Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Xavier Xaubet i David Bou per partida doble, guanyadors del 22è Concurs Fotogràfic Festa Major 2016


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/13/2016 08:06:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Xavier Xaubet i David Bou per partida doble, guanyadors del 22è Concurs Fotogràfic Festa Major 2016

També s’han seleccionat imatges pel cartell del Concurs de Focs i la Festa Major del 2017. Aquesta tarda s’han lliurat els premis i s’ha inaugurat l’exposició que allotja les obres a Casa Saladrigas

La tarda-vespre d’avui dissabte, 13 d’agost, ha tingut lloc el lliurament de premis i distincions a Casa Saladrigas, coincidint amb la inauguració de l’exposició dels treballs del concurs que s’hi allotja. L’acte l’ha encapçalat l’alcalde accidental i regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, acompanyat del vici-president de l’AFIC, Jordi Roig. També han assistit el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz, membres de l’entitat fotogràfica, familiars i amics dels guardonats.


Fotografia de grup dels guanyadors, finalistes i autoritats
El jurat format per Francesc Carrion, Josep Carmona i Alfonso Revaliente van acordar el veredicte d’aquesta nova edició diumenge passat per unanimitat, després d’haver examinat totes les fotografies. Hi ha tres categories: focs d’artifici, activitats de la festa major i correfoc, i en cadascuna d’elles es tria un primer premi dotat amb 150 € i dos finalistes amb 75 €.

Xavier Xaubet i David Bou, guanyadors de les tres categories

En la categoria d’activitats de la Festa Major el primer premi l’ha guanyat Xavier Xaubet amb la fotografia titulada Festa Major 2, mentre que els dos finalistes han estat Joan Membrives i Joan Salip amb les imatges Ensorra’t i Final Feliç, respectivament. Dels tres apartats, aquest ha estat el què ha comptat amb menys participants: 30 fotografies.


Primer Premi Festa Major - Autor: Xavier Xaubet
La categoria reina ha estat la de Focs d’Artifici, amb 68 fotografies, mentre que en la del Correfoc n’hi ha hagut 33. En total, sumant els tres apartats, han concorregut 131 treballs corresponents a 30 autors. Una vegada més, doncs, ha augmentat la participació tant pel que fa a imatges presentades, ja que al 2015 en van haver 106.


Primer Premi Focs d'Artifici - Autor: David Bou
Seguint amb el rànquing de premiats, val a dir que hi ha hagut un fotògraf indiscutiblement guanyador per partida doble: David Bou. Els seus dos treballs titulats Traca Final i Comencem! 2016 li han significat el primer premi en les respectives categories de Focs d’Artifici i Correfoc. Seguint amb les curiositats, el guanyador del primer premi de Festa Major, Xavier Xaubet, ha estat un dels dos finalistes en l’apartat de Correfoc amb la instantània titulada Correfoc 1.


Primer Premi Correfoc - Autor: David Bou
També ha fet doblet, en aquest cas com a finalista, Joan Membrives amb la fotografia Medusa en la categoria de Focs d’Artifici. La resta de finalistes han estat Juan Díaz –amb el sobrenom de Kanjungla, precisament l’autor de la fotografia que va ser escollida per il·lustrar el cartell de la Festa Major i el Concurs de Focs 2016- amb Estrellas Fugaces en la categoria de Focs d’Artifici, i Pablo Ntutumu amb A l’interior dels diables en l’apartat del Correfoc.

Selecció de fotografies candidates a il·lustrar el cartell Festa Major 2017

Des de fa uns dies, ja es coneixen les tres imatges candidates que podrien il·lustrar el cartell del Concurs Internacional de Focs d’Artifici i la Festa Major de Blanes del 2017. Són tres de les fotografies que han participat en el 22è Concurs Fotogràfic Festa Major 2016, que organitza l’Ajuntament amb el suport de l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica.


Fotografia Seleccionada Candidata Cartell Festa Major i Concurs de Focs 2017
Autor: Josep M. Molist
Les tres imatges seleccionades com a candidates a ser imatge del cartell de Festa Major i Concurs de Focs de Blanes per al 2017 corresponen a José Centellas, Josep Maria Molist i David Bou. Les fotografies triades es titulen respectivament Focs Hermanos Ferrández (2) -la pirotècnia que aquest 2016 ha guanyat el 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-, La platja i Quasi Simètric.

Exposició a Casa Saladrigas fins l’11 de setembre

L’entrega de premis d’avui s’ha tancat amb un refrigeri a base de pastes i cava, servit amb la col·laboració de Fleca i Pastisseria Gallostra, i Cava Laviret de Blanes. Les fotografies guardonades, així com les que s’han triat com a candidates per ser el cartell 2017, i una selecció de les obres presentades, s’allotjarà a Casa Saladrigas fins l’11 de setembre, i es pot visitar dimarts i dimecres de 10 a 13 h, així com els dijous, divendres i dissabtes de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.


Inauguració Exposició a Casa Saladrigas
Igual que en anteriors edicions, durant la Festa Major i el Concurs de Focs d’Artifici l’AFIC va organitzar dues trobades amb aficionats a la fotografia per donar-los consells i trucs per treure millor rendiment a les càmeres. La primera es va fer el 22 de juliol per fer instantànies del Concurs de Focs, mentre que la segona es va emplaçar el 24 de juliol per disparar durant el Correfoc.

Categoria Festa MajorAutorTítol Fotografia
Primer Premi 150 €Xavier XaubetFesta Major 2
Premi Finalista 75 €Joan MembrivesEnsorra’t
Premi Finalista 75 €Josep SalipFinal Feliç
Categoria Focs ArtificialsAutorTítol Fotografia
Primer Premi 150 €David BouTraca Final
Premi Finalista 75 €Joan MembrivesMedusa
Premi Finalista 75 €Juan Díaz (Kanjungla)Estrellas Fugaces
Categoria CorrefocAutorTítol Fotografia
1er Premi 150 €David BouComencem ! 2016
Premi Finalista 75 €Xavier XaubetCorrefoc 1
Premi Finalista 75 €Pablo NtutumuA l’interior dels diables
Cartell Festa Major 2017AutorTítol Fotografia
Imatge CandidataJosé CentellasFocs Hnos. Ferrández (2)
Imatge CandidataJosep M. MolistLa Platja
Imatge CandidataDavid BouQuasi Simètric
Data de realització: 08/13/2016 | Data de la darrera actualització: 08/13/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300