Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Associació de Dones Emprenedores de Blanes celebra els 25 anys amb una exposició a Casa Saladrigas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/28/2016 11:33:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Associació de Dones Emprenedores de Blanes celebra els 25 anys amb una exposició a Casa Saladrigas

Actualment l’entitat que va néixer al 1991 compta amb més de 250 persones que participen en les seves activitats, majoritàriament tallers d’arts plàstiques i manualitats

Les dues plantes de la Casa Saladrigas allotjaran fins al 18 de juny una mostra commemorativa dels 25 anys de l’Associació de Dones Emprenedores de Blanes. L’exposició és precisament un compendi de les activitats que organitza principalment aquesta entitat: tallers d’arts plàstiques i manualitats, així com de pastisseria, teatre i altres tipus d’especialitats i entreteniments.


Inauguració Exposició 25 anys Associació Dones Emprenedores
Així, en l’exposició hi ha des de pintures fins a treballs de tapissos i un bon grapat d’autèntiques obres d’art. Aquests treballs es complementen amb una extensa galeria fotogràfica que ajuda a fer-se una idea molt aproximada sobre aquest primer quart de segle de vida que ha complert l’entitat, ja que també s’organitzen cursos de gimnàstica, ball country i teatre, entre d’altres, immortalitzats a través d’instantànies.


Mari Gordon, Ma Àngels Gotarra i Isabel Forcada (Assoc. Dones),
Quim Torrecillas (tinent d'alcalde de Cultura), Marian Anguita (ICV-EUiA),
Albert Sanz (regidor d'Educació) i Fina Surina (coordinadora ICD)
La inauguració de l’exposició commemorativa va tenir lloc el vespre d’ahir divendres, en un acte que van encapçalar el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Quim Torrecillas, la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a comarques gironines, Fina Surina, i la presidenta de l’Associació de Dones Emprenedores de Blanes, Isabel Forcada. També els van acompanyar regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes -entre ells el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz-, membres de la junta de l’entitat -la tresorera, Ma Àngels Gotarra, i la secretària, Mari Gordon-, i un bon grapat d’amics i alumnes dels tallers i cursos que organitzen.

Trajectòria de l’Associació de Dones Emprenedores de Blanes

L’Associació de Dones Emprenedores de Blanes va néixer arran d’un curs de formació de l’Institut Català de les Dones i el Consell Comarcal de la Selva. Des de l’organització, van animar un grup de dones del municipi que havien assistit al curs perquè formessin una entitat que canalitzés les inquietuds que les havien mogut a participar en l’aprenentatge. Corria l’any 1991, i durant els primers 10 anys la presidenta va ser Carme Cantos, la vice-presidenta Isabel Forcada i la tresorera Ma Àngels Gotarra.


Els darrers 15 anys la presidenta ha passat a ser Isabel Forcada, que recorda els inicis de l’entitat amb especial estimació: “Els nostres objectius van ser clars: volíem aconseguir la unitat i solidaritat de les dones, representar, defensar i promoure els seus interessos a través d’activitats formatives, socials i lúdico-culturals. Al mateix temps, volíem adquirir experiència i formar-nos en tots els àmbits social i culturalment”.

Un quart de segle més tard que l’entitat va començar a caminar, aquests objectius s’han vist abastament complerts. Un dels principals exponents són els tallers de pintura, arts plàstiques i manualitats que organitzen amb un gran èxit de participació. Una mostra prou eloqüent és que compten amb més de 250 alumnes, majoritàriament dones, però també homes, nens i nenes.


Les activitats les duen a terme al Casal Cívic de Can Borell, on s’hi fan un gran ventall de cursos: Manualitats com ara decoupage, pintura en roba, vidre, fusta i restauració; Belles Arts amb dibuix i pintura a l’oli, acrílics, pastel, tinta, i carbonet; Dibuix en còmic, caricatures, retrats amb llapis, tinta i carbonet; Formació Artística en dibuix i pintura per a nens i nenes a partir de 9 anys; Dibuix i pintura en diferents superfícies a l’oli, acrílica, roba i vidre; Tapissos, puntes de coixí, costura, miniatures de feltre; i finalment gimnàstica, ball country, pastisseria i teatre per a totes les edats.


Amb l’expansió i popularització de la informàtica, també es van incorporar classes d’iniciació, tant per utilitzar l’ordenador com per introduir-se en l’ús de programes bàsics i moure’s per la xarxa. El mateix espai on fan l’aprenentatge, el Casal Cívic de Can Borell, és on solen mostrar els seus resultats dels tallers, amb exposicions, obres de teatre, balls, activitats de diferents tipus i altres manifestacions artístiques.

Ara, amb motiu de tan assenyalat aniversari, traspassen fronteres i mostren la seva trajectòria a través d’una exposició que ahir, coincidint amb l’acte d’inauguració, va congregar un gran nombre d’assistents que no es van voler perdre l’ocasió de sumar-se a la celebració. La commemoració dels 25 anys haurà continuat avui dissabte amb la celebració d’un dinar d’aniversari.


D’altra banda, al 2017 l’Associació de Dones Emprenedores de Blanes rebrà un reconeixement públic del govern de la Generalitat de Catalunya pels seus 25 anys de trajectòria. L’acte l’organitza cada any el govern català per agrair i distingir la tasca que duen a terme arreu de Catalunya les entitats de dones que compleixen el primer quart de segle d’implicació social en favor de l’equitat de gènere durant l'anualitat anterior.


Per últim, val a dir que l'exposició que estarà instal·lada a Casa Saladrigas fins al 18 de juny es podrà visitar de dimarts a dissabtes de 10 a 13 h, i de dijous a dissabtes de 17 a 29 h. Els diumenges i dilluns les sales no estan obertes al públic.
Data de realització: 05/28/2016 | Data de la darrera actualització: 05/28/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300