Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Escola Quatre Vents estrenarà el proper curs 2016-2017 amb diverses millores


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/04/2016 12:21:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logoL’Escola Quatre Vents estrenarà el proper curs 2016-2017 amb diverses millores

La Generalitat ha destinat 120.000 euros per construir un edifici annex on s’ubicarà un ascensor i per ampliar els serveis adaptats. Les obres comencen aquesta setmana

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat començarà aquesta setmana les obres de millora a l’escola Quatre Vents, situada en l’àrea d’influència del barri que du aquest mateix nom, així com d’Els Pavos, Mas Borell, Mas Moixa, Control-Horta de la Perla i Mas Enlaire, entre d’altres. Els treballs consisteixen en la construcció d’un edifici annex on s’hi ubicarà un ascensor i també s’ampliaran els serveis adaptats.


Escola Quatre Vents
Les obres compten amb un pressupost bàsic de licitació de 120.081,10 euros, a càrrec del govern català, i està previst que estiguin executades en un termini de quatre mesos. Després de la licitació efectuada, l’empresa que ha obtingut una major puntuació ha presentat una oferta per un import total de 96.665,28 euros.

L’estructura que s’ha de construir anirà adossada a la paret lateral dreta del pati central de l’escola. Per aquest motiu, al coincidir amb un Casal d’Estiu que ja s’ha posat en marxa i que s’estarà fent durant els mesos de juliol i agost, s’acotarà i tancarà tota la zona on s’estaran fent les obres perquè la canalla no hi accedeixi, i així es pugui treballar amb seguretat.


Pati interior on es faran les obres
La previsió és que la feina de més envergadura es realitzi durant aquests dos propers mesos, de manera que de cara al setembre quedarien pendents aquells treballs menors que no dificultaran el bon funcionament del centre quan reprengui l’activitat escolar. Es tracta d’un projecte que no presenta cap mena de complicació, ja que consisteix en la construcció d’una edificació annexa amb un calaix central on s’hi ubicarà l’ascensor que connectarà la planta baixa amb el primer pis, a banda de l’ampliació dels serveis adaptats d’aquests dos nivells.

Unes millores demanades per la comunitat educativa de Blanes

Fa dos anys, l’Ajuntament de Blanes va fer arribar als Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Girona una petició de millora molt específica relacionada amb l’Escola Quatre Vents. Es demanava poder dotar el centre escolar amb un ascensor que comuniqués la planta baixa amb el primer pis, així com ampliar el servei de lavabo adaptat.

La raó per aquesta demanda era donar una millor atenció a un dels alumnes d’aquest centre escolar amb dificultats de mobilitat. El novembre de l’any 2014, en la reunió de la Taula Mixta d’Ensenyament de l’Ajuntament de Blanes –on, entre d’altres, hi participen tant l’alcalde de Blanes com el regidor d’Ensenyament, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament i l’inspector d’Ensenyament de la zona-, ja es va expressar aquesta petició.


Lloc on es farà l'edifici annex
L’any següent, a la Taula Mixta d’Ensenyament la Generalitat ja va informar que estava previst destinar uns 85.000 euros per efectuar les obres de millora. Inicialment, la partida només preveia fer l’estructura i l’ampliació dels lavabos adaptats, deixant-ho tot llest i a punt perquè, amb posterioritat, s’efectués la instal·lació de l’ascensor. Finalment, al haver ampliat la partida pressupostària, les obres que es faran aquest estiu compliran el 100% de la demanda.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Albert Sanz, s’ha mostrat lògicament satisfet: “És molt gratificant que, de tant en tant, els qui ens relacionem amb el món educatiu, rebem bones notícies que compartim amb la comunitat. Pot semblar que aquestes obres no tenen importància, que són petita cosa, però de ben segur són un avanç per a tots els usuaris i usuàries que se’n beneficiaran a partir d’ara. Per ells no es tracta de cap petitesa”.

L’origen de l’Escola Quatre Vents es remunta a fa més de 30 anys, a conseqüència que els dos únics centres escolars públics que hi havia llavors a Blanes –el Joaquim Ruyra i el Napoleó Soliva- estaven molt massificats, així com perquè hi havia molts nens i nenes del barri que estaven escolaritzats en aquestes escoles. Va ser llavors quan es va decidir crear unes aules als baixos d’un edifici del Carrer Canigó.


Aquest espai es va anomenar Aules de Quatre Vents, agafant el nom del barri on es van instal·lar provisionalment, a l’espera que es pogués construir un edifici que allotgés la nova escola. El setembre del 1982 va començar el primer curs, i se’n van fer tres més fins que no es va disposar de l’edifici definitiu. Durant aquest període, es van haver d’ampliar els locals on es feien classes, habilitant-se uns baixos de la Plaça Núria per als més petits.


Els pares i mares, els mestres i els alumnes d’aleshores van tenir un paper fonamental i molt participatiu en la demanda d’una nova escola al barri. Per reivindicar la seva construcció es van convocar manifestacions i es van mantenir reunions tant amb l’Ajuntament de Blanes com amb la Generalitat, mantenint ben viva la demanda. Finalment, el curs 1985-1986 es va inaugurar l’edifici que actualment continua allotjant el centre escolar, que durant el curs 2010-2011 va organitzar diversos actes per festejar el seu 25è aniversari.Data de realització: 07/04/2016 | Data de la darrera actualització: 07/04/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300