Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La direcció de Nylstar accepta canviar l’ER0 per un de temporal de tota la plantilla


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/03/2016 11:32:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOLa direcció de Nylstar accepta canviar l’ER0 per un de temporal de tota la plantilla

L’acord -que s’aplicarà del 15 d’agost al 31 de desembre de 2016- es va tancar ahir dimarts després d’una intensa reunió, i està avalat per la UGT mentre que CCOO s’hi ha mostrat crític

Abans que s’arribés a la data límit del 18 d’agost, aquest passat dimecres la direcció de l’empresa Nylstar de Blanes ha acceptat definitivament canviar l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) d’extinció que afectava a 155 dels 216 treballadors, per un temporal de tota la plantilla. La mesura afectarà 180 treballadors i treballadores, i s’aplicarà a partir del 15 d’agost fins al 31 de desembre d’aquest 2016.


Manifestació "Salvem Nylstar" 27 de juliol
L’acord es va tancar ahir dimarts després d’una llarga reunió que, de fet, s’havia iniciat el dia anterior, el dilluns. La direcció de Nylstar també s’ha avingut a acceptar una altra de les reivindicacions dels treballadors i treballadores de la factoria blanenca: el compromís d’entrar en concurs de creditors el 31 d’octubre si no hi ha injecció de capital i no es pot reprendre l’activitat. El sindicat majoritari UGT reclamava que la data fos abans, el 30 de setembre, mentre que els directius proposaven que el concurs es fes el 7 de novembre.

Els fruits de la intensa negociació compten amb l’aval de la UGT, però en canvi l’altra sindicat –CCOO- s’hi ha mostrat crític explicant que els compromisos de la direcció no tenen credibilitat. D’altra banda, anàlogament a com es va fer al Ple Municipal de l’Ajuntament de Blanes d’aquest passat 21 de juliol, la sessió plenària que va celebrar ahir dimarts la Diputació de Girona va aprovar en bloc una moció de suport a la plantilla de Nylstar.


Tot just avui dimecres fa una setmana que la situació de l’empresa tèxtil –coneguda a Blanes pel seu nom originari: SAFA, Societat Anònima de Fibres Artificials- es va viure amb especial intensitat al Parlament de Catalunya al matí, i als carrers del municipi durant la tarda. Més de 1.200 persones van participar en una multitudinària manifestació que va sortir des de la porta de la factoria i, després de fer un llarg recorregut de més de 2 Km, va finalitzar a la Plaça dels Dies Feiners, darrera l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.Data de realització: 08/03/2016 | Data de la darrera actualització: 08/03/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300