Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

15 gossos abandonats poden haver trobat una nova llar en la 7a Desfilada Canina Solidària de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/14/2016 07:38:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

15 gossos abandonats poden haver trobat una nova llar en la 7a Desfilada Canina Solidària de Blanes

L’objectiu de l’activitat que s’ha fet avui ha estat promoure l’adopció de gossos abandonats allotjats al Centre d’Acollida d’Animals de la Selva i conscienciar la ciutadania

Finalment, la temuda pluja ha fet acte de presència al final de l’activitat, que ha hagut d’avançar un xic l’hora del seu acabament però, tot i el mal temps, ha estat força el nombre de persones que s’han aplegat al Banc dels Músics del Passeig de Mar per participar-hi. Durant l’activitat hi ha hagut un total de 15 persones que s’han interessat per fer adopcions, mentre que dues altres ja han complimentat els requisits per tenir-los a prova durant uns dies.


7a Desfilada Canina Solidària
Un total de 45 gossos i 36 voluntaris han participat en l’activitat

Una vegada més, els protagonistes de la 7a Desfilada Canina Solidària han estat els 45 gossos que buscaven una família d’adopció on anar a viure per deixar el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS), d’on provenen tots ells. També ha estat cabdal la participació dels voluntaris i voluntàries que s’han desplaçat fins al centre situat a Tossa de Mar per dur els animals de companyia fins a Blanes.


Enguany hi ha hagut més voluntaris que en anteriors edicions, amb un total de 36 participants que han afegit el seu esforç a l’organització de l’esdeveniment, el Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva i el suport de l’Ajuntament de Blanes. Entre els gossos que s’han dut fins a Blanes, destacava la presència de quatre cadells procedents d’una mateixa camada, que de seguida han trobat quatre voluntàries per tenir cura d’ells.


Quatre cadells d'una mateixa camada allotjats al CAAS per adoptar
En el recinte que s’ha habilitat al Passeig de Mar per allotjar la desfilada s’hi ha instal·lat una carpa del Consell Comarcal de la Selva, així com d’una altra entitat relacionada amb l’àmbit de l’acollida d’animals. La protectora Per a Ells, que està situada a la veïna població de Tordera i que té com objectiu rescatar a tots els animals que no tenen oportunitats, ja siguin gats, gossos vells, coloms, oques, etc


I és que l’objectiu de la Desfilada Canina Solidària que ja va set anys que s’organitza a Blanes no tan sols vol complir l’objectiu que s’adoptin el major nombre possible de gossos abandonats. Es vol conscienciar la ciutadania que l’adopció és l’alternativa més vàlida per tenir un animal de companyia, tot i que cal fer-ho també amb responsabilitat, perquè es tracta d’un ésser viu, no pas d’una joguina.

Una edició farcida de novetats

La principal novetat que hi hagut enguany és que, a diferència de les sis primeres edicions, la desfilada s’ha fet la tarda del dissabte enlloc del diumenge al matí, a banda d’haver-la avançat quinze dies en el calendari respecte al 2015. També s’hi ha afegit dos principals al·licients gaudits especialment per la mainada: un taller de Pinta-Cares on dues monitores s’han encarregat de maquillar als nens i nenes perquè es transformessin en el seu animal preferit, i un Photocall atès per un fotògraf.L’altra canvi que s’ha introduït per promoure l’activitat i que, després de l’èxit aconseguit es vol tornar a repetir, han estat dues jornades de sensibilització que es van fer en un centre escolar fa tres dies. Més de 360 alumnes de primària van participar en l’experiència que va consistir en explicar-los la problemàtica dels gossos abandonats, així com la important tasca que es du a terme al Centre d’Acollida d’Animals de la Selva i el gest solidari que significa adoptar un gos.

Adopcions amb un kit de productes i serveis

Cada adopció costa un preu simbòlic de 100 € per cobrir les despeses d’implantació del microxip, vacunes, esterilització i altres serveis incorporats. Aquesta quantitat econòmica es recupera posteriorment, ja que tots els gossos que s’adopten compten amb un kit de productes i un val descompte de 100 € en serveis i atenció mèdica a la Clínica Veterinària Mireia Balliu,


Abans de formalitzar totalment l’adopció les famílies encara disposen d’uns dies per acabar de reafirmar-se en la seva decisió i, un cop l’han firmat, reben la cartilla sanitària. L’activitat s’ha tancat amb un sorteig de diferents vals de regal i obsequis cedits per establiments i empreses de Blanes, obert a la participació de tothom que ha comprat números per la rifa.


Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/14/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300