Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Pirotècnia Firevision International LTD enceta avui el 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/22/2016 06:06:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLLa Pirotècnia Firevision International LTD enceta avui el 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

Avui al migdia una representació de la Comissió Tècnica del concurs ha donat la benvinguda a l’empresa xinesa lliurant-los una reproducció del “Monument als Focs”

Es compten ja per hores el temps que falta perquè comenci el 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que s’allotja a Blanes des d’aquest divendres 22 de juliol fins al dimarts dia 26. Des d’ahir a la tarda, quan van arribar els primers camions amb el material, l’empresa que inaugurarà el certamen amb el dispar d’avui a la nit, els operaris es van posar mans a l’obra per instal·lar els efectes pirotècnics que lluiran aquesta nit al cel blanenc.


Lliurament del "Monument als Focs"
Per encetar el concurs, dispararà la Pirotècnia Firevision International LTD, que prové de Liuyang, de la Xina. És la primera vegada que participa a Blanes, tot i que l’empresa espanyola que els dóna suport aquí, la valenciana Tomàs, ja coneix d’anteriors ocasions aquest veterà concurs de la Costa Brava per haver-hi participat. Tant el material pirotècnic com el disseny són xinesos, mentre que els operaris que l’instal·len són d’una empresa espanyola, la Pirotècnia Tomàs.

Reproducció del Monument als Focs

Quan pràcticament ja estava enllestida la feina, una representació de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs d’Artifici, encapçalada pel primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, ha anat a donar la benvinguda als representants de l’empresa xinesa. Durant la trobada, també els han lliurat el nou obsequi que enguany s’ha triat des de l’Ajuntament de Blanes per agrair la participació de les empreses.


És una reproducció d’una escultura a gran escala que està instal·lada en una de les principals entrades del municipi, la cruïlla de la Carretera d’Accés a la Costa Brava amb la Carretera de Blanes a Tordera. Es tracta del Monument als Focs, inaugurat l’any 2000 coincidint amb el primer dia del dispar del concurs de focs d’artifici d’aquell any. Ocupa un lloc preeminent en la rotonda de circulació viària, i cada dia milers de conductors la gaudeixen.


El monument és una al·legoria a l’esclat dels focs d’artifici, i va ser creada per dos coneguts i apreciats artistes blanencs: Quim Serrano i Antoni Selvaggi. El Monument als Focs, amb els seus quatre braços, representa els quatre punts cardinals oberts a l’acollida de totes les persones que s’acosten a Blanes durant el Concurs Internacional, i en el centre s’hi troba l’esclat dels focs amb 365 puntes estrellades, un per a cadascun dels dies de l’any. Són d’un color blau molt mediterrani.


La trobada s’ha fet en el passeig que dóna accés a l’entorn de la platja de Sa Palomera, el lloc de llançament del Concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava. L’hora d’inici de l’espectacle, durant aquestes cinc jornades, serà a partir de les 22’30 h.Data de realització: 07/22/2016 | Data de la darrera actualització: 07/22/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300