Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’equip olímpic de Singapur està fent els entrenaments pels Jocs de Rio 2016 al Club Vela Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/12/2016 02:26:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’equip olímpic de Singapur està fent els entrenaments pels Jocs de Rio 2016 al Club Vela Blanes

Els Jocs Olímpics d’enguany seran els primers per aquest equip-revelació, que s’haurà allotjat a Blanes durant 10 dies, amb l’entrenador català Toni Rivas i Nora Brugman com sparring

Ja fa temps que gran quantitat de navegants experimentats afirmen que les aigües de Blanes tenen les condicions més òptimes per practicar l’esport nàutic que, si bé depèn en bona part de les condicions meteorològiques, també està relacionat amb el micro-clima que hi hagi en cada localitat. Ara, a aquest factor favorable s’hi han afegit com a complement les millores en les instal·lacions que s’han fet al Club Vela Blanes, que es van inaugurar fa gairebé un any.


La tripulació de la classe Nacra-17 amb Toni Rivas i Nora Brugman
Això ja està cridant l’atenció de més d’un entès en la matèria, com ha estat ara el cas de Toni Rivas, entrenador de l’equip olímpic de Singapur, que va participar l’any passat en una competició a Blanes i va poder comprovar les millores in situ. Per això, quan buscaven l’indret ideal per fer els entrenaments previs als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, va triar el Club Vela Blanes per venir-hi a fer l’estada amb els dos equips que hi competiran: el de Nacra-17 i el 470 femení.

Blanes compta amb un perfil similar a Rio de Janeiro

Toni Rivas, director esportiu i integrant de l’equip de regates del Club Nàutic Garraf és un dels regatistes més llorejat d’Europa, amb nombrosos podis i medalles en regates nacionals i internacionals en vela lleugera i en vela de creuer. També va ser sparring dels regatistes espanyols Echavarri i Paz al Campionat Mundial de Nova Zelanda pels Jocs Olímpics de Pekín del 2008. Rivas ha vingut al Club Vela Blanes ajudat per la jove promesa Nora Brugman, que fa al seu temps d’sparring dels dos equips perquè puguin entrenar-se adequadament, mesurant-se amb la seva expertesa a la mar.

L’entrenador internacional ho ha tingut clar: “Vaig estar dubtant entre anar a Roses o a Blanes, però finalment vaig decidir que aquí és on hi ha les condicions més òptimes i semblants a les que es trobaran a Rio aquest estiu: mar plana a l’interior i onatge i vent fora badia. Un altre factor que va ser decisiu són les facilitats que em van donar des del Club Vela Blanes per allotjar els entrenaments”. També ha influït força l’excel·lent tracte rebut sempre aquí, quan ha vingut a competir.


Juanmi Aguirre, Nora Brugman, Toni Rivas i l'equip olímpic de Singapur
de la classe Nacra-17
L’equip olímpic va arribar a Blanes la setmana passada i marxarà diumenge vinent després d’haver-s’hi estat 10 dies. Els navegants asiàtics són ara per ara l’equip revelació dels propers Jocs Olímpics en les seves respectives especialitats, ja que han aconseguit accedir a la màxima competició en tan sols un any. Tot just va ser l’estiu passat, en la Copa del Món celebrada a Qingdao (Xina), quan van assolir la classificació necessària que els va donar el bitllet per Rio de Janeiro.

Durant l’estage que estan fent a Blanes, les dues tripulacions i l’entrenador olímpic també han comptat amb el suport complementari del director tècnic de l’Àrea Esportiva del Club Vela Blanes, Juanmi Aguirre, així com del secretari esportiu, Josep Lluís Yubero. Pel que fa als joves esportistes de Singapur, s’han allotjat en un apartament turístic de Blanes. Això els ha permès que, després dels entrenaments, també hagin pogut descobrir els atractius del municipi.


Les dues tripulacions olímpiques i l'equip tècnic
Perquè també s’enduguin un record dels atractius gastronòmics de Blanes, avui al migdia se’ls ha lliurat una representació de productes blanencs: Cava Ses Vernes i una caixa de Carboneres, uns exquisits bombons de la centenària Pastisseria Orench, coneguda també com el Palau de la Dolçor. Els obsequis han estat facilitats per l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Blanes, gràcies a la col·laboració d’aquestes empreses de la vila.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/19/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300