Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reivindica la seva vocació com a Ciutat Botànica


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/12/2016 06:58:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes reivindica la seva vocació com a Ciutat Botànica

La inauguració d’una exposició ha marcat avui l’inici de “Blanes Botànic”, que inclou un Concurs d’Instagram i guarnir de flors diversos racons, i finalitza amb les estores de Corpus del dia 29

Un dels principals atractius amb què compta Blanes són els dos jardins botànics –el Marimurtra i el Pinya de Rosa-, autèntics museus a l’aire lliure d’espècies singulars, que atrauen cada any milers de visitants. Agafant aquest ingredient, així com que el maig és tradicionalment quan les flors llueixen de manera més espectacular, i que a Blanes es tanca amb la confecció de les populars estores de corpus, l’Ajuntament ha sumat esforços amb diferents entitats i institucions per reivindicar la seva vocació botànica.


Inauguració "Blanes Botànic"
Ho farà a través d’un seguit d’activitats que es presenten sota el nom de Blanes Botànic, un cicle que ha començat aquesta tarda amb la inauguració d’una exposició, així com de la decoració floral de l’edifici que l’allotja. Tots dos ingredients estaran en marxa fins al 29 de maig, coincidint amb les catifes de corpus. Durant 15 dies, doncs, Blanes reivindicarà la seva vocació com a Ciutat Botànica, recentment reconeguda amb el distintiu de Vila Florida.

La inauguració de l’exposició i la decoració floral de Casa Oms que ha tingut lloc avui a la tarda, l’han encapçalat el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Arxiu, Quim Torrecillas, i l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament. També han assistit el director i el tècnic de l’Arxiu Municipal, Toni Reyes i Aitor Roger, així com d’altres representants d’entitats, empreses i institucions que col·laboren en l’experiència Blanes Botànic.

Exposició “Blanes Botànic”

La mostra que s’acull a Casa Oms inclou d’una banda Un passeig fotogràfic pel Corpus de Blanes, i de l’altra L’Art de la Natura, amb il·lustracions càrrec de l’artista Jorge Bompart. El passeig fotogràfic inclou diverses instantànies cedides per l’Associació d’Estores de Corpus, així com per l’Arxiu Municipal i el fotògraf blanenc Aitor Roger, i fan un repàs als més de 30 anys d’història recent de les tradicionals catifes florals que s’elaboren al barri de Raval.


Parlament Quim Torrecillas
Complementen l’exposició les creacions de Jorge Bompart, que s’ha inspirat en la vegetació de Blanes per confeccionar diverses il·lustracions, dibuixos fets a tinta, així com el cartell que identifica Blanes Botànic. D’origen argentí, resideix a Blanes des de l’any 2012, i treballa diversos camps artístics, entre ells l’animació i el disseny, així com curtmetratges i films d’animació, alguns d’ells fins i tot guardonats en festivals internacionals.


Parlament Jorge Bompart
Val a dir que L’art de la natura representa la primera vegada que l’artista exposa la seva obra a Catalunya. Les dues mostres en una, allotjades a Casa Oms, es podran visitar fins al 29 de maig de dilluns a divendres, d’11 a 13 h, així com els caps de setmana en horari de matí i tarda: d’11 a 13 h i de 17’30 a 20’30 h.

Concurs Instagram

Un altre dels ingredients amb què compta Blanes Botànic és un Concurs d’Instagram, que s’allargarà fins les 12 de la nit del 29 de maig, identificat amb el hashtag #Blanesvilaflorida. El motiu pot ser qualsevol espai botànic, jardins o flors, amb el requisit que s’identifiqui que la imatge ha estat presa a Blanes. Les fotografies hauran d’estar fetes durant el període del concurs, i se’n podran fer tantes com es vulgui.


Decoració Casa Oms i Carrer Ample
El jurat està format per Pilar Junyent, manager @IgersGirona, així com un representant de l’Associació Estores de Raval, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes, i Quim Torrecillas, primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes. El veredicte del jurat s’emetrà públicament el divendres 3 de juny.

El premi consistirà en un lot de productes gastronòmics, així com entrades per visitar el Jardí Botànic Marimurtra i el Jardí Tropical Pinya de Rosa, així com per assistir a un dels espectacles de la nova temporada al Teatre de Blanes. Les fotografies que entrin a concurs hauran de ser originals i fetes amb dispositiu mòbil. Per trobar la inspiració, els autors disposaran de la possibilitat d’entrar de manera gratuïta al Jardí Pinya de Rosa el dissabte 21 de maig de 9 a 19 h, indicant a l’entrada que es vol participar al Concurs d’Instagram.


Per consultar les bases del concurs, així com quins són els premis i els membres del jurat, cal anar a l’adreça http://www.blanes.cat/docweb/arxiu.vilafloridainstagram

Decoracions florals de diversos racons de la vila

Altres motius d’inspiració el podran trobar fotògrafs, blanencs i visitants durant aquests 15 dies que s’allargarà Blanes Botànic és la decoració que lluirà als fanals dels carrers Ample i Raval. En aquest darrer carrer, a més a més, hi haurà banderoles anunciant la confecció de les catifes de Corpus, que culminen a finals de mes, en el cap de setmana dels dies 28 i 29 de maig.


Perquè es pugui dur a terme aquesta decoració s’ha comptat amb el suport de tres associacions de veïns: Raval, Sa Carbonera i Dintre Vila. D’altra banda, des de l’Ajuntament de Blanes també s’ha animat als veïns d’arreu del municipi perquè s’afegeixin a la campanya i fer més bonics els carrers amb flors a les entrades de les botigues, als balcons i finestres, als patis, etc.


Un grup de socis de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes té previst captar amb els seus mòbils les millors imatges de flors i plantes dels jardins i patis de la vila. En cas que algú vulgui participar-hi, només cal contactar amb l’Àrea de Cultura –a través del correu cultura@blanes.cat- per indicar dia i hora en què els fotògrafs podran anar allí on se’ls digui per visitar l’indret i immortalitzar-lo.
Data de realització: 05/12/2016 | Data de la darrera actualització: 06/03/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300