Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les escoles de dansa de Blanes acaparen premis en la Final del Concurs Estatal Anaprode 2016 a Tarragona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/18/2016 12:26:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les escoles de dansa de Blanes acaparen premis en la Final del Concurs Estatal Anaprode 2016 a Tarragona

Sumant els guardons dels tres centres blanencs que hi ha participat, s’han atorgat un total de 9 primers premis, 10 segons premis, 6 tercers i una beca per a tots els nois d’una escola

El passat cap de setmana Tarragona ha allotjat la Fase Final del Concurs Estatal de Dansa Anaprode 2016, on tan sols podien accedir-hi aquells centres que, amb anterioritat, havien aconseguit que alguna de les seves coreografies fos premiada amb una primera posició en la fase catalana disputada a Mollerussa el mes d’abril. Tres de les principals Escoles de Dansa de Blanes -Daina, Esclat i Míriam Beltrán- van accedir a aquesta fase a través de sengles muntatges en diferents modalitats.

Finalment, després de les proves disputades, es pot dir que la dansa blanenca ha acaparat un munt de destacades posicions, ja que sumant els guanys aconseguits per totes tres escoles s’han concedit 9 primers premis, 10 segons premis, 6 tercers premis i una beca per a tots els nois i noies de l’Escola de Dansa Daina que van competir. Val a dir també que dos dels primers premis es van concedir a sengles coreografies de l’Escola de Dansa Esclat, l’Escola de Dansa Daina i l’Escola de Dansa Míriam Beltrán amb la unanimitat de tots els membres del jurat, una distinció difícil d’aconseguir.

Escola de Dansa Daina: 32 coreografies presentades i totes guardonades

Dels tres centres blanencs que han accedit a la fase final, aquest és el que ha obtingut un major nombre de guardons: 4 primers premis (un d’ells amb la unanimitat del jurat), 5 segons premis, 2 tercers i una beca pels ballarins. Amb anterioritat, en la primera fase disputada a Mollerussa on van presentar-s’hi 32 nois i noies, repartits en diferents coreografies en individuals i per grups, van guanyar 12 primers, 12 segons i 8 tercers premis.


Escola de Dansa Daina a Tarragona
L’Escola de Dansa Daina fa vuit anys que participa en aquest concurs estatal de dansa. Es tracta d’alumnes amateurs que defensen el seu treball amb altres ballarins d’arreu de l’estat espanyol que sovint compten amb més experiència i moltes més hores de treball preparatori, mentre ells i elles compten amb un parell de dies a la setmana per poder anar perfeccionant les peces que presenten al concurs.

Escola de Dansa Esclat: 33 coreografies igualment guardonades

En la recent disputada fase final del Concurs Estatal de Dansa Anaprode 2016 han sumat 2 primers premis, 4 segons premis i 4 tercers premis després que a la primera fase els guanys aconseguits també van ser molt destacats, igualant el rècord assolit per Daina. D’aquesta manera, a Mollerussa les 33 coreografies que va presentar l’Escola de Dansa Esclat van sumar sengles guardons: 10 primers premis, 14 segons premis i 9 tercers premis.


Escola de Dansa Esclat a Tarragona
Aquest centre de dansa també porta molts anys competint a l’Anaprode, tot i que ho va fer amb molt d’èxit en la Dance Worldcup disputada a Sitges el passat mes de març. En aquesta competició mundial, on es seleccionen els ballarins i ballarines que hauran d’anar a defensar el seu títol a la localitat britànica de Jersey, els nois i noies de l’Escola de Dansa Esclat van obtenir un segon premi i un premi especial pel ballarí Jordi Rodés i un Premi Especial Book de Fotos per a la ballarina Maria Mayorga.

Escola de Dansa Míriam Beltrán: 5 coreografies presentades i premiades

Igual que els altres dos centres blanencs, l’Escola de Dansa Míriam Beltrán compta amb premis el nombre de les coreografies que va presentar a la competició classificatòria disputada a Mollerussa el passat mes d’abril. D’aquesta manera, de les 5 coreografies que van executar els seus ballarins i ballarines, dues van guanyar dos primers premis amb la unanimitat del jurat, dues altres sengles primers premis i una altra composició va ser guardonada amb un segon premi.


Escola de Dansa Míriam Beltrán a Tarragona
En el cas de la recent fase final disputada a Tarragona, on hi accedien únicament les peces distingides amb un primer premi, les quatre coreografies presentades també van ser totes elles guardonades. Així, la peça Book va guanyar el primer premi amb la unanimitat del jurat estil contemporani, mentre que en la disciplina de dansa clàssica individual van guanyar dos primers premis. Per últim, la coreografia titulada Sing-Sing va merèixer un segon premi en estil fusió.


Escola de Dansa Míriam Beltrán a TarragonaData de realització: 05/18/2016 | Data de la darrera actualització: 05/18/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300