Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Rècord de participants en les IX Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix amb 21 restaurants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/25/2016 01:14:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Rècord de participants en les IX Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix amb 21 restaurants

S’han presentat a la nova sala d’actes de la Confraria de Pescadors de Blanes, es faran de l’1 al 30 de juny i ofereixen l’oportunitat de poder degustar el millor de la cuina marinera

Avui s’ha presentat la novena edició de les Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera de Blanes, que es faran de l’1 al 30 de juny. L’acte l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i ha anat a càrrec de la regidora de Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç i Empresa, Dafne Galvany, acompanyada del patró major de la Confraria de Pescadors i president de la Federació Catalana de Pesca, Eusebi Esgleas.


Presentació IX Jornades Gastronòmique del Suquet de
Peix de Sa Palomera de Blanes
També han assistit representants de diversos restaurants que participen en les jornades gastronòmiques. La principal novetat d’enguany és precisament que s’ha assolit el rècord d’establiments que s’han adherit fins ara en els nou anys amb què ja compta l’experiència, amb un total de 21 restaurants situats arreu del municipi.

Evolució Participació Restaurants Jornades :
  § 1a Edició 2008: 12 Restaurants
  § 2a Edició 2009: 10 Restaurants
  § 3a Edició 2010: 11 Restaurants
  § 4a Edició 2011: 11 Restaurants
  § 5a Edició 2012: 18 Restaurants
  § 6a Edició 2013: 19 Restaurants
  § 7a Edició 2014: 17 Restaurants
  § 8a Edició 2015: 18 Restaurants
  § 9a Edició 2016: 21 Restaurants

En la darrera edició de les jornades es van servir un total de 560 menús, una xifra molt ben valorada per l’organització. Els preus dels menús van des dels 25 € el més barat fins els 46 €/ persona el més car, i recullen un ampli ventall de possibilitats per poder degustar el suquet de peix. Els establiments elaboren una versió d’aquest plat, ja que és una de les receptes de cuina marinera que admet preparacions més variades i amb ingredients diversos. La base és una bona picada, ja sigui fregida o freda, i a partir d’aquí el peix que es faci servir per completar el plat fa que el suquet de cada restaurant tingui un gust diferent.
Els restaurants adherits, i els respectius xefs, són: Ca la Luci (Encarna Jimeno); Can Borrell (Manel Vegas); Can Bruno (Imma Travesa); Can Flores (Pere Povill); Kiku (Kiku); Laia (Rafael Domènech); Cava Nit (Mònica Alemany); Duvet (Bladi); El Mirall (Maria González); El Ventall (Francesc Valiente); Escualo (Alejandro García); Inèdit Lounge & Restaurant (Rafael Villalba); La Balma (Toni Marin); La Llotja de Blanes (David Simón); Las Salinas (Isabel Alves); Racó Sa Palomera (Inés Pascual); Sa Malica – Can Ton (Josep Porcel i Rafaela Gallardo); Sabora Mar (Carlos Membrives); Sentits Lounge Restaurant (Òscar Villà i Guillem Gallego); Sicra’s Lounge (Jordi Sicra); i Sol d’Or (Manuel García).

Difusió de les IX Jornades

Un dels principals elements de promoció i difusió de l’experiència són els fulletons en català i castellà, dels quals se n’han editat 5.000 exemplars. Recullen tant la informació d’interès dels 21 restaurants que participen com els menús que s’ofereixen i la situació geogràfica en el mapa de Blanes.


Dafne Galvany, Miquel Lupiáñez i Eusebi Esgleas
Sala d'Actes Confraria de Pescadors de Blanes
Un altre al·licient amb què compten les jornades és que cada restaurant participant ofereix dos menús del Suquet de Peix per sortejar en concursos que s’estan fent en diferents mitjans de comunicació contractats per la campanya de difusió. Tots els guanyadors també rebran, a banda del menú de Suquet de Peix, un lot de cava Laviret, un altre de Ses Vernes i dues entrades per visitar el Jardí Botànic Marimurtra. Amb caràcter extraordinari, dos dels packs de premis també inclouen una nit en un apartament per a 4 persones cadascun dels dos premis.

El patrocinador de les novenes Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera de Blanes és Grup Ros, amb el suport del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava. D’altra banda, es compta amb la col·laboració del Jardí Botànic Marimurtra, Cava Laviret, Cava Ses Vernes, la Confraria de Pescadors i els apartaments turístics Apartreception.

Reivindicació de la cuina catalana i la pesca de Blanes

Les Jornades Gastronòmiques també tenen l’objectiu de reivindicar la qualitat de la cuina catalana i dels fruits de la mar. Per aquest motiu, en el fulletó que s’ha editat enguany s’inclou una frase del reconegut xef Santi Santamaria, que precisament va protagonitzar un Taller de Cuina Marinera a la Confraria de Pescadors de Blanes el juny del 2010: “Comprar a la subhasta de Blanes em garanteix l’origen mediterrani dels peixos i crustacis”.


La presentació de l’edició d’enguany s’ha fet en la nova sala d’actes de la Confraria de Pescadors de Blanes precisament per aquest darrer motiu, i per un altre que s’acabarà de desvetllar d’aquí a uns mesos. Es tracta de la I Quinzena Gastronòmica de la Gamba de Blanes que tindrà lloc del 15 al 30 de setembre on, en aquest cas, es valoritzarà un dels productes estrella del port blanenc: les gambes.

En aquesta mateixa línia, a les Jornades del Suquet de Peix d’enguany s’ha donat especial rellevància als productes blanencs que es reflecteixen en els respectius menús elaborats. D’altra banda, s’han inclòs dins el catàleg d’experiències de la distinció Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia, que té per objectiu destacar les diferents cultures alimentàries europees, estendre l’educació per a una alimentació saludable i sostenible, fomentar la innovació gastronòmica i contribuir a una millor qualitat de vida de les persones.


A més a més, Catalunya Regió Europea vol posicionar el producte agroalimentari local com a exponent singular del territori i com a base d’una cuina que aporta un accent particular a la cultura. Es tracta, en definitiva, de posicionar Catalunya pels seus productes, la seva cuina i com a destinació turística enogastronòmica.

Data de realització: 05/25/2016 | Data de la darrera actualització: 05/26/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300