Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Campus Oficial del FC Barcelona-Sport s’allotjarà per 5è any consecutiu a Blanes amb 150 futbolistes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/24/2016 04:24:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Campus Oficial del FC Barcelona-Sport s’allotjarà per 5è any consecutiu a Blanes amb 150 futbolistes

És la seu que atrau més esportistes estrangers, així com d’arreu de l’estat espanyol. Aquest 2016 ja s’han inscrit futbolistes de Rússia, Ucraïna, Itàlia i Gran Bretanya, entre d’altres

Per cinquè any consecutiu, Blanes allotjarà l’estiu d’aquest 2016 el V Campus Oficial FC Barcelona-Sport, destinat a esportistes nacionals, estatals i internacionals. L’activitat tindrà lloc del 26 de juny al 2 de juliol i, novament, es desenvoluparà a les instal·lacions de gespa del Camp de Futbol de Can Borell. Així serà després que avui han signat el conveni de col·laboració l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i David Casanovas, director general del Diari Sport, en representació de l’organització del campus FCB-Sport.


Ernest Folch, Miquel Lupiáñez, David Casanovas i Joel Comas
Fotografies: Valentí Enrich
L’acte, que excepcionalment ha tingut lloc avui al migdia a Barcelona, també ha comptat amb la participació del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Joel Comas, i el director del diari Sport, Ernest Folch. Després de signar el conveni, l’alcalde i el regidor d’Esports han fet una visita a la redacció del mitjà esportiu, i també han aprofitat per immortalitzar l’instant en què han pogut tenir entre les seves mans una reproducció de les tres copes que va guanyar el Barça: la Lliga, la Copa i la Champions League.


Amb la signatura del conveni que ha tingut lloc avui a Barcelona, Blanes tornarà a ser la seu del Campus del FC Barcelona per cinquena vegada consecutiva, després de l’èxit assolit en les quatre darreres edicions. La primera experiència va tenir lloc al 2012 i, des de l’any passat, ha esdevingut l’única ciutat d’arreu de comarques gironines que allotja un campus oficial del Barça.


En l’edició del 2016 està previst que hi hagi un total de set seus arreu de Catalunya per aprendre i perfeccionar majoritàriament futbol, així com bàsquet. A banda de les quatre que s’allotgen a l’INEFC de Barcelona, n’hi ha tres altres a Blanes, Berga i Cambrils. En el cas de Blanes sota la modalitat d’estage també s’inclou l’opció d’allotjar-se en un hotel d’aquesta mateixa localitat.

La seu preferida pels futbolistes estrangers

En el V Campus Oficial del FC Barcelona que es farà a Blanes d’aquí a unes setmanes hi participaran 150 esportistes de 6 a 14 anys d’edat, tant d’arreu de Catalunya com de l’estat espanyol i, sobretot, de l’estranger. De moment, del total de places disponibles ja s’ha cobert bona part de les inscripcions i en queden ben poques per omplir, amb nois i noies que provenen de diferents localitats espanyoles i de l’estranger.


Cloenda Campus FC Barcelona-Sport 2015
Així, n’hi ha de Suïssa, Rússia, Itàlia, Ucraïna, Polònia, República Txeca i Gran Bretanya, entre d’altres. Pel que fa a poblacions espanyoles, hi ha participants que venen de Rioja, Castellón, Viella, Tarragona, Santander i Huesca. Aquesta predilecció que distingeix la seu de Blanes la destaquen en especial des de l’organització del campus, que assenyala que en relació a la resta de campus que es fan fora de Barcelona, la seu de Blanes és la més coneguda pels estrangers.

Com ja s’ha fet fins ara, entre els compromisos que es recullen al conveni entre el FCB-Sport i l’Ajuntament de Blanes s’hi inclou que tant els participants com el personal tècnic s’allotjaran en hotels d’aquesta vila mentre duri l’esdeveniment. D’altra banda, l’organització ha reservat dues places gratuïtes al Campus Oficial del FC Barcelona per distingir dos esportistes de Blanes.


A banda de participar de franc en l’activitat, els joves futbolistes s’allotjaran al mateix hotel de la vila on també s’hi estaran la resta de participants. Igualment, s’han reservat vuit altres places no gratuïtes al Campus perquè l’Ajuntament pugui distribuir-les entre els diferents jugadors de futbol del municipi que vulguin participar-hi. Un altre aspecte és que a la pàgina web promocional del Campus Oficial FCB es fa constar de forma expressa que la Vila de Blanes és la seu d’aquest esdeveniment esportiu, amb els logotips oficials de l’Ajuntament de Blanes

Per últim, cal destacar que es farà una ampla difusió a través de la campanya de publicitat a diversos mitjans de comunicació, entre els quals hi ha el diari Sport (coorganitzador de l’activitat), El Periódico de Catalunya, Catalunya Ràdio i TV3. També es repartiran més de 2.000 flyers en tornejos de futbol i espais d’Speed Time al Camp Nou i es faran sobreimpressions als partits de TV3 de la Lliga de Futbol Professional.

Una escola de futbol blau-grana

El funcionament del Campus Oficial FCB-Sport s’estructurarà a través de la formació de 10 equips de nens i nenes on es tindrà en compte les edats. Cadascun dels equips treballaran amb un entrenador del FCEscola, i les diferents categories que hi haurà són: Etapa Iniciació (nascuts entre 2008-2010), Etapa Preformació (nascuts entre 2006-2007), Etapa Formació (nascuts entre 2004-2005) i Etapa Pre-Competitiva (nascuts entre 2002-2003).


Els objectius esportius que persegueix aquesta activitat són que els participants es familiaritzin i perfeccionin els fonaments tècnics i tàctics del joc tant individuals com col·lectius; gaudir activament de les activitats lúdiques i esportives proposades; desenvolupar hàbits esportius correctes com el fair play, la competitivitat o la camaraderia; i mantenir durant tot el Campus uns hàbits dietètics i higiènics adequats.

D’aquesta manera, els nois i noies hi troben un lloc on poder aprofitar al màxim les seves vacances realitzant activitats esportives a l’hora que aprenen la tècnica i els secrets del futbol, lligat especialment amb l’entitat del Futbol Club Barcelona. Tots els entrenadors són de la FCB Escola, dedicada en exclusiva a la tècnica del futbol durant tot l’any.


Al Campus FCB, l’entrenament específic es realitza en horari partit al matí i a la tarda, i varia segons les edats. D’aquesta manera, els petits treballen aspectes més tècnics i el domini de la pilota, mentre que els grans se centren en qüestions més tàctiques i de joc real. A més de la pràctica, els alumnes reben lliçons teòriques que es duen a terme més tard sobre el terreny de joc.
Data de realització: 05/24/2016 | Data de la darrera actualització: 07/19/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300