Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 200.000 espectadors gaudeixen a Blanes dels focs de la pirotècnia tricampiona del Concurs Internacional


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/24/2016 12:13:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLMés de 200.000 espectadors gaudeixen a Blanes dels focs de la pirotècnia tricampiona del Concurs Internacional

L’empresa gaditana Ma Angustias va oferir uns focs amb molt de ritme, elegància i emoció, posant el llistó molt alt al concurs on avui, en la tercera nit, participa la italiana Fireworks Lieto

La segona nit del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava d’ahir dissabte va deixar el llistó molt alt a la resta de participants que encara han d’actuar, amb la vibrant i contundent participació de la pirotècnia Accitana Ma Angustias de Guadix, Granada. El seu espectacle va estar carregat d’elegància, ritme i emoció, omplint el cel i l’aigua de Blanes a nivells gairebé estratosfèrics. Tot l’entorn de Sa Palomera va esdevenir en una autèntica Catedral dels Focs d’Artifici.


Espectacle Accitana Ma Angustias - Fotografies: Quim Llorens
Lluny de rebaixar la intensitat que l’ha fet guanyar durant tres edicions consecutives el concurs de Blanes -2013, 2014 i 2015-, cosa que la situa com actual tricampiona indiscutible, els gaditans van saber aprofitar al màxim un entorn que coneixen molt bé: la Roca de Sa Palomera, amb la dificultat de muntatge que això significa. L’únic condicionant en contra, que ningú no pot controlar –l’acció o inacció del vent-, va ser l’excés de fum que en alguns moments impedia veure la tirada amb tota la seva força però que, amb tot, s’intuïa perfectament.


Un altre detall a tenir en compte va ser que, tot i que les actuals bases del concurs ja no contemplen la obligatorietat d’instal·lar un cartell, Accitana Ma Angustias va encetar precisament l’espectacle amb la seva encesa, on es llegia Blanes 2016. A diferència d’altres pirotècnies, que solen utilitzar l’encesa del rètol per fer temps, els gaditans van acompanyar-lo amb tota mena d’efectes just al principi, deixant molt clar que ahir a la nit l’espectacle seria complet.

Més de 200.000 espectadors la segona nit de focs

El llarg aplaudiment amb què es va tancar el final de l’actuació, així com les continuades ovacions que es van anar sentint al llarg de l’espectacle, també van ajudar a fer entendre a tothom que Blanes celebrava una gran i destacada nit del concurs de focs. Ho van fer les més de 200.000 persones que, segons fonts de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, eren ahir al municipi repartides principalment a la zona litoral per gaudir de l’actuació.


Els carrers de la vila de la Costa Brava van vibrar amb intensitat al llarg de tota la jornada del passat dissabte tant a la platja com en les activitats de la Festa Major de Santa Anna que es van estar celebrant. Un dels principals indicis que ja presagiava el gran nombre de visitants que hi havia en el municipi va ser que els tancaments de trànsit d’accés al centre de Blanes que habitualment es fan entre les 7 i quarts de 8 es van haver d’avançar a les sis i mitja.

Les restriccions circulatòries es fan per garantir que les principals vies d’entrada i sortida a Blanes estiguin expedites per facilitar l’entrada i sortida dels efectius humans i materials que es desplacen cada nit del concurs. Formen part del Pla de Seguretat i Emergències que inclou mesures policials, sanitàries i logístiques, que es posa en marxa coincidint amb el concurs pirotècnic des de fa prop de 20 anys.

Lliurament del “Monument als Focs” a l’empresa granadina

Igual que s’havia fet el migdia del dia anterior, ahir dissabte una representació de la Comissió Tècnica del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava va donar la benvinguda a Luis Pérez, el propietari de l’empresa Accitana Ma Angustias, que estava supervisant les tasques de muntatge a l’entorn de Sa Palomera. Ja llavors, Luís Pérez va assegurar que havia tornat a Blanes per guanyar per quarta vegada, una promesa que a la nit va quedar confirmat que, com a mínim, ha posat molt d’interès en què es pugui complir.


Luis Pérez, al centre de la imatge, després de rebre l'obsequi,
acompanyat de membres de la Comissió Tècnica i operaris de la seva empresa
Els membres de la comissió van lliurar a Luís Pérez una reproducció del Monument als Focs, el trofeu que aquest 2016 s’ha recuperat com a obsequi per lliurar a totes les pirotècniques que participen al certamen blanenc. Avui diumenge el concurs comptarà amb la participació d’una empresa italiana que generalment ha deixat un molt bon gust de boca en l’exigent paladar pirotècnic blanenc sempre que ha ofert els seus espectacles aquí.


Membres de la comissió lliuren l'obsequi a Luís Pérez
Es tracta de Fireworks Lieto, que l’any passat també va participar al concurs, quedant en una digníssima tercera plaça, a tan sols 278 punts de diferència del segon classificat, els valencians Global Focs-Caballer FX. Aquesta nit de diumenge, després de l’actuació dels italians al concurs, els carrers del centre de Blans continuaran respirant pólvora a través del Correfoc a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, que comença a 2/4 de 12 de la nit.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/24/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300