Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un concert dels Tàrraco Surfers i actes tradicionals i familiars, el més destacat de la Festa dels Copatrons


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/10/2016 12:36:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un concert dels Tàrraco Surfers i actes tradicionals i familiars, el més destacat de la Festa dels Copatrons

Seguint la tradició iniciada l’any passat un artista local, Narcís Balmanya, s’ha encarregat de dissenyar el cartell d’aquest 2016 del programa cicle festiu, que se celebra del 19 al 21 d’agost

Blanes es prepara ja per acollir principalment durant el cap de setmana del 19 al 21 d’agost els actes de la Festa dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximà. Per cinquè any consecutiu, les activitats les organitzen de manera conjunta el Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i l’entitat blanenca Acció Cultural Es Viver.


Cercavila Places i Carrers 2015
Com és habitual, la suma d’esforços vol contribuir a què la Festa Major Petita la visquin amb especial intensitat tant els vilatans com els visitants, que durant aquests dies tripliquen el nombre de població que s’està al municipi. Aquesta setmana està previst que es reparteixin els 10.000 exemplars que s’han editat enguany del programa de la Festa Major Petita de Blanes.


Anunciació de l'Inici de Festa 2015
Aquest cicle festiu, a diferència de la Festa Major de Santa Anna que s’escau a finals del mes de juliol, acostuma a tenir un caire molt més popular, amb un major nombre d’activitats d’arrels tradicionals. Malgrat això, també inclou altres tipus d’esdeveniments pensats perquè els gaudeixin gent de totes les edats, tot tipus de públic. Igual que els dos darrers anys, el pressupost per a l’organització dels actes puja a poc més de 12.000 €.

L’artista local Narcís Balmanya ha dissenyat el cartell del programa

Seguint la tradició que es va iniciar tot just l’any passat, aquest 2016 també se li ha demanat a un artista local que s’encarregui de fer el disseny del cartell que encapçala la portada del programa de festes. Es tracta de Narcís Balmanya que, a més a més, forma part d’Acció Cultural Es Viver des que es va crear fa més d’una dècada. També va ser co-fundador de l’Associació de Manaies de Blanes, entitat de la qual en va ser president durant 12 anys, a més de col·laborar amb entitats.


Cartell Festa Major Petita 2015 - Disseny: Narcís Balmanya
És dibuixant i il·lustrador per vocació, tot i que la seva vida professional l’ha acabat encarant cap al món de la jardineria. La il·lustració que ha triat per encapçalar el cartell presenta en primer terme dos dels capgrossos de la Colla Gegantera de Blanes rodejats de nens i nenes, així com una mare que du el seu fill a collibè. Tal com ha explicat el mateix artista, aquest dibuix és un record de la seva infantesa, quan, tot i que la gresca i la gatzara de la festa major li agradava molt, en canvi els capgrossos no li feien massa gràcia.

Concert amb els Tàrraco Surfers i espectacle familiar amb Marcel Gros

A banda dels actes més tradicionals i oficials que formen part d’aquest cicle festiu, en la línia encetada aquests darrers anys, s’han inclòs tres activitats pensades per un públic més ampli. Una d’elles és el concert que protagonitzarà la nit del divendres 19 d’agost el grup Tàrraco Surfers, que fan versions de coneguts temes d’artistes tan variats com Boney M, Pitbull, Michael Jackson o AC/DC. L’actuació es farà a la Plaça dels Dies Feiners a partir de les 10 de la nit.


Concert Festa Copatrons 2015
L’endemà dissabte s’ha inclòs com a novetat una actuació infantil adreçada al públic familiar. Es tracta de l’espectacle Marcel Sol que protagonitza el pallasso Marcel Gros, que barreja la màgia, la música, el mim i el bon humor per convertir-ho tot plegat en un joc. L’espectacle infantil es farà a la Plaça dels Dies feiners a partir de les 7 de la tarda.

Actes tradicionals i oficials de la Festa Major Petita

Una de les principals característiques de la Festa Major Petita són les activitats de caire i arrel més tradicional que se celebren des de fa molts anys formant part del programa. Una d’elles és l’Anunciació de l’Inici de Festa que es farà abans que comenci el cicle festiu, el dijous 18 d’agost a partir de les 7 de la tarda, arreu de diversos barris del centre.


Anunciació Inici de la Festa 2015
L’endemà divendres hi haurà la cercavila Places i Carrers a 2/4 de 10 de la nit, així com el concert amb els Tàrraco Surfers a partir de les 10. Dissabte a partir de les 6 de la tarda es faran les inscripcions per participar a la Cursa Córrer el Cós, de la qual en sortirà la cercavila a 2/4 de 7, mentre que la cursa s’ha programat a les 7 i el lliurament de premis a 2/4 de 8 del vespre.


Sortida Cursa Córrer el Cos 2015
Simultàniament, a les 7 de la tarda començarà l’espectacle infantil, mentre que a la nit, a partir de 2/4 d’11, es donarà el tret de sortida de l’acte que sense cap mena de dubte és el més participatiu de tots els que es fan a Blanes durant tot l’any. Es tracta de la Caminada Popular Nit de Sant Bónós, que ha arribat ja a la 34a edició.


Tirada a l'Art Festa Copatrons 2015
El diumenge 21 d’agost és quan es viurà la jornada central, ja que coincideix amb la festa de Sant Bonós i Sant Maximià, els copatrons. A les 8 del matí es farà la Tirada a l’art a la platja dels Pins seguida per una sardinada popular a les 9 del matí. A aquella mateixa hora també hi haurà una xocolatada popular que se servirà sota l’arc dels copatrons, i a 2/4 de 10 es començarà a disputar la XXXII Cronoescalada Ciclista al Castell de Sant Joan.Xocolatada Popular i Ofrena Floral 21 d'agost 2015
Seguint amb els actes més tradicionals de la Festa Major Petita, a 2/4 de 12 del migdia l’alcalde de Blanes, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament, protagonitzarà l’Ofrena Floral sota l’Arc dels Copatrons. A les 12 del migdia l’Ofici Solemne, i simultàniament una Vermutada sota l’Arc dels Copatrons, seguida per un dinar popular a partir de les 2 del migdia.


Havaneres Festa Copatrons 2015
La jornada de la festa dels copatrons es tancarà amb dues activitats que començaran a les 9 de la nit. Una és la Cantada d’Havaneres amb rom cremat al Banc dels Músics del Passeig de Mar amb el grup local Cabotatge i el grup català Bergantí, que participa cada any a la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell. L’altra és la sessió de Playback que farà el grup NABAC a la Plaça dels Dies Feiners.
Data de realització: 08/10/2016 | Data de la darrera actualització: 08/19/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300