Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Mercat d’Objectes de Segona Mà de Blanes amplia els dies de funcionament a petició de públic i paradistes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/16/2016 12:07:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Mercat d’Objectes de Segona Mà de Blanes amplia els dies de funcionament a petició de públic i paradistes

A partir d’aquest mes de juny l’experiència funcionarà el primer i tercer diumenge de cada mes, instal·lat al seu lloc habitual, el passeig central del barri de La Plantera

El proper mes de setembre es complirà el primer any d’ençà que l’Associació de Veïns de La Plantera va posar en marxa una nova activitat al barri que aviat s’ha fet popular entre vilatans i visitants. Es tracta de La Ganga, un mercat d’objectes de segona mà que fins ara s’ha estat instal·lant puntualment cada primer diumenge de cada mes a l’Avinguda de Catalunya, la rambla central que hi ha en aquest barri.

Ara, deu mesos més tard, l’entitat ha decidit ampliar els dies de funcionament a causa de l’èxit de l’experiència. Tant el públic que hi assisteix com els mateixos paradistes ja feia temps que demanaven a l’entitat organitzadora que s’ampliessin els dies en què s’instal·la el mercat. I és que des que La Ganga es va posar en marxa, el nombre de públic ha anat creixent al mateix ritme amb què també ho han fet el nombre d’articles que s’ofereixen.


Mercat d'Objectes de 2a Mà "La Ganga", 4 de juny
Així, si al principi hi havia una desena de parades, actualment ja n’hi ha 18, amb la previsió que continuï augmentant. Per poder instal·lar-se al mercat tan sols s’ha de fer una sol·licitud a través de l’Associació de Veïns de La Plantera, que s’encarrega de gestionar-lo. També té cura de netejar, vigilar i controlar el mercat. Cada paradista s’ha de portar la seva pròpia infraestructura: les taules i cadires o fins i tot la carpa que porten alguns.


En general, són particulars que aprofiten el mercat per oferir productes que tenen a casa seva, o fins i tot alguna botiga que ha tancat i vol liquidar el gènere que va quedar sense vendre. Del què es tracta és d’oferir objectes de segona mà a bon preu, de manera que en surtin beneficiats tant els què els venen com els qui són els nous propietaris.

Objectes peculiars i curiosos per satisfer múltiples inquietuds

Aquests Encants a la Blanenca no tenen gairebé res que envejar a mercats similars, perquè s’hi pot trobar des d’objectes quotidians que es poden trobar en qualsevol llar fins a d’altres molt més curiosos i difícils de localitzar fins i tot en comerços especialitzats. En general, el què més hi ha són objectes decoratius o de regal, com ara fotografies emmarcades, joies, vaixelles antigues, etc.


Darrerament també han augmentat força les parades on es pot comprar roba, sabates i complements de vestuari que poden arribar a ser tota una troballa, perquè ocasionalment estan signades per marques que són prou conegudes inclús pels fashion victims neòfits. Els col·leccionistes també hi trobaran un ample camp de recorregut, amb vídeos, llibres, joguines i altres articles curiosos com ara un casc de soldat Made in USA, una cabina telefònica de sobretaula o una emissora de ràdio per comunicar-se amb altres radioaficionats.

Promocionar el barri de La Plantera

Aquesta nova iniciativa es va posar en marxa al barri de La Plantera després de l’èxit que també ha tingut el mercat setmanal de teixits que funciona en aquest veïnat des del juliol de l’any 2014. Aquests darrers anys l’Associació de Veïns de La Plantera, de comú acord amb l’Ajuntament de Blanes, han estat treballant per promocionar el barri a nivell cultural social i econòmic.


En aqueta mateixa línia, aquell mateix any també es va instal·lar una senyalització on es recullen els omes de diversos comerços, establiments, empreses i botigues del barri per recolzar la seva activitat. La presidenta de l’AVV La Plantera, Antònia Coll, es mostra satisfeta de l’experiència: “Teníem clar que volíem dinamitzar el nostre veïnat, i per això vam insistir en obrir tant el mercat de teixits del dissabte al matí com aquest altre d’objectes de segona mà. L’èxit de les dues experiències ens confirma que estem en el bon camí”.


Antònia Coll també té clar que vetllaran perquè el mercat de segona mà no degeneri en altres experiències no desitjables: “Procurarem que no acabi sent camp obert perquè s’hi instal·lin la gent dels ‘top manta’, perquè no és desitjable ni pels comerços de la zona ni per la imatge de Blanes. Per això, la policia local hi passa sovint, per controlar que no hi hagin vendes il·legals”.


El mercat d’objectes de segona mà, La Ganga, funcionarà doncs a partir d’ara el primer i el tercer diumenge de cada mes, des de les 9 del matí fins a les 14 h del migdia, al seu lloc habitual: l’Avinguda Catalunya, al barri de La Plantera. Es tracta d’un passeig que durant l’estiu és especialment agraït pels vianants, ja que els plataners que té a banda i banda garanteixen ombra en els dies més assolellats.
Data de realització: 06/16/2016 | Data de la darrera actualització: 06/16/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300