Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes protagonitzarà el programa de TV Girona “T de Tot En Ruta” aquest dimecres 10 d’agost


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/08/2016 11:57:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes protagonitzarà el programa de TV Girona “T de Tot En Ruta” aquest dimecres 10 d’agost

El magazín gironí inclourà entre d’altres temes la centenària Pastisseria Orench, el Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme de Protecció Civil i el Jardí Botànic Marimurtra

Aquest dimecres 10 d’agost Blanes protagonitzarà el programa magazín de TV Girona T de Tot en Ruta, la versió estiuenca de l’espai que habitualment s’emet a través d’aquesta televisió local d’àmbit gironí. Presentat per Aida Fuentes i Alba Martínez, les dues reporteres van ser fa uns dies en aquest municipi per enregistrar part del contingut que s’emet aquest dimecres dia 10.


Reportatge a la Pastisseria Orench per "T de Tot En Ruta"
Entre els temes que es tractaran en el programa n’hi ha quatre de protagonisme blanenc. Un d’ells és la centenària Pastisseria Orench, coneguda també com El Palau de la Dolçor. Per tractar aquest àmbit, Alba Martínez va entrevistar el mestre pastisser i flequer Francesc Orench, que compta amb 76 anys d’experiència en aquest món.


Francesc Orench va compartir amb les càmeres de TV Girona diverses experiències vitals i professionals, i va ensenyar a les reporteres com es preparen i confeccionen diverses exquisideses, entre elles les conegudes Carboneres. El recorregut per Blanes continua parlant del Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme de Protecció Civil que està en marxa durant l’estiu.


Entrevista amb Josep Lluís Pouy, cap de Protecció Civil
En aquest cas, l’entrevista la va efectuar Aida Fuentes, que va parlar amb el cap de Protecció Civil i responsable del Servei, Josep Lluís Pouy, per conèixer tots els detalls sobre com funciona. Per poder imbuir-se encara millor del tema, la periodista es va vestir amb part de l’uniforme que identifica el servei amb el color taronja.


Aida Fuentes i Alba Martínez
Aprofitant la proximitat de la platja, les reporteres també van parlar amb els nois i noies de l’Institut S’Agulla, que aquest estiu han impulsat amb l’Ajuntament de Blanes un projecte per aconseguir que la sorra estigui més deta de les incòmodes burilles de cigarretes. Presentat amb el lema La Platja no és el teu Cendrer, la iniciativa consisteix en la instal·lació de diversos faristols amb cendrers reutilitzables que els mateixos alumnes han confeccionat amb llaunes de beguda.


Entrevista amb els alumnes de l'IES S'Agulla
L’últim tram de la visita a Blanes del programa T de Tot en Ruta la van fer Aida Fuentes i Alba Martínez al Jardí Botànic Marimurtra. Allí el director gerent de la Fundació Carl Faust, Josep Borrell, es va encarregar d’explicar-los els encants naturals que es poden trobar en aquest museu a l’aire lliure, i també els va parlar d’altres atractius estiuencs, com per exemple els cicle de concerts Les Nits de Marimurtra que es fan durant aquest mes d’agost.


Al Jardí Botànic Marimurtra, entrevistant el director-gerent
de la Fundació Carl Faust, Josep Borrell
El magazín T de Tot en Ruta amb continguts de Blanes s’emet per TV Girona aquest dimecres 10 d’agost de 12 a 13 h del migdia en la seva primera emissió. Després, es podrà tornar a veure el mateix dimecres de 16 a 17 h de la tarda, així com de 21’30 a 22’30 h de la nit. L’endemà dijous s’oferirà en dues noves franges horàries: de 2’30 a 3’30 h de la matinada, i de 7 a 8 h del matí. Finalment, el dissabte 13 d’agost es farà una darrera re-emissió de 12 a 13 h del migdia.

Blanes ja va ser protagonista del programa “País Km 0”

Val a dir que aquesta serà la segona vegada en poques setmanes que Blanes protagonitza un espai televisiu. El passat dimarts 26 de juliol, coincidint amb el dia central de la Festa Major de Santa Anna, Blanes ja va ser el contingut central del magazín estiuenc País Km 0 que s’emet arreu de Catalunya a través d’una trentena de canals locals de les quatre demarcacions: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.


Ball de Morratxes, amb l'Esbart Joaquim Ruyra,
davant del plató de "País Km 0"
En aquella altra ocasió, Blanes va participar amb dues actuacions en directe: una d’elles amb el cos de dansa de l’Esbart Joaquim Ruyra, que va oferir un fragment del Ball de Morratxes. Des d’un plató de grans dimensions que es va muntar al Passeig de Mar, al cor de la Fira d’Atraccions, van anar desfilant diversos personatges i temes de Blanes, ja fos en directe o a través de reportatges confeccionats prèviament.


Entrevista amb Xavi Marina i Ma Dolors Oms
Així, l’equip de televisió va entrevistar Joaquim Illes –en Falet-, que aquell dia complia precisament 107 anys, a l’hora que celebrava el seu sant; els dos darrers pregoners de la Festa Major de Santa Anna, Ma Dolors Oms i Xavi Marina; l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, etc. Un dels elements centrals, per suposat, va ser la Festa Major i l’activitat més destacada, el 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.


Per parlar d’aquesta qüestió es va comptar amb un dels membres de la Comissió Tècnica, Quique Pérez, i amb un representant de l’empresa que havia d’actuar aquell dia. Es tractava de la Pirotècnia Hermanos Ferrández, que precisament amb el complet espectacle del dimarts a la nit s’ha endut enguany el primer premi del certamen.


Per poder veure íntegrament les dues hores del magazín País Km 0 que aquell dimarts 26 de juliol es va dedicar a Blanes, es pot fer connectant a través d’Internet: http://www.xiptv.cat/pais-km-0/capitol/capitol-17-blanes
Data de realització: 08/08/2016 | Data de la darrera actualització: 08/08/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300