Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

20 anys d’Homenatges a la Gent Gran de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/30/2016 12:15:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

20 anys d’Homenatges a la Gent Gran de Blanes

Prop d’un miler de persones han participat en la festa del passat cap de setmana, que diumenge va incloure un reconeixement a sis matrimonis que han complert els 50 anys de casats

Hi ha celebracions que ocupen un lloc especial en l’agenda d’activitats que es fan al llarg de tot l’any a Blanes. Una d’elles, sense cap mena de dubte, és la que se sol celebrar quan s’acaba el mes de maig: la Festa d’Homenatge a la Gent Gran. A més, aquest 2016 l’esdeveniment ha complert una data prou assenyalada: els 20 anys d’ençà que es va recuperar la tradició de retre un reconeixement públic a tots els homes i dones que, amb el seu esforç, han fet possible que les generacions possibles gaudissin d’un món millor.


XX Festa d'Homenatge a la Gent Gran
Prop d’un miler de persones han participat en aquesta darrera edició que va tenir lloc el passat cap de setmana del 28 i 29 de maig, tots dos dies a la tarda, allotjats a la pista més grossa de l’antic pavelló d’esports municipal perquè fos més accessible per als participants de les dues sessions. Durant dues jornades, els principals protagonistes de l’activitat han estat la gent gran de Blanes, ja que la festa va quedar centrada en un seguit d’actuacions a càrrec d’entitats integrades per pensionistes i jubilats.

La festa l’organitza el Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes conjuntament amb els Casals de la Gent Gran Benet Ribas i la Casa del Mar. També hi col·laboren l’Associació del Voluntariat Blanenc i l’entitat NABAC. La gran acceptació que sempre ha tingut aquesta festa, així com la tradició que ja ha arribat a les dues dècades de vida, ha provocat que durant els darrers anys s’hagi hagut de celebrar durant dos dies per facilitar que el màxim nombre de persones puguin assistir-hi.


Autoritats, matrimonis 50 Noces d'Or
i representants entitats - Fotografia: Herminio Martino
Tanmateix, la il·lusió amb què els membres de les entitats s’impliquen en l’organització, oferint una mostra de les activitats artístiques que fan al llarg de tot l’any, és un altre ingredient afegit que dóna encara més força de contingut a la celebració. Per aquest motiu, des del Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes s’ha agraït en especial l’esforç d’aquestes entitats que, de forma altruista, han fet possible seguir organitzant una nova edició de la Festa d’Homenatge a la Gent Gran.

Reconeixement als matrimonis que compleixen els 50 anys de casats

Un dels moments més especials de la festa acostuma a arribar cap al final de la sessió de diumenge, quan es fa un reconeixement en especial als matrimonis d’arreu del municipi que durant l’any hauran arribat a les Noces d’Or, els 50 anys de casats. Aquest 2016 han estat sis parelles formades per :
  - Juan Garcia Molina i Visitación Estepa Sánchez
  - Manuel Monja Martín i Magdalena Jiménez Sánchez
  - Gonzalo Clavero Borrega i Victoria Costas Presas
  - Francisco Solano Sevilla i Purificación Fresneda Rodríguez
  - Josep Maria Borràs Cornellà i Joaquim Vidal Cors
  - Ricardo Pardo Navarro i Ana Ramírez Reina

L'alcalde, Miquel Lupiáñez, amb un dels matrimonis que
enguany compleix les Noces d'Or - Fotografia: Herminio Martino
Per fer l’entrega dels reconeixements, van pujar dalt de l’escenari l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el regidor d’Acció Social, Mario Ros, acompanyats pels regidors i regidores de l’Ajuntament que havien assistit a la festa de diumenge com espectadors. Tot seguit, els representants municipals també van lliurar sengles obsequis a les entitats que han col·laborat en l’organització de l’Homenatge a la Gent Gran: Casal Benet Ribas, Llar de Jubilats de la Casa del Mar, l’Associació del Voluntariat Blanenc i NABAC.

Espectacles a càrrec de la gent gran de Blanes

El plat central de la celebració que ha tingut lloc durant dos dies consecutius han estat les actuacions que s’han ofert dalt l’escenari de l’antic pavelló, a càrrec del Casal Benet Ribas, la Casa del Mar i NABAC. El programa ha inclòs des de desfilades de vestits de paper fins a ball country, passant per sardanes, ball modern, sevillanes, i un sessió de playback de conegudes cançons de tots els temps.


Un dels espectacles de la vetllada - Fotografia: Herminio Martino
Totes les actuacions, així com els principals moments de les dues sessions de la festa, les van anar introduint dos mestres de cerimònies molt apreciats pel públic: dissabte se’n va encarregar Antoni Coll, i diumenge Salvador Roca. La jornada d’aquest passat diumenge es va tancar amb un torn de parlaments encapçalats per l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el regidor d’Acció Social, Mario Ros.


Ball de fi de festa - Fotografia: Herminio Martino
Després de les seves intervencions es va donar pas al darrer tram de l’esdeveniment: un berenar i un ball de fi de festa amb música en directe, dos ingredients que també van posar el punt i final de la jornada del dissabte.
Data de realització: 05/30/2016 | Data de la darrera actualització: 05/30/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300