Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull fins al 30 de juny les IX Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/01/2016 10:35:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull fins al 30 de juny les IX Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera

Enguany s’ha fet rècord de participants, amb un total de 21 restaurants que ofereixen l’oportunitat de poder degustar el millor de la cuina marinera acompanyada de productes blanencs

Durant tot aquest mes, de l’1 al 30 de juny, blanencs i visitants tenen l’oportunitat de poder degustar el millor de la cuina marinera a través de les IX Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera de Blanes. Enguany la principal novetat és que s’ha assolit el rècord d’establiments que s’han adherit fins ara en els nou anys amb què ja compta l’experiència, amb un total de 21 restaurants situats arreu del municipi.

Els restaurants adherits, i els respectius xefs, són: Ca la Luci (Encarna Jimeno); Can Borrell (Manel Vegas); Can Bruno (Imma Travesa); Can Flores (Pere Povill); Kiku (Kiku); Laia (Rafael Domènech); Cava Nit (Mònica Alemany); Duvet (Bladi); El Mirall (Maria González); El Ventall (Francesc Valiente); Escualo (Alejandro García); Inèdit Lounge & Restaurant (Rafael Villalba); La Balma (Toni Marin); La Llotja de Blanes (David Simón); Las Salinas (Isabel Alves); Racó Sa Palomera (Inés Pascual); Sa Malica – Can Ton (Josep Porcel i Rafaela Gallardo); Sabora Mar (Carlos Membrives); Sentits Lounge Restaurant (Òscar Villà i Guillem Gallego); Sicra’s Lounge (Jordi Sicra); i Sol d’Or (Manuel García).


Presentació IX Jornades Gastronòmiques Suquet de Peix de Sa Palomera
En la darrera edició de les jornades es van servir un total de 560 menús, una xifra molt ben valorada per l’organització. Els preus dels menús van des dels 25 € el més barat fins els 46 €/ persona el més car, i recullen un ampli ventall de possibilitats per poder degustar el suquet de peix. Els establiments elaboren una versió d’aquest plat, ja que és una de les receptes de cuina marinera que admet preparacions més variades i amb ingredients diversos.

Reivindicar la cuina tradicional marinera

Les Jornades Gastronòmiques tenen l’objectiu de reivindicar la qualitat de la cuina catalana i dels fruits de la mar. Per aquest motiu, en el fulletó que s’ha editat enguany s’inclou una frase del reconegut xef Santi Santamaria, que precisament va protagonitzar un Taller de Cuina Marinera a la Confraria de Pescadors de Blanes el juny del 2010: “Comprar a la subhasta de Blanes em garanteix l’origen mediterrani dels peixos i crustacis”.

Un dels al·licients amb què compten les jornades és que cada restaurant participant ofereix dos menús del Suquet de Peix per sortejar en concursos que s’estan fent en diferents mitjans de comunicació contractats per la campanya de difusió. Tots els guanyadors també rebran, a banda del menú de Suquet de Peix, un lot de cava Laviret, un altre de Ses Vernes i dues entrades per visitar el Jardí Botànic Marimurtra. Amb caràcter extraordinari, dos dels packs de premis també inclouen una nit en un apartament per a 4 persones cadascun dels dos premis.

El patrocinador de les novenes Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera de Blanes és Grup Ros, amb el suport del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava. D’altra banda, es compta amb la col·laboració del Jardí Botànic Marimurtra, Cava Laviret, Cava Ses Vernes, la Confraria de Pescadors i els apartaments turístics Apartreception.

Més informació: http://www.visitblanes.net/suquetData de realització: | Data de la darrera actualització: 06/01/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300