Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Confraria de Pescadors celebra Sant Pere inaugurant la Sala Polivalent Pòsit


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/29/2016 03:22:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PortDeBlanes_barquesLa Confraria de Pescadors celebra Sant Pere inaugurant la Sala Polivalent Pòsit

La jornada s’ha completat, com és tradicional, amb una missa celebrada a la llotja nova i amb el 64è Homenatge a la Vellesa dels Pescadors

Avui dimarts, coincidint amb Sant Pere Pescador, és festa grossa a la Confraria, que atura l’activitat per celebrar com cal la festivitat del seu patró. A diferència d’altres anys, però, aquest 2016 els habituals actes han comptat amb un element afegit molt important. Es tracta de la inauguració de la nova Sala Polivalent Pòsit, que està situada on fins fa uns anys hi havia hagut el menjador d’un restaurant molt conegut i apreciat, no tan sols pels pescadors, sinó pels vilatans del municipi i els clients que hi anaven.


Nova Sala Polivalent Pòsit
Inauguració de la nova Sala Polivalent Pòsit

Aprofitant la privilegiada vista del port, així com de la badia de Blanes i de Sa Palomera que s’hi pot veure des d’aquest indret, la Confraria de Pescadors va decidir que transformaria l’antic menjador en una sala d’actes. Aquí està previst que s’hi allotgin esdeveniments com ara recepcions, classes relacionades amb l’àmbit de la pesca, activitats culturals, etc. Una altra utilitat serà els seminaris de formació que s’imparteix als professionals de la mar.


Parlament Inaugural d'Eusebi Esgleas
El patró major de la Confraria de Pescadors, que és també el president de la Federació Catalana de Pesca, Eusebi Esgleas, ha destacat que a partir d’ara es podrà disposar d’una sala on poder acollir adequadament les visites que reben habitualment, així com aquells actes que requereixin haver d’enquibir un gran nombre de persones. En aquest sentit, una altra activitat que tenen previst allotjar-hi són les visites guiades amb grups escolars que tot just fa tres anys que han començat a fer en coordinació amb el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, com a recurs educatiu escolar.


Autoritats assistents a l'acte
A banda del patró major, la inauguració de la sala, així com els actes que l’han seguit, també han comptat amb la participació de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; el secretari general de Pesca del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Andrés Hermida; la directora general de Pesca i Afers Marítims, Àngela Seira; la directora dels Serveis Territorials a Girona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Elisenda Guillaumes; i el director general d’Ordenació Pesquera, Carlos Larrañaga.

64è Homenatge a la Vellesa dels Pescadors

Després de les paraules inaugurals d’Eusebi Esgleas i la felicitació de l’alcalde de Blanes als pescadors per poder comptar a partir d’ara amb aquesta nova instal·lació, la celebració de Sant Pere Pescador ha continuat amb un refrigeri ofert a tothom pels pescadors. Durant una bona estona, els assistents també han pogut gaudir de la Memòria Històrica que ha cedit el mariner blanenc Quimet Malvesí.


Es tracta d’un bon recull de fotografies i documents sobre la història de la pesca a Blanes, alguns dels quals daten de principis del segle XX. Les fotografies estaven recollides en sengles àlbums que han estat acuradament resseguits pels convidats a la inauguració. Les exclamacions en reconèixer antics companys o d’altres que ja ens van deixar han estat constants durant una bona estona.


Tot seguit, l’activitat s’ha traslladat a la llotja nova on, tal com s’ha fet durant dècades, s’hi ha allotjat una missa a càrrec del mossèn Enric Roura, rector de la Parròquia Santa Maria. Un cop acabat l’ofici, s’ha fet entrega als jubilats mariners homenatjats d’un lot i un donatiu en commemoració de la festivitat de Sant Pere. El 64è Homenatge a la Vellesa dels Pescadors ha finalitzat aquest migdia, amb un dinar de germanor.


Missa a la Llotja Nova
Enguany s’han fet reconeixements a un total de 53 pescadors. D’altra banda, durant l’acte d’homenatge també s’ha lliurat el donatiu econòmic que des de fa cinc anys s’entrega a Càritas Interparroquial en col·laboració amb aquesta entitat social. Val a dir que, a diferència d’anys anteriors, aquest 2016 no s’ha lliurat cap reconeixement en especial en agraïment del suport prestat a la confraria.


D'esquerra a dreta: Quimet Malvesí, Josep Torres, Albert Ros i Pere Viñas
Per contra, a qui si s’ha fet un homenatge en especial ha estat a quatre antics mariners actualment jubilats, que continuen col·laborant amb la Confraria de Pescadors. Es tracta de Quimet Malvesí, Albert Ros, Josep Torres i Pere Viñas. Tots quatre són els qui s’encarreguen d’atendre els nens i nenes que fan visites escolars a la zona portuària. Així, a banda d’explicar-los la duresa d’aquest ofici, també els expliquen detalls i anècdotes que els fan entendre la realitat d’una professió que avui dia, o bé arts en perill d’extinció, com són els nusos mariners i la reparació de les xarxes.Data de realització: 06/29/2016 | Data de la darrera actualització: 06/29/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300