes estrangers, principalment arribats des de Dinamarca, Bèlgica Itàlia, Alemanya i Hongria. La prova que les empreses especialitzades consideren que el Birrasana és un punt de referència queda demostrada en la participació de dos cervesers nord-americans establerts en Catalunya i el País Basc que no s’han volgut l’oportunitat de ser-hi.


Des que es va posar en marxa el Festival Birrasana l’any 2011, l’objectiu dels organitzadors ha estat que durant la seva celebració Blanes esdevingui en la capital estatal i europea de la cervesa artesana, concentrant al Passeig de Mar el bo i millor d’aquest sector a través de les empreses que hi participen. La singularitat d’aquest festival l’ha consolidat com el punt de trobada obligat que, edició rere edició, augmenta el nombre d’assistents tant d’arreu de Catalunya i l’estat espanyol com de més lluny, ja que ha esdevingut en un referent europeu.

Igualment, hi haurà un seminari tècnic per a cervesers divendres a la una del migdia impartit per una de les empreses que esponsoritza el festival. D’altra banda, tant dissabte com diumenge, de nou al migdia, es farà una taller de maridatge de cerveses amb formatges a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes.

Aquest any també s’han redoblat esforços en la campanya de difusió, tal com apunta l’organització: “Hem volgut que el màxim nombre de persones se n’assabentin que el cap de setmana del 13 al 15 tenen una cita ineludible a Blanes amb el Birrasana. Volem intentar superar amb escreix els més de 15.000 visitants que varem tenir l’any passat”.

Una carpa de 1.200 m2 concentrarà tota l’activitat del Birrasana

Per tercer any consecutiu, es mantindrà el mateix format iniciat al 2014. de manera que es tornarà a instal·lar una única carpa de 1.200 m2 amb l’objectiu de seguir donant un caire més professional a tot el muntatge així com a la seva pròpia imatge, unificant l’activitat. La carpa s’instal·larà al Passeig de Mar –a l’espai que hi ha entre la Plaça Catalunya i el Carrer Ample-, i mesura 80 m d’allargada per 15 m d’amplada.


D’aquesta manera, els visitants podran degustar els productes més còmodament, en un recinte recollit però obert al mar per la seva banda dreta, per no perdre un dels atractius amb què compta l’esdeveniment: el fet d’allotjar-se arran de mar. Al costat esquerra s’arrenglerarà la barra amb les diferents empreses cerveseres, hi haurà un passadís central per facilitar el pas dels visitants per la carpa oberta, i a la dreta hi haurà l’oferta gastronòmica.

Wifi i aparcaments gratuïts

Un altre valor afegit amb què tornarà a comptar l’esdeveniment és que s’ha millorat la possibilitat que els assistents pugin estar connectats a les xarxes socials per internet. Per això, s’ha contractat una empresa especialitzada que subministrarà la xarxa de connexió gratuïta via Wifi per garantir la qualitat del servei, i que els usuaris habituals de les xarxes socials puguin divulgar a familiars i amics tot el què està succeint sense perdre la cobertura.


Per últim, val a dir que blanencs i visitants també comptaran amb l’avantatge de poder estacionar els seus vehicles particulars gratuïtament molt a prop del recinte del festival durant tot el dia. Es tracta de l’aparcament situat a l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports d’Els Pins-Centre. Aquest espai, amb capacitat per a un miler de vehicles, es complementa amb el pàrking soterrat de pagament que hi ha just a sota del recinte del Birrasana.
Data de realització: 05/09/2016 | Data de la darrera actualització: 05/09/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300