Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple de Blanes aprova amb la unanimitat de tots els grups fer una auditoria ciutadania del deute municipal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/01/2016 12:28:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El ple de Blanes aprova amb la unanimitat de tots els grups fer una auditoria ciutadania del deute municipal

La sessió plenària celebrada aquesta nit a l’Ajuntament de Blanes l’ha presidit Quim Torrecillas, primer tinent d’alcalde, ja que Miquel Lupiáñez no ha pogut assistir per motius de salut

Al marge dels temes que s’han tractat en el ple d’aquesta nit de dious, cal dir que, amb caràcter extraordinari, l’ha presidit el primer tinent d’alcalde, Quim Torrecillas, que durant aquests dies exercirà les funcions de batlle de la vila en substitució de Miquel Lupiáñez. L’alcalde de Blanes estarà durant uns dies absent de les seves funcions, per un motiu de salut.Quim Torrecillas exercint les funcions d'alcalde de Blanes al ple
Entrant ja en el contingut de la sessió plenària, un dels punts més destacats ha estat l’aprovació amb la unanimitat de tots els grup polítics perquè es faci una auditoria ciutadania del deute de l’Ajuntament de Blanes. Es tracta d’una moció presentada pels grups a l’oposició (ICV-EUiA, Batega per Blanes, C’s i la CUP) que també ha estat recolzada per l’equip de govern (PSC, CDC i ERC) i el PP.

Hi ha hagut altres tres temes que també han prosperat amb la unanimitat de tots els grups municipals. Dos d’ells han estat la modificació de l’ordenança dels procediments d’intervenció municipal en les obres per ajudar-la a la llei; així com la modificació de la plantilla i d ela relació de llocs de treball d’enguany a l’Ajuntament.


L’altra qüestió que s’ha aprovat amb la unanimitat de totes les forces polítiques ha estat ratificar l’acord d’alcaldia per demanar cofinançament pel FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) de Catalunya 2014-2020. S’ha iniciat la tramitació de documentació per demanar subvenció per a dos projectes en concret: la millora de l’eficiència energètica en les instal·lacions d’enllumenat exterior municipal i la consolidació de parc-lineal i projecte arqueològic i de museïtzació de l’entorn d’Els Padrets.

El primer projecte està comptabilitzat amb un import total de prop de 3.850.000 euros, i la subvenció que es demana és del 50%: més d’1’9 M€. Per la seva banda, l’altra actuació que s’ha presentat, relacionada amb el parc dels Padrets, està valorat amb un import d’1.550.000 euros, dels quals també es demana una subvenció del 50%: 775.000.000 euros.


Per contra, hi ha hagut tres qüestions a l’ordre del dia i una quarta entrada per urgència que han prosperat sense unanimitat. La primera ha estat un acord de sanció per una infracció comesa contra l’ordenança municipal de protecció, tinença i control d’animals domèstics. S’ha aprovat amb 18 vots de la major part de forces polítiques, llevat de les dues abstencions dels regidors de Batega per Blanes.

En l’apartat de mocions, la presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes en defensa de la Llei de mesures urgents per afrontar l’emergència habitacional i la pobresa energètica l’han recolzat els 17 vots del PSC, CDC, ERC i la CUP. En canvi, tant C’s com el PP s’han abstingut. Respecte la moció d’ICV-EUiA per sumar-se a la Xarxa de Ciutats Lliures de Tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució, l’han recolzat 15 vots: PSC, 3 dels regidors d’ICV-EUiA, CDC, ERC i Batega i PP. Víctor Catalan, regidor d’ICV-EUiA, s’ha abstingut, i C’s i la CUP han votat en contra.


Abans de passar a l’apartat de Precs i Preguntes, s’ha debatut una moció entrada pel procediment d’urgència pel ERC, que d’entrada ja ha comptat amb l’adhesió explícita de CDC per un nou país lliure de corrupció d’estat. La proposta d’acord està relacionada amb l’afer de les gravacions d’unes converses entre el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i l’actualment excap de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso. La proposta d’acord, que inclou demanar la dimissió del ministre, ha comptat amb el recolzament de 17 vots (PSC, ICV-EUiA, CDC, ERC, Batega per Blanes i la CUP), i els vots en contra de C’s i PP.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/01/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300