Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes torna a haver de fer sorteig de places a les Escoles Bressol Municipals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/27/2016 10:12:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes torna a haver de fer sorteig de places a les Escoles Bressol Municipals

Per primera vegada en molts anys, la demanda ha superat l’oferta al centre de Can Borell. Als que s’han quedat sense plaça se’ls ressituarà a les Escoles Bressol de Ca la Guidó i La Plantera

La Casa de la Cultura va allotjar ahir dijous el sorteig per assignar les places d’una de les tres Escoles Municipals de Blanes, la de Can Borell, de cara al proper curs 2016-2017. Feia molts anys que no havia calgut fer un sorteig, ja que fins ara la demanda s’havia ajustat a l’oferta que hi havia hagut en els tres centre que hi ha al municipi.

Als centres de Ca la Guidó i La Plantera les peticions que s’han fet durant el període de preinscripció s’han al nombre de places, mentre que en canvi a l’Escola Bressol Municipal de Can Borell hi ha hagut més sol·licituds que el topall de llocs vacants per ocupar en total. En el grup d’Infantil 1 hi ha 16 places, mentre que a les d’Infantil 2 n’hi ha 14, però en canvi s’han rebut 25 i 19 demandes respectivament per matricular-se en aquests dos grups.


Sorteig places Escoles Bressol Municipals
Després del sorteig que s’ha realitzat, a les famílies que s’han quedat sense poder matricular els seus nens i nenes a l’Escola Bressol de Can Borell se’ls han ofert les segones i terceres opcions que ja havien considerat al fer la preinscripció. Tenint en compte el nombre de places vacants que hi ha als centres de Ca la Guidó i La Plantera, no hi haurà cap família que es quedi sense poder matricular els seus fills en una Escola Bressol Municipal (EBM).

A Blanes hi ha un total de 91 places ofertades per a les preinscripcions, ja que cal comptar els nens i nenes que ja estan matriculats i que passaran a una nou grup d’alumnes. Hi ha alumnes escolaritzats que han de confirmar la plaça, a banda dels nous alumnes que s’han preinscrit. Per tant, al haver-se realitzat 71 preinscripcions, encara hi ha places vacants

La setmana vinent està previst que es faci una reunió de la Comissió de Matrícules per poder re assignar les places a les respectives Escoles Bressol Municipals de Blanes. Per últim, un cop complert tot aquest tràmit, el proper divendres 3 de juny es publicaran les llistes definitives amb l’assignació de places que s’ha fet en funció de les respectives demandes en els tres centres.

Noves Tarifes a les Escoles Bressol Municipals de Blanes

De cara al proper curs escolar 2016-2017 l’Ajuntament de Blanes, a través de la regidoria d’Educació que encapçala Albert Sanz, va a aprovar a finals d’abril unes noves tarifes que es basen en l’aplicació de diferents imports en funció dels ingressos familiars. La mesura, que ha comptat amb el recolzament de totes les forces polítiques municipals, va ser molt ben rebuda per la comunitat educativa i les famílies, després que l’any 2012 les matrícules van haver de patir un increment econòmic per poder garantir la seva perdurabilitat.


La nova escala manté la tarifa general de 195 €, i s’hi ha afegit una quota reduïda de 130 €. Per poder accedir-hi, cal que les famílies compleixin tota una sèrie de requisits que estan recollits en una taula elaborada pel consistori. En aquest quadrant hi figuren els ingressos mensuals màxims per unitat familiar, en funció de la quantitat de membres que la formin.

La proposta també inclou que la taxa de la matrícula esdevingui en un pagament únic de 100 € el primer any, mentre que a partir del segon passa a ser gratuïta, quan fins ara es pagaven 100 € cada curs. Durant aquests darrers dies i fins a mitjans de maig s’ha estat fent la preinscripció a les Escoles Bressol Municipals, que compten amb una oferta de 91 places als tres centres de Ca la Guidó, Can Borell i La Plantera.Així ha estat després que l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament, de manera conjunta amb les direccions i les treballadores de les tres Escoles Bressol Municipal han encapçalat una campanya de difusió exhaustiva per donar a conèixer l’oferta educativa que es fa en els tres centres. D’aquesta manera, el 17 l’abril es va fer una Jornada de Sensibilització al Passeig de Mar on van participar-hi més de 1.200 persones, i al llarg de la setmana següent, del 19 al 21 d’abril, Jornades de Portes Obertes en les tres EBM.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/27/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300