Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 6è Birrasana de Blanes manté l’interès i iguala l’assistència del 2015, amb més de 15.000 visitants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/15/2016 03:23:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El 6è Birrasana de Blanes manté l’interès i iguala l’assistència del 2015, amb més de 15.000 visitants

El millor dia ha estat el dissabte, quan es van registrar la participació d’unes 8.000 persones, després que divendres el temps no va acompanyar i diumenge ha estat molt positiu

El 6è Birrasana, el Festival de Cervesa Artesana de Blanes que va obrir les seves portes divendres passat i finalitza avui a la tarda, ha igualat l’assistència de públic respecte al 2015, incrementant-ho per sobre dels 15.000 visitants. De tots tres dies –del 13 al 15 de maig-, el millor dia va ser el dissabte, amb unes 8.000 persones que van omplir la carpa del Passeig de Mar a vessar al llarg de tot el dia.

Divendres, el dia d’arrencada, les inclemències del temps van impedir que hi hagués una major afluència, si bé les actuacions de la nit van contribuir a animar força l’ambient. Avui diumenge, el bon temps que ha presidit el matí també ha ajudat molt a mantenir un excel·lent nivell de públic, que ha apurat les darreres hores que li quedaven al festival abans que tanqués portes.


6è Birrasana, dissabte - Fotografies: Olga Garsaball
Els organitzadors del festival –l’Associació Birrasana i Cervesa Marina, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes- han fet un balanç positiu dels tres dies. Així ho explica Kevin Andreu McCarry: “Estem molt contents perquè hi ha hagut una assistència molt elevada. Ens enorgulleix molt poder dir que el Birrasana no tan sols manté l’interès, sinó que també hi ha qui ja comença a entendre-hi força. Aquest va ser un dels objectius que ens va moure a posar-lo en marxa l’any 2011: fomentar l’interès per la cervesa artesana”.

En quest darrer sentit, també concreta: “Durant els primers anys del festival, el públic en general no coneixia què era això de la cervesa artesana. Ara ja estan agafant una cultura sobre el tema, i quan venen aquí ja saben quina varietat és la que els agrada més i van a buscar-la. Han après a valorar que es tracta d’una cervesa feta 100% amb productes naturals i, sobretot, amb molt de ‘carinyo’”, detalla Kevin Andreu McCarry.


En total, hi ha hagut 154 varietats de 30 empreses cerveseres. A banda de productes d’arreu de Catalunya i la península, també n’hi ha hagut d’estrangers, principalment procedents de Dinamarca, Bèlgica, Itàlia, Alemanya i Hongria. Des de l’organització, així com per part dels assistents, s’ha remarcat que enguany ha estat l’edició en què hi ha hagut el millor nivell tant d’empreses cerveseres com dels productes que han portat a Blanes, amb una ampla gama on triar que n’incloïa d’aptes per a celíacs. Una constatació que es situa en la línia que Birrasana ha esdevingut ja en el pol d’atracció estatal i europea de la cervesa artesana.

Novetats molt ben valorades pel públic

El públic ha apreciat especialment dues de les novetats que s’han incorporat enguany a l’experiència. D’una banda, l’ampliació de l’oferta gastronòmica, que ha suposat no haver de fer molta cua per poder acompanyar la cervesa amb productes de qualitat, a més a més a preus assequibles –un altre fet destacat per la concurrència-, i per a una gran varietat de gustos que permetien poder triar allò que més s’adaptava a la butxaca i al paladar.


Animació en el Birrasana
L’altra innovació ha estat l’ampliació del nombre d’activitats complementàries que hi ha hagut al voltant del propi tast de cerveses. Així, cada dia hi ha hagut actuacions i grups d’animació que contribuïen a què l’ambient fos encara més festiu, un ingredient especialment agraït per la canalla, que ha ballat, ha rigut i ha seguit les evolucions de clowns i xanquers, però també les sessions de fusió oriental que s’han allotjat a l’escenari.


Com a complement a aquestes actuacions, les nits de divendres i dissabte els concerts amb grups en directe també han ajudat que haver de travessar la carpa de 1.200 m2 on s’allotjava resultés un pèl dificultós per la gran quantitat de públic que s’hi aplegava. Divendres van actuar els Mon i Tietes Queques, mentre que dissabte ho van fer Garrapateros, Booz & Dukes i Dalton Bang.

Un festival gaudit també per tota la família

Un altres dels ingredients que no ha faltat en aquesta edició, i que es manté fidel des de la primera, ha estat el Parc Infantil amb els inflables que es van posar en marxa dissabte. Durant aquests dos dies, les cues de famílies esperant el seu torn perquè la canalla pogués gaudir de l’entreteniment, han tornat a ser la tònica general a l’entrada al recinte.


I és que aquesta també ha estat una constant que l’organització ha volgut mantenir des del minut zero, que Birrasana sigui una experiència a gaudir per tota la família, sense excloure als infants. En aquesta sisena edició tampoc han faltat aquells ingredients que s’han anat afegint els darrers anys, i que també són molt apreciats pels assistents; la connexió gratuïta via Wifi i l’aparcament gratuït situat molt a prop del recinte, a l’esplanada de l’antic pavelló d’esports.

Pel que fa als seminaris, divendres es va fer una jornada tècnica adreçada als cervesers professionals que va tractar sobre l’ús dels llúpols en la cervesa artesana, a càrrec d’un dels sponsors del festival, Simply Hops. D’altra banda, tant dissabte com diumenge s’han impartit seminaris de maridatge de sis formatges amb sis cerveses diferents.


Per últim, aprofitant el gran nombre de visitants estrangers que assisteixen al Birrasana, tots tres dies hi ha hagut instal·lat un estand de Turisme de Blanes en el recinte amb informació sobre els principals atractius del municipi. Igualment, per primera vegada s’ha comptat amb la implicació de 14 establiments de restauració que han incorporat als seus menús gastronomia amb cervesa.

Data de realització: 05/15/2016 | Data de la darrera actualització: 05/15/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300