Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Diego Cortés, Jordi i Xavier Molina i altres convidats participen al concert dels 10 anys de la VBella Banda


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/21/2016 09:32:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLDiego Cortés, Jordi i Xavier Molina i altres convidats participen al concert dels 10 anys de la VBella Banda

La Big Band de Blanes ha celebrat un vibrant i emotiu concert d’aniversari amb la col·laboració de diversos músics i formacions en un cap de setmana farcit d’activitats

Ja se sap que hi ha dates que s’han de celebrar de manera més assenyalada del què és habitual i, en aquest ocasió, arribar als 10 anys és una d’elles. És el cas de la VBella Banda de Blanes, que ha concentrat en aquest cap de setmana les activitats per festejar el seu desè aniversari.


Concert 10è aniversari VBella Banda
L’acte central ha estat un concert celebrat la nit d’ahir divendres al Teatre de Blanes que va comptar entre d’altres ingredients destacats amb el guitarrista internacional Diego Cortés, i els dos compositors i instrumentistes de tenora i saxofon, els germans Jordi i Xavier Molina. Van completar l’elenc de convidats la cantant Núria Ruiz i la Coral Sa Carbonera.


Tots ells formen part de la història de la VBella Banda perquè tenen com a nexe comú que han participat en alguna de les edicions dels concerts de Cap d’Any o d’Any Nou que ha protagonitzat aquesta formació durant els darrers vuit anys. Justament aquesta ha estat una tradició que ja no falta mai a l’agenda blanenca durant les festes de Nadal; el concert que protagonitza aquesta formació.

Un emotiu i vibrant concert d’aniversari

El concert d’aniversari, que va omplir el Teatre de Blanes de gom a gom, va comptar amb dues parts molt diferenciades. En la primera la VBella Banda va oferir una selecció del seu repertori més conegut i apreciat per tothom, amb peces tan singulars com Hallelujah I Love Her So, Satin Doll, Nando’s Blues o bé tres dels seus llegendaris medleys amb cançons de Joe Cocker, temes de Glen Miller i bandes sonores de pel·lícules.


Abans que comencés la primera part, es va lliurar un reconeixement a qui ha estat president de la VBella Banda durant tots aquests anys, Gaspar Brunet. Així va ser després que es van anar presentant un a un tots els membres de la formació musical per anar omplint l’escenari com a toc d’entrada.


Acte de reconeixement a Gaspar Brunet, president de la VBella Banda
Després d’un breu intermedi, la segona part la va seguir protagonitzant la VBella Banda acompanyada dels convidats especials, tots ells amics i coneguts de la formació. Diego Cortés va fer un medley de guitarra en solitari i després Al Filo –que va interpretar acompanyat del seu fill- amb la Vbella Banda. Si la intervenció del guitarrista internacional ja va deixar al públic senzillament bocabadat, els següents en participar no es van quedar curts.


Actuació Diego Cortés
Els germans Jordi i Xavier Molina, compositors i músics blanencs, van fer un duet amb base de tenora i saxo respectivament, trenant una versió de La Gavina absolutament trencadora, que va deixar el públic sense forces de tant que va aplaudir. Després, Jordi Molina va acompanyar la VBella banda en dues peces més que van fer perdurar la màgia.


Interpretació de "La Gavina" a càrrec dels
germans Xavier i Jordi Molina
En la part vocal, la cantant Núria Ruiz va interpretar Check to Check i Can’t help falling in Love; i la Coral Sa Carbonera una versió cantada en català de la coneguda Chattanooga Choo Choo. El concert es va tancar amb una interpretació col·lectiva de País Petit, un medley que també ha fet molt conegut la VBella Banda, que recopila cançons catalanes.


Intervenció de la cantant Núria Ruiz
Els actes del desè aniversari han continuat avui dissabte amb dues cercaviles i un concert a la Plaça dels Dies Feiners, a l’aire lliure. En aquesta ocasió s’ha comptat han col·laborat Marxing Band de Girona, la Big Band del Col·legi Santa Maria i la banda Bourbon.

La VBella Banda: una Big Band sorgida d’un aniversari

La idea de formar la VBella Banda va sorgir l’any 2006 justament arran que s’estaven celebrant uns actes d’aniversari, els 40 anys de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria. Amb motiu d’aquesta efemèride, es va cridar a tos els músics que havien passat per la formació per participar en un concert que es va fer el 25 de maig de l’any 2006 a la carpa de les Festes de Primavera d’Els Pins.


Intervenció de la Coral Sa Carbonera
Durant el sopar posterior al concert, els ex-músics que feia temps que no s’havien retrobat es van engrescar a reprendre l’amistat i la vocació musical que compartien per formar el què s’acabaria nomenant la VBella Banda. Dita així, d’aquesta manera, amb el doble significat que té aquesta paraula segons si l’escrius amb b alta o v baixa. A patir d’aquí, el concert de presentació es va fer el 3 d’agost de 2007 amb motiu de les Festes de Dintre Vila.

Una banda de vells i bells amics

Així va ser com, arran d’una aventura que ningú no sabia on els portaria, han acabat passant deu anys en què un grup d’amics de la infantesa amb una comuna afició per la música han compartit tota una dècada fent el què van aprendre de petits: música. Així ho explica un dels portaveus de la VBella Banda, Fernando Floría: “Som un grup d’amics que toquem per diversió. Ens agrada la música i per això la nostra aspiració també és tocar cada vegada millor i compartir amb el nostre públic aquesta estimació per la bona música. Ens agrada que quan la gent ve a un concert nostre s’ho passi tant bé com nosaltres”.


Durant aquests 10 anys ja han assolit fites prou destacades, com ara haver institucionalitzat el concert de cap d’any o d’any nou dels darrers vuit anys consecutius al Teatre de Blanes, amb un notable èxit de públic cada vegada que han acomiadat o saludat un nou any. També han publicat un primer CD: Swing & More, i ara un dels seus projectes de futur és precisament poder editar un segon treball sonor.

També recorden amb especial emoció la gravació de l’himne del Club Bàsquet Blanes que va composar Carles Marigó, així com el concert de presentació de l’any 2007 que posava la primera pedra d’un camí que esperen que sigui llarg. El què els caracteritza és justament que no són una banda a l’ús, tal com explica Fernando Floria: “Adaptem les peces a swing i per al tipus de formació que som. No som la típica Big Band, perquè ens falta instrumentació. Per això, arrangem els temes a la nostra pròpia escala”.


Intervenció de Diego Cortés, pare i fill
Van escollir el swing perquè és el què millor s’adaptava a les seves característiques, i això també va condicionar la seva indumentària, el seu uniforme: barrets, corbata i camisa i pantalons negres, tot plegat inspirat en l’estètica dels músics de New Orleans. Al principi eren 11 músics i actualment han augmentat als 15; 14 instrumentistes i un cantant, Joan Parrilla.

Data de realització: 05/21/2016 | Data de la darrera actualització: 05/24/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300