Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les polítiques de gènere i les desigualtats a Aula Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/11/2016 05:56:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les polítiques de gènere i les desigualtats a Aula Blanes

Aquest dimarts 17 de maig la Biblioteca Comarcal allotja una nova xerrada d’Aula Blanes. La Doctora en Sociologia Cristina Sánchez Miret presenta la conferència “La construcció social del gènere”

Aula Blanes continuarà aquest mes de maig amb l’habitual cicle de xerrades que programa durant el curs escolar. En aquest cas, la següent xerrada es farà aquest dimarts 17 de maig a les 8 del vespre, a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal. Cristina Sánchez és professora titular de Sociologia de la Universitat de Girona, i està especialitzada en la investigació sobre la desigualtat social relacionada amb el gènere, l’edat i la classe social; àmbits en els que ha publicat diverses obres.


La Dra. Cristina Sánchez Miret, ponent de la propera xerrada
Coneguda per ser tertuliana al programa de Josep Cuní de 8 TV, la Doctora en Sociologia presenta una conferència titulada La construcció social del gènere. Cristina Sánchez Miret defensa que el món és el resultat dels valors que el sustenten i, respecte l’androcentisme, el patriarcat, el sexisme i la misogínia, creu que no hi ha diferències substantives entre finals del segle XX i principis d’aquest segle XXI. Fins i tot entén que es podria dir que tampoc en d’altres èpoques més llunyanes, malgrat les formes, els usos, els costums i les maneres de viure hagin canviat.

Per això, malgrat la desigualtat de gènere s’inclou a l’agenda política i les polítiques de gènere es compten ja per dècades, la discriminació i la desigualtat segueixen sent trets característics del nou segle, cosa la qual facilita que els homes segueixin tenint moltes més oportunitats socials que les dones. Aquestes diferències entre dones i homes es gesten en la manera com construïm la realitat social a partir de la socialització que rebem com a individus.

D’altra banda, la ponent també sosté que aquesta socialització -és a dir: el procediment pel qual esdeveniment membres de la societat- imposa un sistema de valors determinats i per tant, també uns papers socials concrets a homes i dones. A banda de generar tot un seguit d’estereotips i de prejudicis i prenocions sobre el comportament, les atribucions, els deures i les obligacions de cada sexe. Aquest és l’aperitiu d’una conferència que, sense cap mena de dubte, donarà peu a un interessant debat obert al públic al seu terme.
Data de realització: 05/11/2016 | Data de la darrera actualització: 05/11/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300