Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recull més de 18.300 € per lluitar contra el càncer, superant en 2.000 € la recaptació del 2015


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/11/2016 11:50:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

noulogoBlanes recull més de 18.300 € per lluitar contra el càncer, superant en 2.000 € la recaptació del 2015

Durant el passat cap de setmana la Junta Local de l’Associació Catalunya Contra el Càncer va fer una col·lecta econòmica amb l’ajut de prop d’un centenar de voluntàries i voluntaris

La solidaritat és necessari que no faci vacances, i aquest cap de setmana Blanes ha demostrat haver complert amb escreix aquesta premissa a través de la jornada de recaptació que s’hi va estar fent. D’aquesta manera, dissabte i diumenge es van poder veure a diferents llocs, repartides arreu de Blanes, les característiques guardioles verdes de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer per recollir fons econòmics per seguir investigant aquesta malaltia.


Postulació AECC a Blanes, cap de setmana del 6 i 7 d'agost 2016
La Junta Local de Blanes de l’AECC, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, va organitzar durant el cap de setmana del 6 i 7 d’agost la tradicional postulació que des de fa dècades coincideix amb l’inici d’aquest mes estiuenc. Es van encarregar de fer-ho prop d’un centenar de voluntaris i voluntàries que, ja fos passejant-se amb les guardioles en mà a la recerca de donatius, o bé atenent una taula, han contribuït a que la postulació hagi estat possible i per afegit, un any més, un èxit.

En total, a través dels voluntaris i voluntàries i membres de la junta, s’han pogut recollir a peu de carrer un total de 8.276’85 €. A aquesta quantitat cal afegir-hi els 10.100 € aportats directament a l’entitat per un total de 187 empreses, establiments, botigues i institucions de Blanes i rodalies. Així doncs, a Blanes s’han recollit aquest 2016 un total de 18.376’85 €, una xifra que supera en 2.000 € la que es va reunir en la mateixa jornada de recaptació que es va fer l’any passat.


Durant aquests darrers dies, els membres de la Junta de l’AECC de Blanes han anat a recollir personalment les donacions que han fet les diferents empreses, establiments i entitats que han col·laborat, a banda de fer el recompte de monedes i bitllets aportats a través de les guardioles. A tall anecdòtic, el detallat d’aquest any recull que s’han donat 3 bitllets de 50 €, 13 bitllets de 20 €, 98 bitllets de 10 € i 316 de 5 €. La resta són monedes.

Agraïment als voluntaris i voluntàries que van col·laborar

La Junta Local de l’Associació Catalunya Contra el Càncer de Blanes ha agraït en especial la feina desinteressada de totes les dones i homes, noies i nois que han fet possible un any més que s’hagi pogut realitzar la col·lecta del mes d’agost, amb prop d’un centenar de persones de totes les edats. Al llarg de tot el cap de setmana hi ha hagut un total de vuit taules distribuïdes arreu de la vila tant dissabte com diumenge, durant tota la jornada.


Les taules van estar situades principalment a Blanes Centre, així com a La Plantera, Els Pavos, Els Pins i Sa Carbonera. Igual que se sol registrar any rere any, un dels llocs on es va fer la millor recaptació, a banda de la taula de la Plaça d’Espanya –la més cèntrica de totes-, va ser la que estava emplaçada al mercat ambulant de La Plantera dissabte al matí, que va estar en marxa durant la mateixa franja horària de la recapta. En aquest punt de recollida es va comptar concretament amb 12 voluntaris i voluntàries, que van ajudar a passejar-se pel barri buscant donatius.


Tots aquells ciutadans i ciutadanes, veïns de Blanes o estiuejants, que han volgut col·laborar en alguna de les dues jornades o en totes dues, tan sols ha calgut que s’adrecessin a qualsevol de les taules recaptatòries i s’inscriguessin com a voluntari o voluntària. Amb l’únic requisit de presentar el carnet d’identitat, es tractava de destinar encara que només fos una hora del temps lliure propi per ajudar en la lluita contra el càncer.


Un altre efecte positiu que significa organitzar aquesta campanya durant tot un cap de setmana, és que ajuda a l’entitat a fer-se més visibles. Això facilita que afectats per la malaltia, amics o familiars, s’hi apropin per buscar informació o, com sol passar, demanar ajuda per cobrir alguna necessitat. El fet de poder compartir i parlar amb una altra persona que coneix la situació, de vegades és molt millor que no pas cercar informació a través d’un ordenador o per telèfon.

No t’imagines el què un euro posa en marxa

Enguany, el lema de les campanyes de l’AECC és No t’imagines el què un euro posa en marxa, recordant que quan es fa una donació econòmica a aquesta entitat comença un efecte en cadena: Quan dónes, també investigues. Des de l’entitat es recorda que la investigació és el motor per aconseguir que el càncer es pugui prevenir, curar o cronificar i, per tant, genera esperança. En aquest sentit, també es reorda que 1 de cada 3 homes i 1 de cada 4 dones desenvoluparà càncer a l’estat espanyol.


El foment en la investigació es tradueix en què, amb l’ajuda anònima de les donacions econòmiques, es financen 170 projectes d’investigació que cobreixen totes les fases del càncer. La malaltia evoluciona, per això és clau investigar des de la prevenció fins a la metàstasi per poder atacar en totes les seves fases. Cal no oblidar que, gràcies a la investigació desenvolupada, la supervivència ha augmentat un 20% en els darrers anys.


Les investigacions finançades per l’AECC han suposat una millora real per als pacients, així com per a tota la societat en general. S’ha aconseguit millorar la tècnica de diagnòstic precoç de càncer colorectal, operar neuroblastomes considerats com inoperables i crear nous tractaments personalitzats, entre d’altres fites dins un llarg etcètera que, tal com assenyala l’entitat, es tradueix en definitiva sempre en una sola paraula: vida.



Data de realització: 08/11/2016 | Data de la darrera actualització: 08/11/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300