Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La doble jornada extra d’aquesta setmana deixa 64 donacions de sang a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/19/2016 04:53:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La doble jornada extra d’aquesta setmana deixa 64 donacions de sang a Blanes

Dimarts i dimecres a la tarda ha estacionat al Passeig de Mar el bus del Banc de Sang i Teixits de Girona. Han participat 79 persones, de les quals se’n van haver d’excloure 15

El Banc de Sang i Teixits de Girona ha aconseguit recollir un total de 64 donacions de sang en la doble jornada de captació que ha organitzat aquesta setmana a Blanes. L’autobús de l’entitat ha estat estacionat al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample, on ha estat funcionant les dues tardes dels passats dimarts i dimecres, des de 2/4 de 6 de la tarda fins les 9 de la nit.


Bus Banc de Sang de Girona, 1a jornada extraordinària donació de sang
Al llarg de les dues jornades extraordinàries de donació de sang es van acostar a la unitat mòbil un total de 79 persones, de les quals 15 oferiments es van haver d’excloure per algun motiu: tenir el ferro baix, no arribar al pes mínim per poder donar sang, haver viatjat recentment a l’estranger, etc. De les dues jornades, el dia en què es va registrar més activitat va ser el primer, el dimarts 16 d’agost, quan es van fer 38 donacions i 9 oferiments.


Per la seva banda, l’endemà dimecres van haver 26 donacions i 6 oferiments, una xifra que potser és inferior a la del dimecres a causa de la tempesta que sobtadament va caure aquell dia a quarts de 8 del vespre, quan l’autobús del Banc de Sang encara estava en funcionament. El Banc de Sang intensifica durant l’estiu la campanya de captacions perquè en aquesta època de l’any les donacions baixen al voltant d’un 30%.


Durant l’estiu arreu de Catalunya s’han programat 700 campanyes de donació especials que, a la demarcació gironina, haurà inclòs un total de 70 poblacions on s’haurà fet. A l’estiu es fa una especial incidència en els municipis de la costa, que tripliquen el nombre d’habitants durant l’estiu. Així, a banda de Blanes, també se n’hauran fet a Palamós, Calonge o Llança, entre d’altres.


Després d’aquestes dues jornades extraordinàries que s’han fet aquesta setmana d’agost, Blanes allotjarà el proper 15 de setembre a la Biblioteca Comarcal l’habitual donació regular que s’efectua en aquest municipi coincidint amb el setembre. En aquesta següent ocasió del setembre, l’horari de donació serà de 10 a 14 h i de 16 a 21 h.
Data de realització: 08/19/2016 | Data de la darrera actualització: 08/19/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300