Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Policies de Blanes, Figueres, Girona i altres cossos de seguretat aprenen tècniques de conducció evasiva


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/13/2016 04:15:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policies de Blanes, Figueres, Girona i altres cossos de seguretat aprenen tècniques de conducció evasiva

En el curs, que s’ha impartit avui dilluns impulsat per la Policia Local de Blanes i el sindicat CSIF, han participat 20 agents de policia i vigilants

Agents de la Policia Local de Blanes, Figueres, Girona i diverses localitats de la rodalia, així com d’altres cossos de seguretat i vigilants, han participat avui dilluns en un curs intensiu de conducció evasiva que ha impartit una Escola Privada Especialitzada. L’aprenentatge ha estat una iniciativa impulsada per la Policia Local de Blanes i el sindicat CSIF Girona, membre del Comitè d’Empresa de l’Ajuntament.


Curs de Conducció Evasiva Policia Local Blanes
En total, han participat 20 agents de policia i vigilants, que s’han pogut beneficiar de les nocions que se’ls han donat a un preu considerablement més assequible del què és habitual al haver estat organitzat de manera conjunta pel cos policial blanenc i el sindicat. Periòdicament, els agents de la Policia Local de Blanes assisteixen a cursos de formació continua per estar preparats per les diferents circumstàncies amb què s’han d’enfrontar.

Curs de perfeccionament en formació contínua

En aquest sentit, el curs de perfeccionament en conducció evasiva d’automòbils dirigit a membres de cossos i forces de seguretat pretén millorar les tècniques i recursos en la conducció dels membres d’aquest col·lectiu. L’objectiu és evitar accidents i resoldre de manera satisfactòria les situacions extremes en la conducció amb què es poden trobar.


Les classes han estat eminentment pràctiques i participatives, i s’han anat alternant amb exposicions teòriques que s’han impartit a la prefectura de la Policia Local de Blanes amb suports audiovisuals. També s’han fet sessions de diàleg per integrar les respectives experiències dels diferents alumnes que, un per un, han pogut provar a bordo d’un vehicle els aprenentatges que se’ls anaven ensenyant.


En aquest sentit, s’han analitzant les principals casuístiques, així com els inconvenients que sol comportar la conducció evasiva des del punt de vista més pràctic i adaptat a les necessitats de cada alumne. La part teòrica s’ha impartit a l’esplanada de davant l’Estació d’Autobusos, on habitualment aparquen camions i autobusos, que avui s’ha habilitat perquè s’hi pogués impartit aquest curs especialitzat.


Per poder fer les sessions pràctiques de manera més segura per a tothom, s’ha encerclat la zona amb tanques que delimitaven l’espai on s’estaven fent les diferents proves a gran velocitat. Per això, s’han recreat diferents situacions en les que es pot trobar un agent en el seu treball diari, i s’han habilitat diverses condicions, com per exemple el terra moll, per demostrar què fer, com reaccionar i adquirir automatismes en la conducció que millorin la seguretat tant del pilot com dels vianants.

Formació Contínua en conducció

El curs que s’ha impartit avui no tan sols ha ensenyat als seus alumnes les tècniques de conducció evasiva. També se’ls han donat consells pràctics sobre com maniobrar en situacions tan quotidianes que potser en cada servei que fan s’hi poden trobar: quan posen en marxa els llums prioritaris del servei d’emergència perquè han rebut un avís d’intervenció i han d’arribar al lloc on se’ls ha adreçat el més aviat possible.


Les maniobres evasives tant s’han d’aplicar quan es va a una emergència com quan han d’emprendre una persecució. Des de la Policia Local de Blanes expliquen que aquesta darrera circumstància també és relativament freqüent. Així, fa pocs dies van haver de fer-ho per diversos carrers de la vila, en un seguiment que va posar a prova la perícia dels agents que el van emprendre.


Un home que circulava a gran velocitat sota la influència de begudes alcohòliques, i que portava com a passatger assegut al seu costat un menor d’edat, va voler escapolir-se dels avisos que li va fer la Policia Local de Blanes perquè aturés la marxa del seu cotxe. Després d’una persecució que va allargar-se una estona, i que va posar en perill la vida de diversos vianants amb qui es va anar creuant, els agents van poder aturar al conductor que, finalment, va ser detingut.
Data de realització: 06/13/2016 | Data de la darrera actualització: 06/13/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300