Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tret de sortida de la Great Tuna Race a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/13/2016 11:09:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLTret de sortida de la Great Tuna Race a Blanes

Aquest divendres s’ha fet al Club Vela Blanes la benvinguda oficial als 16 equips que participen en la prova de Blanes, la segona de les quatre que hi ha en aquesta tercera edició

Des d’avui i fins diumenge, Blanes acull una de les quatre proves de la Great Tuna Race 2016, el programa de marcatge electrònic de tonyina vermella més important d’Europa. Enguany és la tercera edició de l’experiència, i el segon any consecutiu en què aquesta població de la Costa Brava en forma part. Després que al llarg del dia han anat arribant a port els vaixells participants, aquest vespre s’ha ofert una recepció a l’Espai Great Tuna Race del Club Vela Blanes.


Club Vela Blanes, avui al vespre
Els representants de l’organització els han donat les primeres instruccions així com la informació bàsica que calia que tinguessin en compte de cara a la sortida que es farà dissabte al matí. La jornada de demà s’encetarà a partir de 2/4 de 8 amb un esmorzar, el lliurament de material necessari, i una breu explicació sobre el procediment que han de seguir. A 2/4 de 10 es farà el senyal de sortida, i la jornada finalitzarà a les sis de la tarda, mentre que diumenge es farà idèntic horari al matí i tancament a les cinc.

Pel que fa la recepció que ha tingut lloc aquest divendres al vespre, l'han encapçalat Ignasi Ferrer i Alberto Dude, de la organització de la GTR, i també ha comptat amb la participació del regidor d’Esports, Joel Comas, i la regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme, Dafne Galvany. Tots dos han desitjat molt bona sort als diferents equips participants, i han felicitat l’organització per la idea d’haver creat un torneig que va més enllà de l’afany merament esportiu, amb el valor afegit de treballar per la ciència en l’entorn marí.


Dafne Galvany, Ignasi Ferrer, Alberto Dude i Joel Comas
La Great Tuna Race 2016 la composen quatre proves: la primera es va celebrar a Lanzarote el 8 i 9 d’abril, la segona és la que s’està fent a Blanes del 13 al 15 de maig, la tercera tindrà lloc al Garraf el cap de setmana del 28 i 29 de maig, i finalment es tancarà a Llançà el 3 i 4 de setembre. A Blanes participen 16 equips tant d’aquesta localitat com de l’Estartit, L’Escala, El Balís, Barcelona, i d’altres localitats. Una de les novetats respecte al 2015 és que enlloc de col·locar 4 marques electròniques en les tonyines, n’hi haurà 12 en total.

Un torneig que uneix ciència, recerca i esport

Es tracta d’un projecte de col·laboració amb la ciència per a un major coneixement de la biologia de la tonyina vermella del Mediterrani per així permetre una millor gestió tant per part de la pesca professional com de l’esportiva i alhora un programa competitiu de captura, marcatge i alliberament de tonyines gegants. En la prova es fa un marcatge electrònic de les tonyines, sempre sota la supervisió de científics, i s’alliberen després d’unes breus comprovacions de l’animal.


Les marques electròniques comencen a registrar dades que posteriorment s’estudien per tal d’augmentar el coneixement i la gestió sostenible d ela tonyina vermella del Mediterrani. La Great Tuna Race està organitzada per l’Associació Catalana per a la Pesca Responsable, i hi col·laboren el Fons Mundial per la Natura (WWF) i la International Game Fishing Association (IGFA). El què la fa possible és l’esponsorització científica de Hofmann Innovation Group, Bijagos Fishing Club i The Big Blu, que fan les aportacions econòmiques per pagar els marcatges.Data de realització: 05/13/2016 | Data de la darrera actualització: 05/13/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300