Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Consells de seguretat i preventius de la Policia Local i Mossos d’Esquadra de Blanes a guies turístics d’Holanda


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/01/2016 01:58:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Consells de seguretat i preventius de la Policia Local i Mossos d’Esquadra de Blanes a guies turístics d’Holanda

Ha estat el 5è any consecutiu que s’ha fet la xerrada, que ha comptat amb la participació d’una cinquantena de guies. Una de les novetats ha estat la incorporació de la Guàrdia Civil

Quan es viatja lluny de casa convé saber els hàbits i costums amb què et trobaràs per actuar en conseqüència i no tenir sorpreses. Al marge de l’idioma, una de les qüestions que convé conèixer són les que tenen a veure amb la seguretat, en aquest cas per estar previngut i que unes vacances no s’acabin esguerrant per una mala experiència.


Teatre d'Els Pins, xerrada amb els guies d'Holanda
A Blanes ja fa cinc anys consecutius que s’organitzen trobades informatives cada principi d’estiu amb una cinquantena de guies turístics holandesos. Es fa amb aquest col·lectiu, ja que es calcula que durant aquests mesos de juliol i agost arribaran per visitar el municipi una vegada més entre 18.000 i 19.000 holandesos, majoritàriament joves, atrets pels encants diürns i nocturns de la Costa Brava.

Organitzada per Fecasarm, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals, novament ha comptat amb el recolzament de la Policia Local de Blanes, l’Àrea Bàsica Policial de la Selva Litoral i l’Ajuntament de Blanes. La principal novetat de la reunió d’avui ha estat que s’ha pogut fer de manera molt més còmoda, al Teatre d’Els Pins, ja que fins ara s’havia allotjat en un bar musical.


Representants dels cossos policials i de Fecasarm, la regidora de
Promoció de la Ciutat i les presidentes de les AVV d'Els Pins i La Plantera
L’altra canvi respecte anteriors edicions ha estat que per primera vegada s’ha comptat amb la participació de la Guàrdia Civil de Blanes. A la trobada informativa han assistit la regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme, Dafne Galvany; el president de FECASARM i el seu representant a Blanes, Joaquim Boadas i Francisco Sánchez; i les presidents de les associacions d’Els Pins i La Plantera -les principals zones d’influència dels locals d’oci nocturn-, Rosa Riba i Antònia Coll.

Informació Pràctica i Consells de Seguretat

Des de l’Ajuntament de Blanes, els cossos policials i els locals on aniran a passar hores d’oci i esbarjo es considera molt adequat que els operadors holandesos puguin fer arribar de primera mà tota la informació en matèria de seguretat i convivència ciutadana. Qüestions que faran arribar als turistes que vindran a Blanes durant aquestes properes setmanes i que se’ls ha estat explicant al llarg de la xerrada d’avui amb el suport d’un traductor.


Els qui s’han encarregat de fer-ho han estat el cap de Seguretat Ciutadana de l’Àrea Bàsica Policial de la Selva Litoral, Santi Serra, ajudat pel caporal Marçal López i l’agent Mònica Bellmunt, de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat. També han intervingut el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, i el comandant de la Guàrdia Civil de Blanes, Francisco José Castro. En la primera part, recolzats amb les imatges d’un power point en holandès, els Mossos d’Esquadra han donat els principals consells a tenir en compte per no acabar sent víctima dels furts més comuns que solen patir els turistes.
Igualment, s’ha informat als operadors holandesos respecte la normativa legal vigent aquí en relació a la que hi ha al seu país d’origen: els límits d’edat en què està permès prendre begudes alcohòliques i l’accés als centres d’oci nocturn, o bé respecte el consum de substàncies estupefaents. També se’ls ha advertit sobre la necessitat que els joves holandesos vagin documentats per poder acreditar la seva edat, i l’import de les multes per consum d’alcohol o drogues.


Santi Serra, cap de Seguretat Ciutadana ABP Selva Litoral
Si bé en general a Catalunya hi ha un nivell de garantia molt elevat quant a seguretat ciutadana, també se’ls ha advertit que no baixin mai la guàrdia. Sobretot en relació als petits furts que poden patir quan hi ha aglomeracions de gent al carrer, o bé en llocs on conflueixen moltes persones de pas com pot ser la recepció d’un hotel, així com a la platja. Dos llocs aquests darrers que solen ser els preferits pels delinqüents per actuar amb rapidesa, fer la feina i desaparèixer.

Convivència Ciutadana Garantida

El cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, s’ha encarregat tot seguit d’incidir especialment en els principals punts a tenir en compte en relació a l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, que va ser ampliada al 2012. Un dels més destacats és la prohibició de consumir alcohol en la via pública, així com altres conductes que puguin pertorbar la tranquil·litat dels veïns, com per exemple cridar, fer soroll o –una de les malauradament força esteses- fer les necessitats fisiològiques a la via pública.


Joan Garcia, cap de la Policia Local Blanes
Joan Garcia els ha informat sobre la quantia de les multes amb què es poden sancionar els qui incompleixin la normativa de convivència ciutadana: de 100 € a 750 €. Sobretot, ha demanat als guies que incideixin especialment a que recordin que lògicament han vingut a la Costa Brava a passar-s’ho bé, però que ho han de fer sense fer aldarulls ni sorolls: fer compatible la gresca amb el descans dels veïns i que hi hagi bona convivència.

Informació pràctica en matèria de seguretat

Per últim, el comandant de la Guàrdia Civil de Blanes, Francisco José Castro, ha parlat sobre diversos aspectes relacionats amb les competències d’aquest cos, com per exemple la regulació del tabac i l’alcohol, les quantitats de diners en metàl·lic que poden entrar, o bé la regulació dels TAX FREE. Un altre tema han estat les falsificacions amb què es poden trobar en determinats comerços, així com la manera d’actuar si detecten que els venen alguna peça d’imitació.


Francisco Javier Castro, comandant de la Guàrdia Civil Blanes
Tots tres cossos policials també han conclòs les respectives explicacions els telèfons d’emergència que poden utilitzar en cas que els hagin de menester. En el cas dels Mossos d’Esquadra és a través del telèfon d’emergències 112; la Policia Local de Blanes el 092; i la Guàrdia Civil el 062.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/01/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300