Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comença el 6è Birrasana fins al 15 de maig, amb l'objectiu de superar els 15.000 visitants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/13/2016 06:56:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BIRRASANA 2016Comença el 6è Birrasana fins al 15 de maig, amb l'objectiu de superar els 15.000 visitants

El Festival de Cervesa Artesana permet tastar sense moure’s de la carpa del Passeig de Mar 154 varietats de 30 cerveseres, amb activitats per a tota la família i aparcament gratuït

Aquest divendres s’ha posat en marxa la sisena edició del Birrasana, el Festival de Cervesa Artesana de Blanes que s’allotjarà a la carpa del Passeig de Mar fins el proper diumenge 15 de maig. De fet, abans que obrís les seves portes, avui al migdia ja s’ha fet el primer de les tres jornades teòrico-pràctiques que s’han organitzat en aquesta nova edició.

Aquest divendres s’ha fet un seminari tècnic adreçat als cervesers professionals que ha tractat sobre l’ús dels llúpols en la cervesa artesana, i ha anat a càrrec de Simply Hops, una de les empreses que esponsoritza el festival. S’han presentat noves varietats: Bullion d’Anglaterra, Ella d’Austràlia, Relax d’Alemanya i una barreja de diferents varietats, Yellow Sub, entre d’altres, i han assistit bona part dels responsables de les empreses cerveseres presents al Birrasana.


Jornada Tècnica sobre l'ús dels llúpols en la cervesa artesana
D’altra banda, dissabte i diumenge al migdia es faran sengles tallers de maridatge de sis formatges artesans amb sis cerveses diferents. A diferència de la jornada d’aquest divendres, estan oberts a la participació de tothom que vulgui assistir-hi i aprendre’n. Totes tres jornades s’allotgen a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes.

Superar els 15.000 visitants de l’anterior edició

L’objectiu que s’han proposat els organitzadors del festival és superar els 15.000 assistents assolits en l’edició del 2015. Per fer-ho, es compta amb l’avantatge que els visitants que seran a Blanes aprofitant aquest llarg cap de setmana propiciat per la festa del proper dilluns 16 de maig. En aquesta sisena edició s’han incorporat diverses novetats, i una d’elles és el nou got que s’ha dissenyat, renovant la imatge dels cinc anys anteriors.


Brindis de l'organització: els germans Kevin i Pep Andreu McCarry, Gregori González
(Festival Birrasana) i Dafne Galvany (regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme)
L’entrada al Birrasana és gratuïta, i només en cas que es vulgui degustar alguna cervesa cal comprar el pack que inclou el got i una guia amb la informació dels productes que es poden tastar. Enguany hi ha 154 varietats de 30 empreses cerveseres amb diferents gustos i composicions, incloent les aptes per a celíacs. Es tracta que tothom pugui trobar aquella cervesa que pugui complaure els seus gustos.

Una altra novetat és que s’ha introduït una major varietat en les actuacions i entreteniments musicals i de teatre que ajudaran a ambientar el festival: animació amb Catastrofer, Djammal, Julieta, i David Clown, així com música a càrrec de diversos DJ. També hi haurà les actuacions tant dissabte com diumenge al migdia d’Amber Tara, Tribal Fusió Oriental, Mar González i Neus Krimi.


L’objectiu que tota la família pugui gaudir del Birrasana i que ningú en quedi exclòs, queda acomplert de nou amb el parc infantil amb inflables instal·lat al costat del recinte, controlat per monitors. Ja a la nit, per tancar l’activitat del festival quan es fa fosc, s’han continuat potenciant les actuacions musicals en directe. Avui divendres toquen els Mon –un grup local- i Les tietes queques, mentre que dissabte serà el torn de Garrapateros; Booz & Dukes i Dalton Bang.

Una altra millora és l’ampliació de l’espai destinat a l’oferta gastronòmica per acompanyar la degustació de la millor cervesa artesana. D’aquesta manera, per evitar aglomeracions i que hi hagi més diversitat, s’ha duplicat amb dues zones situades en els dos extrems de la carpa. Al seu costat, com ha estat habitual fins ara, hi ha un espai amb taules i cadires, així com el servei de renta-gots.


Per primera vegada, aprofitant el gran nombre de visitants estrangers que assisteixen al festival, s’ha instal·lat un estand de Turisme de Blanes en una de les entrades al recinte, on s’ofereix informació sobre els principals atractius de la vila. Igualment, s’ha comptat amb la implicació de diversos establiments de restauració que han incorporat als seus menús gastronomia amb cervesa. Aquesta primera experiència ha comptat amb 14 locals, que ofereixen plats com ara anells de ceba arrebossats a la cervesa, o bé que acompanyen un àpat amb aquesta beguda.

Blanes, capital estatal i europea de la cervesa artesana

Durant la celebració del Birrasana, Blanes esdevé en la capital estatal i europea de la cervesa artesana, concentrant en el Passeig de Mar el bo i millor d’aquest sector a través de les empreses que hi participen. La singularitat d’aquest festival l’ha consolidat com el punt de trobada obligat al ser un referent europeu.


A banda de la presència de cerveseres d’arreu de Catalunya i l’estat espanyol, hi ha una nodrida representació de productes estrangers, principalment arribats de Dinamarca, Bèlgica Itàlia, Alemanya i Hongria. La prova que les empreses especialitzades consideren que el Birrasana és un punt de referència queda demostrada en la participació de dos cervesers nord-americans establerts a Catalunya i el País Basc que no s’han volgut perdre l’oportunitat de ser-hi.

L’activitat es concentra en una carpa de 1.200 m2 amb l’objectiu de seguir donant un caire més professional a tot el muntatge. D’aquesta manera, els visitants poden degustar els productes més còmodament, en un recinte recollit però obert al mar a l’hora. Per últim, dos altres valors afegits és que hi ha connexió gratuïta via Wifi i amb l’avantatge de poder aparcar gratuïtament el vehicle molt a prop del recinte del festival durant tot el dia, a l’esplanada de l’antic pavelló d’espots.

El Festival de Cervesa Artesana de Blanes està organitzat per l’Associació Birrasana, Cervesa Marina i l’Ajuntament de Blanes.

Data de realització: 05/13/2016 | Data de la darrera actualització: 05/15/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300