Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Exhibició canina de gossos policia per a més de 500 persones a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/10/2016 11:01:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Exhibició canina de gossos policia per a més de 500 persones a Blanes

Organitzada per l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, la jornada es va allotjar a l’Escola Sa Forcanera, amb la col·laboració de la Policia Local de Malgrat i Salt, i el suport de la de Blanes

Més de mig miler de persones van assistir aquest passat divendres a l’exhibició canina de gossos policia que es va fer a l’Escola Sa Forcanera de Blanes. Organitzada per l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, el barri on està situat el centre escolar, la jornada va voler complir amb diversos objectius: un d’ells va ser mostrar als nois i noies el treball quotidià que duen a terme les unitats canines de la policia, conegudes també amb les sigles K9, perquè en anglès es llegeix canine.


Exbibició Canina a l'Escola Sa Forcanera - Fotos: Miguel Gallego
També es volia inculcar en els escolars el respecte pels animals, així com la convivència, la responsabilitat i el foment de valors. Per poder-ho dur a terme, es va comptar amb la participació i col·laboració dels gossos de la unitat canina dels cossos de la Policia Local de Malgrat de Mar i Salt, a banda de la de Blanes, que també va donar-hi suport amb la seva presència.


Més concretament, per part de Malgrat de Mar van mostrar la seva feina en Boston i la Sira. El primer té com a principal tasca la detecció i defensa de persones, mentre que la segona està especialitzada en la detecció d’estupefaents. Per la seva banda, la Lola i la Blanca van representar a la unitat canina de la Policia Local de Salt. La Lola és una pastor alemany especialitzada en detectar substàncies estupefaents, i la Blanca ajuda a rastrejar i localitzar persones.


En total, van participar-hi més de 500 persones, principalment escolars del centre educatiu, tot i que la jornada va estar oberta a que també hi assistissin tots els pares i familiars dels alumnes. Els nois i noies eren dels cursos de P3 a 6è, i sumaven 435 escolars. La resta de públic eren els respectius pares i mares, familiars i amics, així com membres de l’equip docent de l’Escola Sa Forcanera.

Exhibició de diverses habilitats per a la mainada i la gent gran

Els afortunats participants de la vetllada van poder assistir a una exhibició que es va allargar gairebé una hora: des de quarts de 4 fins tres quarts de 5. Perquè el públic pogués comprendre millor el funcionament de les unitats canines, els quatre gossos i gosses van fer una demostració de les seves habilitats a nivell pràctic, després que els instructors van fer una breu explicació del què s’anava a veure aquell moment.


Del què sobretot es va tenir molta cura en tot moment, va ser que els exercicis pràctics s’adeqüessin a l’edat dels assistents, que eren els principals protagonistes de la vetllada. Així, primer es va fer una demostració del què saben fer en les respectives especialitats, i després els gossos van exhibir diverses habilitats més concretes: es va cercar i detectar una motxilla que contenia drogues i que amagava voluntàriament una professora, es va fer un exercici d’obediència, i per últim, es va ensenyar com s’efectua una patrulla policial.


L’èxit d’aquesta primera experiència ha fet plantejar a l’Associació de Veïns de Mas Enlaire a donar-li continuïtat i a seguir organitzant-ne d’altres en la mateixa línia. Val a dir que, històricament, la Policia Local de Blanes va ser un dels primers cossos d’arreu de Catalunya que va ser pioner en la posada en marxa d’unitats canines.


Fins a finals dels anys 90 hi havia una K9 a la Policia Local de Blanes que fins i tot va motivar l’organització de la I Jornada d’Unitats Canines, que va tenir lloc al juny de l’any 1995, fa més de 20 anys. La brigada especialitzada finalment es va dissoldre, i des de llavors s’ha pensat en més d’una ocasió en l’encert de tornar-la a posar en marxa, si bé encara no s’ha fet realitat.


Data de realització: 05/10/2016 | Data de la darrera actualització: 05/10/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300