Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes clou amb una xocolatada la 7a edició del Projecte Rossinyol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/20/2016 07:32:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes clou amb una xocolatada la 7a edició del Projecte Rossinyol

El berenar s’ha fet en una de les escoles que han participat en l’experiència, que ha comptat amb 15 parelles d’universitaris i alumnes de primària, 5 més que en l’anterior curs

Per primera vegada des que aquesta iniciativa es fa a Blanes, l’acte de cloenda per posar punt i final a la darrera edició del Projecte Rossinyol, la setena, ha inclòs dos nous al·licients. Un d’ells ha estat que enlloc d’allotjar-se a la Sala de Plens o en un recinte oficial, ho ha fet en un dels centres escolars que han participat en l’experiència: l’Escola Napoleó Soliva.


Fotografia de Família dels participants en el 7è Projecte Rossinyol,
acompanyat dels responsables de les escoles i autoritats
L’altra novetat ha estat la xocolatada que s’ha ofert després dels parlaments de cloenda a càrrec de l’alcalde, Miquel Lupiáñez, acompanyat dels regidors d’Acció Social i Educació, Mario Ros i Albert Sanz respectivament, així com del delegat del rector de la Universitat de Girona, Maximiliano Fuentes. Com en tot acte acadèmic de tancament de curs de rigor, s’han lliurat els diplomes acreditatius a tots els nois i noies del 7è Projecte Rossinyol de Blanes i s’ha fet una fotografia de família..

15 parelles han participat en el 7è Projecte Rossinyol de Blanes

La principal novetat de la setena edició del Projecte Rossinyol que s’ha tancat avui ha estat l’augment per segon curs consecutiu del nombre d’infants tutelats i joves mentors. Un total de 15 parelles, 5 més que en l’anterior curs 2014-2015, han participat en aquesta experiència que aplega estudiants de la Universitat de Girona i alumnes de diversos centres de primària de Blanes.


Acte de Cloenda a l'Escola Napoleó Soliva
Els escolars blanencs són nens i nenes d’entre 8 i 12 anys d’edat i provenen d’Andalusia, República Dominicana, Múrcia, Xile, Senegal, Gàmbia i Romania. Els 15 alumnes estudien repartits a les escoles Napoleó Soliva, Sa Forcanera, i Quatre Vents, mentre que els seus mentors són estudiants de la Universitat de Girona de carreres universitàries prou variades: Magisteri, Infermeria, Pedagogia, Comptabilitat i Finances i Treball Social.

Un projecte que ja ha fet arrels a Blanes

Durant sis mesos, les parelles han compartit vivències i coneixements amb trobades setmanals d’unes tres hores cadascuna. Per estretar lligams, han participat plegats en activitats de lleure que els han ajudat en la mútua coneixença i han fet visites a diversos punts d’interès de Blanes. L’experiència va començar al passat mes de novembre, quan els mentors i els tutelats van fer la primera presa de contacte.


L’Ajuntament de Blanes va participar per primera vegada en el Projecte Rossinyol a proposta de la Universitat de Girona al curs 2009-2010, ja que és una de les poblacions gironines que compta amb un rellevant percentatge de ciutadans d’origen estranger, així com d’altres indrets d’arreu de l’estat espanyol. La finalitat és accelerar el procés d’integració cultural, social i lingüística dels alumnes d’origen estranger i contribuir a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.


Les arrels del Projecte Rossinyol cal anar a buscar-les a Israel on, a mitjans dels anys 70, es va establir un programa nacional de tutoria per a escolars en situacions desfavorides que duia per nom Perach Project. A la dècada dels anys 90 la Universitat de Malmö, a Suècia, el va adaptar a les característiques del seu municipi, on un 52% de la població és d’origen estranger i es treballa en la integració perquè no es generin problemes de desigualtat i exclusió.


El Programa Näktergalen (rossinyol, en suec) es va implantar es a implantar a Malmö l’any 1998 amb la voluntat d’establir relació i diàleg entre estudiants universitaris i alumnes de primària de la ciutat. El nom que va adoptar el projecte és perquè el rossinyol és la mascota de Malmö, i simbolitza “un ocell petit que canta meravellosament quan se sent segur”.


A partir d’aquí, va sorgir el projecte europeu Nightingale (rossinyol, en anglès), que actualment compta amb la participació d’universitats i escoles d’arreu d’Europa, entre les quals la Universitat de Girona és un dels membres destacats.
Data de realització: 05/20/2016 | Data de la darrera actualització: 05/20/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300