Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes allotjarà dues Jornades Extraordinàries de Donació de Sang els dies 16 i 17 d’agost


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/11/2016
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes allotjarà dues Jornades Extraordinàries de Donació de Sang els dies 16 i 17 d’agost

A tot Catalunya fan falta 50.000 donacions de sang, que baixen especialment durant l’estiu. A tots els donants se’ls obsequiarà amb tatoos inspirats en cançons populars del món de la música

Aquest estiu fan falta 50.000 donacions de sang arreu de Catalunya per atendre els pacients ingressats en clíniques i hospitals, i per això el Banc de Sang i Teixits ha planificat un total de 700 campanyes de donació especials arreu del país. A la demarcació gironina s’han previst 85 campanyes de recollida de sang entre els mesos de juliol i agost, amb especial incidència en els municipis de la costa, on s’arriba a triplicar el nombre d’habitants a l’estiu.

A Blanes s’han programat dues jornades extraordinàries de donació de sang, que tindran lloc el dimarts 16 i el dimecres 17 d’agost. Tots dos dies des de les 17’30 h de la tarda i fins les 9 de la nit. Per això, es traslladarà al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample, un bus del Banc de Sang climatitzat, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i del Departament de Salut de la Generalitat.


Després d’aquestes dues jornades extraordinàries, Blanes allotjarà el 15 de setembre a la Biblioteca Comarcal l’habitual donació regular que s’efectua en aquest municipi coincidint amb el setembre. En aquesta següent ocasió del setembre, l’horari de donació serà de 10 a 14 h i de 16 a 21 h.

Davallada de les reserves durant l’estiu

Tot i que les necessitats dels hospitals es mantenen, durant els mesos d’estiu, les donacions baixen al voltant d’un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Per garantir que tots els pacients tindran la sang suficient per als tractaments, així com per atendre els accidents de trànsit que malauradament s’incrementen durant l’estiu pels trasllats de les vacances, el Banc de Sang ha organitzat campanyes extraordinàries arreu del territori.


La sang caduca, i per això s’han programat 10 donacions diàries a tot Catalunya, en els llocs amb més afluència com és per exemple Blanes. A comarques gironines també s’han programat jornades en altres poblacions com per exemple Palamós, Calonge o Llançà, que va comptar amb una Marató pròpia a finals del passat mes de juliol. El Banc de Sang ha organitzat en total 70 jornades extraordinàries arreu de comarques gironines durant aquest estiu.

Tatoo’s per obsequiar als donants

Amb l’objectiu d’animar a tothom perquè vingui a donar sang abans o durant les vacances, el Banc de Sang va posar en marxa a principis d’estiu la campanya #amicspersempre. Des del passat 1 de juliol, quan va arrencar la campanya d’estiu, totes les persones que han anat i/o aniran a donar sang a les units mòbils reben una calcomania dissenyada especialment per recordar que, quan donen sang, es salven vides i es fan amics per sempre.

Cinc il·lustradors han dissenyat cinc tatuatges diferents inspirats en històries de cinc receptors de sang, i com a títol han escollit una cançó popular del món de la música que més s’identifica amb la història. Personatges coneguts com Berto Romero, Judit Mascó, Martina Klein, els germans Roca i diversos presentadors de televisió s’han solidaritzat amb la campanya i s’estan posant un dels tatoos per compartir amb els seus seguidors a les xarxes socials i sensibilitzar sobre la necessitat de donar sang, també a l’estiu.


Els cinc tatoos són: Heros, inspirada en la cançó del mateix títol de David Bowie, l’ha dissenyat Roger Padilla, il·lustrador i membre del grup Manel. Un altre dels models és el què es titula All You Need Is Blood. Es tracta d’una creació de Lyona, realitzadora audiovisual, que s’ha inspirat en la immortal cançó dels Beatles All You Need Is Love, tot un himne a les bones vibracions.

Aina Bestard, la il·lustradora mallorquina que triomfa a tot el món amb el conte infantil Què s’amaga dins del bosc? ha dissenyat la calcomania Stayin Alive, dels Bee Gees. Ivan Córdoba, il·lustrador, tatuador i dissenyador de portades de discs, el titulat Amics per sempre, de Los Manolos. I finalment Yaiza Cumelles, receptora de sang i Ambaixadora 2.0 del Banc de Sang, juntament amb la seva germana, Anna Bertran, han creat Perfect Day, inspirada en la cançó homònima de Lou Reed.
Data de realització: 08/12/2016 | Data de la darrera actualització: 08/12/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300