Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes aprova diverses mesures i accions per millorar l’atenció social a les persones


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/17/2016 10:11:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes aprova diverses mesures i accions per millorar l’atenció social a les persones

El ple extraordinari celebrat avui ha aprovat per unanimitat tres dels quatre punts a l’ordre del dia: fer front a la pobresa energètica, suport a la immigració i l’accés a l’educació

La sessió plenària amb caràcter extraordinari que ha celebrat avui al vespre l’Ajuntament de Blanes finalment ha aprovat amb la unanimitat de totes les forces polítiques quatre dels tres punts que composaven l’ordre del dia. El ple ha estat convocat per l’equip de govern a petició dels quatre grups a l’oposició, i incloïa quatre punts en total.


Aprovació per unanimitat d'un dels tres punts al Ple Extraordinari
Els tres que s’han aprovat són diverses mesures i accions per millorar l’atenció a les persones en tres àmbits: fer front a la pobresa energètica i garantir els serveis bàsics, els problemes que pateix una gran part de la ciutadania blanenca d’origen immigrant i garantir l’accés a l’educació. L’únic que no ha prosperat, amb els vots en contra de l’equip de govern i del PP, ha estat el primer que proposava l’adopció de mesures per fer front a l’emergència habitacional i garantir el dret a l’habitatge.

Mesures més destacades aprovades al ple

En el punt per fer front a la pobresa energètica s’ampliarà l’actual composició de la Taula pel Dret a l’Habitatge incorporant l’APE (Aliança contra la Pobresa Energètica) i s’elaborarà un pla de xoc. També s’impulsarà la signatura de convenis amb les companyies perquè tinguin l’obligació de demanar autorització a l’administració abans de tallar els subministraments i es redactarà un pla de rehabilitació i millorament energètic d’habitatges de persones en situació de pobresa energètica.


D’altra banda, en aquest mateix punt es definirà el concepte de consumidor vulnerable i s’establiran acords amb les companyies subministradores de gas, llum i aigua per establir línies d’ajut o descomptes en la cobertura del cost dels consums mínims. Per últim, es revisarà l’actual sistema d’ajuda en l’àmbit del subministrament d’aigua per no cobrar la quota de reconnexió en determinats casos.


Respecte el tercer punt de l’ordre del dia, inclou set acords. Els quatre primers són recuperar el projecte de Consell Social Municipal; elaborar d’un Protocol de Convocatòria dels minuts de silenci; crear d’una Borsa de Voluntaris per a l’acompanyament i la traducció; i l’accés lliure a la inscripció al padró. Els altres tres són publicació i transparència en el procés d’adjudicació dels recursos socials; exigir igualtat de tracte en els drets salarials i laborals a les empreses concessionàries de l’Ajuntament i implicar el municipi en la promoció i regularització laboral de la ciutadania blanenca d’origen immigrant.

Per últim, en el quart punt de l’ordre el dia que també s’ha aprovat amb la unanimitat de totes les forces polítiques, val a dir que s’ha ha retirat el tercer acord que incloïa originàriament, ja que l’equip de govern ha avançat que si era així, el seu vot seria favorable. D’aquesta manera, els acords que han prosperat relacionats amb l’educació són dos: impulsar de manera gradual un programa de socialització de llibres a les escoles; i iniciar la redacció d’un nou Pla Educatiu d’Entorn.


Membres de la PAH asseguts al públic
Tot i que en un Ple Extraordinari el ROM no preveu que puguin haver intervencions del públic, l’alcalde de Blanes, atenent a la petició d’un regidor a l’oposició, ha cedit la paraula a la portaveu de la PAH, que ha assistit a la sessió acompanyada d’altres representants de l’entitat. Emma Torres, portaveu de la PAH, ha recordat a tots els regidors i regidores que, malgrat està molt bé que s’hagin aprovat aquestes mesures, cal no perdre de vista que l’emergència habitacional i la pobresa energètica afecta persones de carn i ossos, demanant una major implicació política.
Data de realització: 08/17/2016 | Data de la darrera actualització: 08/17/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300