Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Rècord de participants en la 74a Travessia Popular del Port, amb 380 nedadors de totes les edats


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/07/2016 12:48:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGORècord de participants en la 74a Travessia Popular del Port, amb 380 nedadors de totes les edats

Els primers classificats són Àlex Castejón (CN Sabadell) i Ona Jerez (CN Sant Andreu). Com a principal novetat s’ha incorporat una polsera amb un xip per mesurar el cronometratge

La badia de Blanes ha allotjat avui al matí la prova esportiva més veterana que continua organitzant-se en aquesta localitat de la costa Brava: la Travessia Popular del Port, que l’any vinent arribarà als ¾ de segle de vida després que aquest 2016 s’ha celebrat la 74a edició. Enguany, el primer dels actes que anticipa la celebració de la Festa Major Petita, s’ha desenvolupat amb tota normalitat, sense els entrebancs que va suposar l’any passat la presència de pluja.


Sortida 74a Travessia Popular del Port - Fotografies: Quim Llorens
En aquesta ocasió s’ha assolit el rècord de participants de la prova, arribant gairebé al topall total que s’havia establert, amb 380 nedadors i nedadores, que han cobert els 900 metres de distància entre la platja del costat de Sa Palomera i la platgeta del Port. Organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, la travessia ha atret com de costum l’atenció d’un gran nombre de públic que s’han aplegat a la riba del port per anar aplaudint els participants conforme anaven arribant.

Principal novetat: cronometratge personalitzat de tots els participants

La 74a Travessia Popular del Port de Blanes ha incorporat com a principal novetat una millora molt ben rebuda per tothom. Es tracta d’una polsera de neoprè amb un xip incorporat per mesurar el cronometratge personalitzat de cadascun dels nedadors i nedadores que han participat en la travessia. D’aquesta manera, s’ha pogut establir la classificació de manera més ràpida i efectiva.


Arribada Àlex Castejón - 1er Open Masculí
El cronometratge tècnic ha permès establir amb exactitud l’ordre d’arribada i confeccionar les classificacions en els diferents apartats amb què compta. Conforme anaven arribant, un lector ha anat recollint automàticament el temps dels nedadors, quedant registrat. Si bé la travessia és una prova eminentment popular –tal com ja indica el seu nom-, hi ha participants que l’aprofiten per entrenar-se, i els és molt útil conèixer quina ha estat la seva marca.

Classificació 74a Travessia del Port en les diferents categories

Després que s’ha fet la sortida i arribada de tots els participants, la travessia ha continuat amb la segona part de l’acte a la llotja de la Confraria de Pescadors de Blanes, on s’ha ofert un esmorzar a base de coca i refrescos. Després, ha tingut lloc l’entrega de premis. En la categoria d’Open Masculí el més ràpid ha estat Àlex Castejón, del CN Sabadell, que ja va guanyar en l’edició del 2014, i que l’any passat es va classificar en la segona posició.


Fernando Morillas - 2on Open Masculí
El segon lloc en Open Masculí l’ha ocupat Fernando Morillas, del CN Mataró, i la tercera plaça Pere-Jordi Ribas, del CN Calella. Per la seva banda, en Open Femení la nedadora més veloç ha estat Ona Jerez, del Club Natació Sant Andreu, que l’any passat es va classificar en la segona plaça. Darrera d’ella s’han situat Marta Pérez, del CN Sant Cugat, i Gina Ràmia, que ha participat com a fre-lance, sense pertànyer a cap club o entitat esportiva.


Ona Jerez - 1a Open Femení
Els següents trofeus que s’han lliurat han estat pels dos primers nedadors de Blanes que s’han classificat primers tant en masculí com en femení: Joel Pozo i Marta Romance, respectivament. Pel que fa als participants més joves i més veterans que han fet la 74a Travessia Popular al Port de Blanes, el dos més grans han estat Ramon Sánchez, de 82 anys, i Núria Gascons, de 78 anys. Tots dos ja porten unes quantes edicions consecutives de la prova esportiva que s’enduen el guardó per als més veterans.


Els dos nedadors locals més ràpids: Marta Romance i Joel Pozo


Els nedadors més joves: Mar Páez i Joel Arredondo


Els nedadors més veterans: Núria Gascons i Ramon Sánchez
Per la seva banda, el nedador i la nedadora més joves de la travessia han estat enguany Joel Arredondo, de 7 anys, i Mar Páez, de 6 anys d’edat. Per últim, la cerimònia de lliurament de trofeus s’ha tancat entregant sengles distincions a dos nedadors paralímpics en recompensa pel seu esforç afegit al participat en la travessia a mar obert.


Distincions Especials per a Ivan Fernández i Pau Major
Un d’ells ha estat Ivan Fernández, del Club Natació Sabadell, que enguany ha estat la setena edició consecutiva que ha participat en la Travessia Popular del Port de Blanes. També s’ha distingit amb un reconeixement especial un altre nedador més jove, Pau Major. Val a dir que, a banda d’aquestes distincions i trofeus, tots els nedadors i nedadores han anat rebent a mesura que creuaven la línia de meta una medalla de record. S’han encarregat d’anar lliurant-les el regidor d’Esports, Joel Comas, acompanyat d’altres regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.


Podi Open Masculí
La 74a Travessia Popular del Port ha estat organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament amb la col·laboració del Club Vela Blanes, la Confraria de Pescadors, Ports de la Generalitat, i les empreses Nordkapp Fishing & Sun Charters, Cocacola, i McDonalds. També ha col·laborat la Farmàcia Adell, que ha obsequiat packs amb productes per a esportistes als 12 primers classificats.


Podi Open Femení
Per últim, val a dir que s’ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, Consell Comarcal de la Selva, Policia Local i Protecció Civil de Blanes.





Data de realització: 08/07/2016 | Data de la darrera actualització: 08/08/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300