Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes distingeix els més de 30 anys de suport del director dels Serveis Especials del SEM a Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/12/2016 12:42:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes distingeix els més de 30 anys de suport del director dels Serveis Especials del SEM a Catalunya

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, van lliurar al director dels Serveis Especials del SEM, Jaume Gil, un reconeixement oficial del consistori

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el cap de Protecció Civil de l’Ajuntament, Josep Lluïs Pouy, van encapçalar l’acte de lliurament d’una distinció al director dels Serveis Especials del SEM a Catalunya, Jaume Gil, en agraïment a la seva llarga trajectòria de col·laboració envers el municipi. Es tractava de fer un reconeixement públic per agrair el suport desinteressat que des de fa més de 30 anys ha tingut Jaume Gil envers Blanes.En primer terme, d'esquerra a dreta: Josep Lluís Pouy i Jaume Gil
Per aquest motiu, sense que l’homenatjat n’estigués assabentat, es va organitzar un senzill acte coincidint precisament amb un dels serveis que durant tots aquests anys ha estat oferint en aquesta vila de manera continuada: el dispositiu sanitari del Pla d’Actuació en Emergències del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Es va aprofitar aquesta ocasió, ja que el proper mes de setembre l’actual director dels Serveis Especials del SEM a Catalunya té previst jubilar-se.


L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, parlant amb Jaume Gil
Durant més de tres dècades, Jaume Gil ha estat col·laborant estretament amb el Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes en diverses ocasions al llarg de l’any. No tan sols amb motiu del dispositiu de seguretat del Concurs de Focs d’Artifici, sinó també en operatius d’emergència, sempre en matèria sanitària des del SEM, el Sistema d’Emergències Mèdiques.

Suport a Protecció Civil de Blanes durant més de 30 anys

Un dels exemples més recents ha estat en l’incendi forestal del Turó del Vilar, però amb anterioritat també s’havia traslladat a Blanes per donar suport en d’altres emergències, com ara en el temporal de mar del 2008 o bé en les nevades del 2010. Per fer més explícit aquest agraïment, el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, va lliurar a Jaume Gil una reproducció de l’Escut dels Comtes de Cabrera que hi ha a la Font Gòtica de Blanes, una de les escasses mostres de l’arquitectura gòtica civil que hi ha a Catalunya, i la màxima distinció que atorga des de fa dècades l’Ajuntament de Blanes.


Josep Lluís Pouy va agrair públicament la tasca de suport que durant tants anys ha prestat envers el municipi de Blanes el director dels Serveis Especials del Sistema d’Emergències Mèdiques de la Generalitat. No tan sols en l’aspecte tècnic que ha comportat aquest suport, sinó també en el tracte humà i l’atenció que sempre ha dispensat de manera desinteressada, per sumar esforços amb la resta dels membres de l’equip que intervenen en les emergències.


Jaume Gil, Josep Lluís Pouy, Joan Garcia i Miquel Lupiáñez
Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, en nom de l’Ajuntament, també es va sumar a l’agraïment, desitjant molta sort a Jaume Gil en aquesta nova etapa que emprendrà el proper mes de setembre. L’acte de reconeixement també va comptar amb la participació del cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, així com de diversos membres de l’operatiu sanitari que forma part del Pla d’Actuació en Emergències del Concurs de Focs d’Artifici.


Així, hi havia efectius de Creu Roja, Servimed, Bombers, Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, i del mateix Sistema d’Emergències Mèdiques, que no es van voler perdre l’ocasió de participar-hi. Per la seva banda, Jaume Gil, que no s’esperava ni de bon tros el reconeixement que se li va retre, va agrair de tot cor aquest acte senzill però carregat del mateix caliu humà que l’ha caracteritzat a ell mateix durant tots aquests anys.

Una implicació més enllà de la professió

L’Àrea de Serveis Especials del Sistema d’Emergències Mèdiques està compost per dues unitats: l’ORCA, que correspon a la unitat que encapçala Jaume Gil, i l’UMA, la unitat de mitjans aeris. Ser membre d l’ORCA suposa implicacions no tan sols tècniques, sinó també en l’aspecte de disponibilitat: s’ha d’estar localitzable permanentment, i es requereixen coneixements tècnics que permetin la utilització de material molt específic i delicat, a banda de la preparació psicològica i emocional indispensables per afronta amb èxit tot el què se’ls encomana.


Majoritàriament desconeguda pel públic en general, la unitat ORCA ofereix serveis assistencials en qualsevol lloc del territori, i en canvi està molt ben reconeguda i considerada pels cossos d’emergència, que valoren molt positivament el seu alt nivell d’eficàcia. Entre les funcions d’aquesta unitat hi ha el seguiment del transport sanitari no ordinari –serveis preventius-, la relació operativa amb altres Cossos d’Emergència –Departament d’Interior, 112, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Bombers, etc-, així com de la relació operativa amb institucions per Plans d’Emergència i situacions extraordinàries, entre d’altres.


Per tancar l’acte de reconeixement a Jaume Gil, tots els participants van fer-se una fotografia de grup que va immortalitzar aquell instant. Poc després, es va posar en marxa el dispositiu del Pla d’Actuació en Emergències del Concurs Internacional de Focs d’Artifici.
Data de realització: 08/12/2016 | Data de la darrera actualització: 08/12/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300